På jagt efter hundemishandler i Malmø

02-02-2024 10:16, af Anne Cecilie Sohl

I den sydsvenske by Malmø har man i årevis jagtet en eller flere personer, der tilsyneladende ikke bryder sig om hunde. I december kom man tæt på at afsløre gerningsmanden, men sagen er desværre ikke slut endnu. 

Copyright Ridehesten.com
En hundemishandler har i længere tid været på fri fod i Malmø. Sagen er endnu ikke opklaret. Foto: AdobeStock

I fire år har politiet og borgere i Malmø forgæves forsøgt at afsløre en hundemishandler, der rundt om i byen og dens parker har spredt små hjemmebagte boller med livsfarligt indhold for hunde. Det har skabt en grim frygt for alle hundeejere i byen, der skal være ekstra årvågne når de går tur med deres hunde. 

Vidner der har opdaget bollerne før hunden, har beskrevet dem som nærmest "professionelt" udseende. De er fyldt med glasskår og skarpe metalsplinter, som i værste fald vil rive maven op på de stakkels dyr, der indtager dem. 

Gennembrud i sagen

Endelig en december aften 2023 skete der et gennembrud i sagen. Et vidne så en ældre dame komme gående gennem en af byens parker. En "almindelig mormor i 70'erne", der lignede alt andet end en hundemishandler. Alligevel synes vidnet at der var noget mistænkeligt over hende. Hun tog nemlig noget op af tasken, og smed det på græsplænen foran sig.

Det kvindelige vidne ved navn Åsa Fallsten var ekstra opmærksom grundet de mange historier om hundemishandleren, der de seneste år var blevet bragt i bl.a. den lokale avis, Sydsvenskan. Avisen har i lang tid forsøgt at komme til bunds i sagen ved bl.a. at etablere en gruppe kaldet "Sporhundene". Gruppen består af en flok journalister, som har fået tips fra læsere, brugt data og personlig overvågning af mistænkte samt ringet på døren hos folk som bor i områder hvor hundemishandlere har slået til ad flere omgange. 

I lang tid har deres hovedmistænkte været en ældre kvinde, der i perioder har været bortrejst over længere tid. I selv samme perioder har de såkaldte "hundbullar" ikke været at finde i byen. 

Da Åsa Fallsten henvendte sig til den ældre dame hun så i parken, var det tydeligt at hun ikke var snakkesalig - og i samme øjeblik forsøgte hun hurtigt at samle de ting op, hun havde smidt i græsset. 

Kort efter ankom politiet og de fandt noget opsigtsvækkende i hendes taske. De beskriver det som en "madmasse" blandet med glasskår. Efterfølgende ransagede politiet også den ældre kvindes hjem, hvor hun blev afhørt og bevismateriale blev beslaglagt. Hun er blevet løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. 

Sagen sluttede ikke der

Desværre kan byens hundeejere endnu ikke vide sig sikre når de går en tur med deres hunde. Der bliver nemlig ved med at dukke nye boller op i byens parker, gader og stræder. 

Det vides ikke om det er den ældre dame, der ufortrødent fortsætter sin mishandling af byens hunde, eller om der er tale om nye gerningsfolk. I flere kriminalsager sker der ofte dét, at andre personer kopierer gerningsmanden, efter hvad de har set i medierne. Eksperter i psykologi forklarer at det kan være fordi de søger opmærksomheden, som får dem til at føle sig som noget mere. 

Hundeejere i Malmø må derfor fortsat være ekstra opmærksomme når de lufter deres hunde.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.