Dyreværnet redder hver dag masser af kæledyr, men Liv er en af Dyreværnets solstrålehistorier.
Den fire måneder gamle schæferhvalp Liv blev fundet lænket til en radiator, da ejeren var blevet indlagt. Den lille trold var så svag, at hun ikke kunne stå på benene. Hun blev straks bragt til Dyreværnets internat i Rødovre, hvor hele dyrlægeteamet stod klar til at behandle hende.
Hun vejede kun fem kilo, hvilket er halvt så meget som hun burde veje og Dyreværnets dyrlæge Sophie Haack-Hamilton vidste at der skulle ske noget hurtigt.
— Liv var så afkræftet, at hun hverken kunne gå eller stå og så dehydreret, at den væske hun med det samme blev tilført via drop, var i allersidste øjeblik. Den lille krop var lige ved at lukke ned, så var der gået en dag mere, var hun gået bort, fortæller dyrlæge Sophie, som holdt Liv under observation i 24 timer bl.a. ved at ligge i arm med hende under dynen.
Liv er i dag kommet ud til en familie og har det fantastisk og Sophie fortsætter:
— Hun er kommet til en familie med to store teenagere og er blevet familiens kæledække. Hun er med dem overalt og lever i dag bare livet – præcis som en hund skal.
Da dommen blev afsagt brød Dyreværnets personale ud i gråd.
— I alt den tid jeg har været hos Dyreværnet har jeg aldrig oplevet, at mishandling har ført til fængselsstraf. Selvom Liv skulle gennemgå så forfærdelige ting, er det alligevel en glædes dag. Livs sag har dannet præcedens for fremtidige sager, og det er en kæmpe sejr for os, udtaler Internatschef Maria Rønde Jakobsen.
Henrik Knaack der er direktør for Dyreværnet deler også sin glæde omkring Liv og Dyreværnets dygtige personales arbejde:
— Liv er et fantastisk eksempel på at det nytter noget at holde øje. Hvis det ikke havde været for nogle årvågne personer, havde Liv ikke været her i dag – og hun er et godt eksempel på at vi hos Dyreværnet kæmper til det sidste og aldrig giver op. Og når man så møder Liv i dag bliver man jo bare så glad, slutter Henrik.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Efteråret byder på smukke gåture i naturen, men også skjulte farer for hunde som kastanjer, svampe og nedfaldsfrugt, der kan udgøre alvorlige sundhedsrisici.