10. marts 2021 mødte to politibetjente og to personer fra Fødevarestyrelsens dyreværn op på en adresse på Nordfyn, hvor de aflagde en 45-årig mand et besøg. Det skriver BT.
I hjemmet fandt man 14 hunde som ikke havde det godt. For eksempel gik en siberian husky rundt med sine seks uger gamle hvalpe i en udendørs hundegård på 120 x 140 centimeter uden adgang til læ eller tørt leje.
I et fyrrum fandt man seks hunde af racen bichon frisé i et bur på 120 x 80 centimeter. Buret var smurt ind i afføring og der var ingen vand eller adgang til et tørt leje. Hundenes pels var desuden i en rigtig dårlig forfatning.
Allerede her må man sige, at den 45-årige mand havde gjort sig skyldig i alvorlig dyremishandling, men sagen var desværre langt fra slut. For gennem politiets efterforskning kom det frem, at den 45-årige mand havde meget mere i bagagen.
I Retten i Odense kom det nemlig frem, at han gennem flere år havde brugt stødhalsbånd, pisk og vold til at opdrage sine hunde.
I november 2019 havde han brækket lårbenet på Max, en bichon frisé, som i efteråret 2020 måtte lide den skæbne at blive hængt i en snor i garagen, mens børnene var i skole.
I foråret 2020 havde han set sig så gal på Beauty, der også er en bichon frisé. Med en lægte havde han slået den lille hund i hovedet med en sådan kraft, at hunden mistede flere tænder og badeværelset efterfølgende var smurt ind i blod.
I Retten i Odense vidnede blandt andre mandens ekskone imod ham. Hun fortalte blandt andet, at den 45-årige havde et iltert temperament.
Retten i Odense endte med at dømme manden skyldig i flere tilfælde af dyremishandling. Straffen: Fire måneders ubetinget fængsel og et forbud mod at eje, passe eller beskæftige sig med hunde i tre år.
I den sydsvenske by Malmø har man i årevis jagtet en eller flere personer, der tilsyneladende ikke bryder sig om hunde. I december kom man tæt på at afsløre gerningsmanden, men sagen er desværre ikke slut endnu.
En 35-årig mand skulle tirsdag for retten, dømt for mishandling af hundehvalpe.
I dag blev dommen stadfæstet og ejeren af schæfferblandingen Liv dømt 60 dages ubetinget fængsel for mishandling af hunden.
Lørdag den 24. og d. 31. august afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i hhv. Kolding og Rødovre
Den franske bulldog Gismo havde en meget slem ørebætendelse og sprængte trommehinder, da den blev indleveret i nødpension hos Dansk Dyreværn Aarhus. På grund af intensiv pleje har Gismo det bedre i dag og er snart klar til at komme videre
Kyniske hundehandlere, der kun har ussel mammon for øje skal stoppes. Her er Dyreværnets 10 råd til at undgå at støtte dem
En mand er tiltalt for at ville aflive sin hund med kniv. Han skulle have været for retten i Randers, men sagen er udsat på ubestemt tid på grund af sygdom
Sidste uge var hunden.dk på tur med Dyreværnets dyreambulance. Det blev en tur, som bød på alt fra en mistænkelig anmeldelse til tynde hunde og en psykisk syg hundeejer.
Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer
Flåter er et stigende problem for danske hunde. Varmere vintre og en længere flåtsæson, der nu strækker sig fra tidligt forår til sent efterår, øger risikoen for flåtbårne sygdomme. En ny undersøgelse fra Wilke, gennemført på vegne af Boehringer Ingelheim, viser at mange hundeejere ikke beskytter deres hunde tilstrækkeligt mod de farlige parasitter
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Enhver, der overvejer at inkludere et firbenet familiemedlem i hjem og hjerte de næste 10-15 år, bør tænke en række faktorer igennem først. Det handler dog ikke blot om at sætte sig ind i hunderacens egenskaber, behov og temperament: Racens generelle sundhed påvirker ikke bare hundens velbefindende og levetid, men i høj grad også ejerens bekymringsniveau og husstandens økonomi.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund