I weekenden den 14.-15. september mødtes et nyt hold kursister for første gang på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse på Vilhelmsborg. Forventningerne var høje, og selvom kursisterne havde forskellige erfaringer med hundetræning, var alle ivrige efter at lære mere og fordybe sig i deres nye rolle som kommende DKK-grundinstruktører.
Teoretisk viden og praktiske øvelser
Uddannelsesweekenden bestod af en afbalanceret blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser. Kursisterne fik i løbet af dagene mulighed for at diskutere emner som belønningstaktikker, indlæring og samarbejdet mellem hund og ejer. Gennem de praktiske øvelser kunne kursisterne straks omsætte den teoretiske viden til praksis med deres egne hunde. Pauserne mellem de praktiske sessioner gav både hunde og ejere en velfortjent mulighed for at fordøje de mange nye indtryk.
Deltagerne havde medbragt hunde i alle aldre, størrelser og racer – lige fra små corgier og pudler til større racer som golden retriever og australian shepherd. Dette gav undervisningen en særlig dynamik, da der kunne trænes i forhold til forskellige hundetemperamenter og udfordringer.
Nysgerrighed og erfaringsdeling
Kursisterne udviste stor nysgerrighed og havde mange spørgsmål, som blev ivrigt diskuteret både i undervisningslokalet og udenfor på Vilhelmsborgs arealer. En livlig dialog mellem kursisterne prægede weekenden, hvor mange også bidrog med egne erfaringer fra tidligere træning. Denne aktive videndeling skabte en god atmosfære, hvor alle kunne lære af hinanden.
Rikke Risbøl Vils, en af de erfarne instruktører på uddannelsen, understregede vigtigheden af denne udveksling:
- Det er godt at stille alle spørgsmålene her på uddannelsen, fordi det gør, at vi rykker os som instruktører og bliver mere selvsikre i at formidle viden ud til hundeejerne."
Erfarne undervisere er guld værd
Undervisningen blev varetaget af tre af DKK's dygtige instruktører: Helle Troelsen, Mette Aunsberg og Rikke Risbøl Vils. De guidede kursisterne igennem den første del af uddannelsesforløbet, og undervejs blev kursisterne støttet i deres udvikling som kommende instruktører.
Som en del af uddannelsen fungerer alle kursister desuden som "føl" hos en allerede uddannet DKK-instruktør. Denne mentorordning er central for at sikre, at kursisterne ikke blot får teoretisk viden, men også praktisk erfaring fra dygtige undervisere, som har mange års erfaring bag sig.
Fremtiden som DKK-instruktør
Den første weekend markerede starten på et længere forløb, hvor kursisterne vil blive udfordret både fagligt og praktisk. Efter flere weekendmoduler og en afsluttende eksamen vil de kunne blive certificerede DKK-grundinstruktører – klar til at undervise og vejlede hundeejere rundt omkring i landet.
Med et aktivt og engageret hold kursister tegner det til, at DKK får endnu en generation af kompetente instruktører, der kan videreformidle den vigtige viden om hundetræning og ansvarligt hundeejerskab.
Ægteparret bag kennel Nordcairn’s blev hædret for deres dedikerede avlsarbejde og succeser med cairn terriere gennem næsten tre årtier.
Vær med i Dansk Kennel Klubs store fotokonkurrence i samarbejde med CEWE. Send dine bedste pletskud og vind fotopræmier.
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
I weekenden var 133 DKK’s instruktører samlet på Askov Højskole til et par lærerige dage med workshops og foredrag, så de kunne vende endnu klogere hjem til deres hundetræning
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt