Dømt for at mishandle hundehvalpe

18-01-2024 13:00, af Anne Cecilie Sohl

En 35-årig mand skulle tirsdag for retten, dømt for mishandling af hundehvalpe.

Copyright Ridehesten.com
I alt seks hunde blev i en periode udsat for mishandling i et skur i Aarhus N. Foto: AdobeStock

Ifølge et anklageskrift havde en 35-årig mand og en 36-årig kvinde holdt hundehvalpe i et skur på en kolonihavegrund i Aarhus N, men henblik på videresalg. Selvfølgelig uden Fødevarestyrelsens tilladelse. 

Den 35-årige endte dog med at påtage sig hele skylden i retten tirsdag, hvor den 36-årige kvinde slet ikke mødte op, og hendes tiltaleforhold blev derfor skilt ud af sagskomplekset.

Ifølge anklageskriftet drejede sagen sig om mishandling af i alt seks hunde. To fransk bulldoghvalpe, en mopshvalp, to malteserhvalpe, samt en voksen yorkshire terrier. 

Mishandlingen af hundene var foregået ved at tiltalte havde holdt hundene indespærret i et aflåst træskur, hvor de havde udsat dem for stød med et stødhalsbånd. Halsbåndene blev aktiveret så snart hundene gøede eller lavede andre høje lyde. Det medførte både smerte, lidelse, angst, varige mén og væsentlig ulempe for hundene. 

Desuden er fem af hundene blevet importeret fra Rumænien uden gyldige veterinærcertifikater.

Hos tiltalte fandt man yderligere 20 forskellige veterinære lægemidler uden etiket fra hverken dyrlæge eller apotek - også importeret fra udlandet. 

Kirsten Skov-Petersen, der er anklager i sagen, nedlagde påstand om en bødestraf på 12.500 kroner, og det endte den35-årige mand at gå med til.

Bøden kunne i sagens natur have været højere (på omkring 30.000 kroner), men fordi sagen har været længe undervejs i retsvæsnet, får den dømte en rabat.

Sagen begyndte allerede tilbage i 2019, men der har siden været en lang sagsbehandlingstid i politi- og anklagemyndigheden, og siden anklageskriftet lå klar er der gået omkring to år i retsvæsnet.

Siden den 35-årige har påtaget sig hele ansvaret i sagen, er tiltalerne mod den 36-årige kvinde frafaldet, oplyser Kirsten Skov-Petersen til TV2-Østjylland og hun siger:

— Det var hans hunde, og det var ham, der havde medicinen, rekvirerede stødhalsbåndene og importerede hundene. Han har erhvervstilladelse til at handle med hunde, men han havde ikke fået de rigtige papirer med dem.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.