I weekenden den 14.-15. september mødtes et nyt hold kursister for første gang på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse på Vilhelmsborg. Forventningerne var høje, og selvom kursisterne havde forskellige erfaringer med hundetræning, var alle ivrige efter at lære mere og fordybe sig i deres nye rolle som kommende DKK-grundinstruktører.
Teoretisk viden og praktiske øvelser
Uddannelsesweekenden bestod af en afbalanceret blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser. Kursisterne fik i løbet af dagene mulighed for at diskutere emner som belønningstaktikker, indlæring og samarbejdet mellem hund og ejer. Gennem de praktiske øvelser kunne kursisterne straks omsætte den teoretiske viden til praksis med deres egne hunde. Pauserne mellem de praktiske sessioner gav både hunde og ejere en velfortjent mulighed for at fordøje de mange nye indtryk.
Deltagerne havde medbragt hunde i alle aldre, størrelser og racer – lige fra små corgier og pudler til større racer som golden retriever og australian shepherd. Dette gav undervisningen en særlig dynamik, da der kunne trænes i forhold til forskellige hundetemperamenter og udfordringer.
Nysgerrighed og erfaringsdeling
Kursisterne udviste stor nysgerrighed og havde mange spørgsmål, som blev ivrigt diskuteret både i undervisningslokalet og udenfor på Vilhelmsborgs arealer. En livlig dialog mellem kursisterne prægede weekenden, hvor mange også bidrog med egne erfaringer fra tidligere træning. Denne aktive videndeling skabte en god atmosfære, hvor alle kunne lære af hinanden.
Rikke Risbøl Vils, en af de erfarne instruktører på uddannelsen, understregede vigtigheden af denne udveksling:
- Det er godt at stille alle spørgsmålene her på uddannelsen, fordi det gør, at vi rykker os som instruktører og bliver mere selvsikre i at formidle viden ud til hundeejerne."
Erfarne undervisere er guld værd
Undervisningen blev varetaget af tre af DKK's dygtige instruktører: Helle Troelsen, Mette Aunsberg og Rikke Risbøl Vils. De guidede kursisterne igennem den første del af uddannelsesforløbet, og undervejs blev kursisterne støttet i deres udvikling som kommende instruktører.
Som en del af uddannelsen fungerer alle kursister desuden som "føl" hos en allerede uddannet DKK-instruktør. Denne mentorordning er central for at sikre, at kursisterne ikke blot får teoretisk viden, men også praktisk erfaring fra dygtige undervisere, som har mange års erfaring bag sig.
Fremtiden som DKK-instruktør
Den første weekend markerede starten på et længere forløb, hvor kursisterne vil blive udfordret både fagligt og praktisk. Efter flere weekendmoduler og en afsluttende eksamen vil de kunne blive certificerede DKK-grundinstruktører – klar til at undervise og vejlede hundeejere rundt omkring i landet.
Med et aktivt og engageret hold kursister tegner det til, at DKK får endnu en generation af kompetente instruktører, der kan videreformidle den vigtige viden om hundetræning og ansvarligt hundeejerskab.
Efter to dage med cairn terrier på toppen blev søndagens Best in Show en norsk-ejet petit basset griffon vendéen ved navn Pat.
For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.
SECH DKCH NORDV21 Hjohoo’s Yes Hjo Can imponerede endnu en gang i Store ring - denne gang ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Roskilde Dyrskueplads.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
I weekenden var 133 DKK’s instruktører samlet på Askov Højskole til et par lærerige dage med workshops og foredrag, så de kunne vende endnu klogere hjem til deres hundetræning
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse