Nye instruktører startede deres rejse hos DKK

04-10-2024 09:31, af Cecilie Friis Amstrup

Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser. 

Copyright Ridehesten.com

I weekenden den 14.-15. september mødtes et nyt hold kursister for første gang på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse på Vilhelmsborg. Forventningerne var høje, og selvom kursisterne havde forskellige erfaringer med hundetræning, var alle ivrige efter at lære mere og fordybe sig i deres nye rolle som kommende DKK-grundinstruktører. 

Teoretisk viden og praktiske øvelser 

Uddannelsesweekenden bestod af en afbalanceret blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser. Kursisterne fik i løbet af dagene mulighed for at diskutere emner som belønningstaktikker, indlæring og samarbejdet mellem hund og ejer. Gennem de praktiske øvelser kunne kursisterne straks omsætte den teoretiske viden til praksis med deres egne hunde. Pauserne mellem de praktiske sessioner gav både hunde og ejere en velfortjent mulighed for at fordøje de mange nye indtryk. 

Deltagerne havde medbragt hunde i alle aldre, størrelser og racer – lige fra små corgier og pudler til større racer som golden retriever og australian shepherd. Dette gav undervisningen en særlig dynamik, da der kunne trænes i forhold til forskellige hundetemperamenter og udfordringer. 

Nysgerrighed og erfaringsdeling 

Kursisterne udviste stor nysgerrighed og havde mange spørgsmål, som blev ivrigt diskuteret både i undervisningslokalet og udenfor på Vilhelmsborgs arealer. En livlig dialog mellem kursisterne prægede weekenden, hvor mange også bidrog med egne erfaringer fra tidligere træning. Denne aktive videndeling skabte en god atmosfære, hvor alle kunne lære af hinanden. 

Rikke Risbøl Vils, en af de erfarne instruktører på uddannelsen, understregede vigtigheden af denne udveksling: 

- Det er godt at stille alle spørgsmålene her på uddannelsen, fordi det gør, at vi rykker os som instruktører og bliver mere selvsikre i at formidle viden ud til hundeejerne.

Copyright Ridehesten.com
Der blev lyttet opmærksomt, når Rikke Risbøl Vils forklarede de praktiske øvelser, som de kommende hundeinstruktører tager med sig på træningspladserne.

Erfarne undervisere er guld værd 

Undervisningen blev varetaget af tre af DKK's dygtige instruktører: Helle Troelsen, Mette Aunsberg og Rikke Risbøl Vils. De guidede kursisterne igennem den første del af uddannelsesforløbet, og undervejs blev kursisterne støttet i deres udvikling som kommende instruktører. 

Som en del af uddannelsen fungerer alle kursister desuden som "føl" hos en allerede uddannet DKK-instruktør. Denne mentorordning er central for at sikre, at kursisterne ikke blot får teoretisk viden, men også praktisk erfaring fra dygtige undervisere, som har mange års erfaring bag sig. 

Copyright Ridehesten.com
Mette Aunsberg havde et andet hold kursister, men alle skulle igennem de samme øvelser for at skabe overensstemmelse med det, som en DKK grundinstruktør skal kunne videreformidle til hundeejere.

Fremtiden som DKK-instruktør 

Den første weekend markerede starten på et længere forløb, hvor kursisterne vil blive udfordret både fagligt og praktisk. Efter flere weekendmoduler og en afsluttende eksamen vil de kunne blive certificerede DKK-grundinstruktører – klar til at undervise og vejlede hundeejere rundt omkring i landet. 

Med et aktivt og engageret hold kursister tegner det til, at DKK får endnu en generation af kompetente instruktører, der kan videreformidle den vigtige viden om hundetræning og ansvarligt hundeejerskab. 

Læs mere om DKKs grunduddannelse her. 

Læs også

Passion blev til fælles projekt på Dansk Kennel Klubs grunduddannelse

08-10-2024 09:51, af Cecilie Friis Amstrup

To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.

Roskilde: BIR, baby og bravour

25-09-2024 17:10, af Cecilie Friis Amstrup

Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.

Roskilde: Campingliv i hundehøjde

24-09-2024 14:20, af Cecilie Friis Amstrup

Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.

DKK’s efteruddannelse for instruktører gav pote

03-10-2017 12:23, af Marie Helene Rigård Rohleder

I weekenden var 133 DKK’s instruktører samlet på Askov Højskole til et par lærerige dage med workshops og foredrag, så de kunne vende endnu klogere hjem til deres hundetræning

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Danmarks bedste sporhunde indtager Skørping

10-10-2024 07:36, af Cecilie Friis Amstrup

Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Passion blev til fælles projekt på Dansk Kennel Klubs grunduddannelse

08-10-2024 09:51, af Cecilie Friis Amstrup

To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Må min hund spise broccoli?

04-08-2017 13:32, af Anne Ekenberg

Hvis man laver en søgning på ”hund + broccoli” får man et hav af svar, for der er næsten lige så mange meninger, som der er søgesresultater. Og svaret er da også lidt blandet. Broccoli indeholder nemlig giftstoffet isothiocyanat. Så kan vores hunde egentlig tåle broccoli?

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund