DKK inviterer til hundefest i Rønne

15-08-2024 12:27, af Anne Cecilie Sohl

Hunde i alle afskygninger fra baby- til veteranklasse indtager Rønne Stadion Nord denne weekend den 16.-18. august til den årlige bornholmske hundeudstillingsfest. Så selvom skoleferien er slut, så forlæng feriefølelsen og ta’ hele familien med til tre herlige dage til årets hyggeligste hundeudstilling – og din hund er selvfølgelig også meget velkommen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Mediehuset Wiegaarden

Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klubs tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 6100 hunde blive bedømt af eksteriørdommere, og disse hunde er fordelt på ikke mindre end 242 forskellige racer. Hundeudstillingen samler ikke blot hunde og mennesker fra alle dele af Danmark, men der kommer hunde fra i alt 16 forskellige lande. Lande, både fra Norden, Europa og sågar Canada og USA. Igen i år er der to prestigefyldte titler på højkant; På lørdagens internationale udstilling dyster hundene om titlen som Hammershusvinder, og på søndagens nationale udstilling dystes der om titlen som Bornholmsvinder.

Mød din nye bedsteven
Drømmer du om et nyt familiemedlem i form af en firbenet bedsteven, så er en hundeudstilling det helt rigtige sted at starte. Og det uanset om du drømmer om at få et bamseknus af den store bløde bjørnehund newfoundlænderen – eller om du vil løbe om kap med den elegante, men lynhurtige afghanske mynde. Eller måske drømmer du om at komme hjem hver eneste dag til den altid glade og legesyge boxer? Du kan møde dem alle, og de 239 andre hunderacer i løbet af weekenden:

– Du kan selvfølgelig ikke købe en hund med hjem fra en hundeudstilling, men du kan blive meget klogere på, hvad det er for et lille pelset kræ, du selv eller måske børnene er på vej til at forelske sig hovedkulds i, fortæller adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen og fortsætter:

– En hundeudstilling er en virkelig god lejlighed til at lære de forskellige hunderacer at kende og få en snak med de mennesker, som kender racerne bedst. Det giver en større sikkerhed for, at du får valgt en hund, som passer til hele familien.

Så selv om hundeudstillinger nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund nemlig ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie:

– De enkelte hunderacer ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendigt, fortæller Lise Lotte Christensen.

Hvis du og familien efter hundeudstillingen stadig skulle være i tvivl om hvilken hunderace, der passer perfekt ind i jeres liv, eller I blot ønsker lidt mere viden, så er der rigtig meget god og nyttig information at hente på Dansk Kennel Klubs hjemmeside: https://www.koebhund.dk/

Her kan du både læse om de mange forskellige hunderacer, deres behov, deres temperament, deres aktivitetsniveau, og du kan også finde opdrættere, der har eller der venter hvalpe.

Har I allerede besluttet jer for en hunderace, eller har I hund i forvejen, får I rig mulighed for at shoppe lidt nyt med hjem fra en af standene, der findes på udstillingsområdet. Her kan man nemlig finde diverse specialprodukter til hund og ejer. Man er også altid velkommen til at komme forbi Dansk Kennel Klubs informationstelt og tale med en af medarbejderne, hvis man skulle have spørgsmål.

Der findes selvfølgelig også madboder, hvor man kan få stillet sulten og slukket tørsten.

Der er således lagt op til den helt store guldmedalje, så kom og vær med til hundefesten i Rønne.

Fakta
Hvor, hvornår, hvordan?

Dato: 16.- 17. – 18. august 2024

Udstillingens adresse:
Rønne Stadion Nord, Torneværksvej 1, 3700 Rønne

Bemærk, at udstillingen foregår udendørs.

Åbningstider:
De officielle udstillingsbedømmelser starter kl. 9 alle tre dage.
Finalekonkurrencerne, starter kl. 15.00 i finaleringen (Store Ring).

Adgangspriser:
Voksne fra 13 år: kr. 65,- pr. dag.   
Børn: 6-12 år: kr. 15,- pr. dag.   
Børn under 6 år: Gratis   
Familie billet (2 voksne + 3 børn): kr. 130,- pr. dag.   
Entré for gæstehund (+ 3. mdr.): kr. 35,- pr. dag

Læs også

Roskilde: Endnu en sejr til Uno

21-09-2024 20:11, af Cecilie Friis Amstrup

På første dag til international udstilling i Roskilde blev det til endnu en sejr i Store Ring for den engelske pointer, Statesman On Point, som også vandt ved seneste DKK-udstilling på Bornholm. 

Så er der billeder fra Bornholm

28-06-2023 10:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Tak for en fantastisk weekend på Bornholm. Nu er billederne klar

Tak Bornholm. Tak udstillere. Tak Chesterhope Back Into Black

25-06-2023 18:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er det slut på Bornholm. Det har været varmt i dag, men igen har vi hygget os og nydt de mange smukke hunde

Efterårsskue i Billund

05-07-2012 15:14, af Maja Golles
DKK Kreds 5 afholder skue 23. september

Folketinget har vedtaget forslag om revision af hundeloven

11-06-2014 14:08, af Tine Luther
Den vigtigste ændring af hundeloven sker i forhold til skambidningsbestemmelserne, som berører alle og har skabt stor bekymring hos mange hundeejere. Her har lovgiverne fulgt en enig indstilling fra den arbejdsgruppe om skambidning, som Dansk Kennel Klub har deltaget i sammen med bl.a. Københavns Universitet, Den Danske Dyrlægeforening, DcH og Retslægerådet.

Se billederne: Intet i vejen med Vejen

22-06-2019 14:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommersolen smiler dejligt på os. Her kan du se nogle billeder af, hvordan lørdagen er forløbet indtil videre

En beretning fra en dejlig eftermiddag

14-05-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Jagt|

Vi har modtaget denne fine historie fra Tine Miang, som mange nok kender fra DKK's information

Camilla Strüwing dømmer i stor online irsk udstilling

12-05-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Irland har dommer Paul Lawless startet en stor online hundeudstilling, som samler ind til et rigtig godt formål. Danske Camilla Strüwing er en af udstillingens mange dommere

Hvordan får vi flest muligt sunde DKK-hunde?

05-11-2011 18:36, af Tine Luther
Målet er, at vi sammen skal forsøge at finde den vej, som fremadrettet fører til de fleste gode hundeliv!

DKK overtager Show of Winners

01-11-2021 13:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter Ulf Fjelsted Jørgensen i lørdags valgte at trække sig fra Show of Winners, kan DKK nu meddele, at de fremover vil arrangere showet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Roskilde: Bracco Italiano løb med sejren på sidste udstillingsdag

22-09-2024 18:41, af Cecilie Friis Amstrup

Bracco italiano imponerede og sikrede sig titlen som Best in Show på sidste udstillingsdag i Roskilde. Hundens elegante fremtoning og stærke bevægelser gjorde den til en klar vinder.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Roskilde: Endnu en sejr til Uno

21-09-2024 20:11, af Cecilie Friis Amstrup

På første dag til international udstilling i Roskilde blev det til endnu en sejr i Store Ring for den engelske pointer, Statesman On Point, som også vandt ved seneste DKK-udstilling på Bornholm. 

Roskilde: Mathilde tog sejren i juniorhandling og den sidste landsholdsplads

22-09-2024 18:02, af Cecilie Friis Amstrup

I dagens juniorhandlerkonkurrence ved DKKs internationale udstilling i Roskilde lykkedes det Mathilde Bekker at sikre sig både sejren og en plads på landsholdet.  

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

De allerførste i teltkøen i Roskilde

20-09-2024 21:38, af Cecilie Friis Amstrup

Udstillerne indtog Roskilde i god tid forud for weekendens DKK-udstillinger. De første ankom allerede ved middagstid fredag for at sikre sig de bedste pladser og gøre klar til et par dage med fællesskab og hundeglæde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.