Dyreværnet vinder sag om mishandling af hund

11-01-2024 14:14, af Anne Cecilie Sohl

I dag blev dommen stadfæstet og ejeren af schæfferblandingen Liv dømt 60 dages ubetinget fængsel for mishandling af hunden.

Copyright Ridehesten.com
Liv var tydeligt meget underernæret. Foto: Katja Lund Sohl

Dyreværnet redder hver dag masser af kæledyr, men Liv er en af Dyreværnets solstrålehistorier.

Den fire måneder gamle schæferhvalp Liv blev fundet lænket til en radiator, da ejeren var blevet indlagt. Den lille trold var så svag, at hun ikke kunne stå på benene. Hun blev straks bragt til Dyreværnets internat i Rødovre, hvor hele dyrlægeteamet stod klar til at behandle hende.

Hun vejede kun fem kilo, hvilket er halvt så meget som hun burde veje og Dyreværnets dyrlæge Sophie Haack-Hamilton vidste at der skulle ske noget hurtigt.

— Liv var så afkræftet, at hun hverken kunne gå eller stå og så dehydreret, at den væske hun med det samme blev tilført via drop, var i allersidste øjeblik. Den lille krop var lige ved at lukke ned, så var der gået en dag mere, var hun gået bort, fortæller dyrlæge Sophie, som holdt Liv under observation i 24 timer bl.a. ved at ligge i arm med hende under dynen.

Liv er i dag kommet ud til en familie og har det fantastisk og Sophie fortsætter:

— Hun er kommet til en familie med to store teenagere og er blevet familiens kæledække. Hun er med dem overalt og lever i dag bare livet – præcis som en hund skal.

Da dommen blev afsagt brød Dyreværnets personale ud i gråd.

— I alt den tid jeg har været hos Dyreværnet har jeg aldrig oplevet, at mishandling har ført til fængselsstraf. Selvom Liv skulle gennemgå så forfærdelige ting, er det alligevel en glædes dag. Livs sag har dannet præcedens for fremtidige sager, og det er en kæmpe sejr for os, udtaler Internatschef Maria Rønde Jakobsen.

Henrik Knaack der er direktør for Dyreværnet deler også sin glæde omkring Liv og Dyreværnets dygtige personales arbejde:

— Liv er et fantastisk eksempel på at det nytter noget at holde øje. Hvis det ikke havde været for nogle årvågne personer, havde Liv ikke været her i dag – og hun er et godt eksempel på at vi hos Dyreværnet kæmper til det sidste og aldrig giver op. Og når man så møder Liv i dag bliver man jo bare så glad, slutter Henrik.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.