Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

06-05-2024 09:31, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Copyright Ridehesten.com
"Det er fantastisk at se, at danskerne ikke bare vil gå langt for deres egne hunde, men at de også har en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært og venter på et nyt hjem", siger Tine Stabell, direktør i Agria, der i dag kunne overdrage de danske hundeejeres donation til Dyreværnet. Foto: PR

Hundegåturen har til formål at samle penge ind til hundevelfærd, og for hver deltagende ekvipage donerer Agria penge til dyreværnsorganisationer og internater i syv lande. 

Agria i Danmark havde på forhånd valgt, at den danske donation skulle gå til Dyreværnet og det arbejde, de gør for at give hjemløse hunde et nyt og godt hjem.

– Valget faldt på Dyreværnet, fordi de gør et fantastisk arbejde for hjemløse hunde, og det vil vi - og de mange danske hundeejere - gerne vil bakke op med Agria Hundegåtur. Og i år har danskerne og deres hunde gået ikke færre end 50.000 kroner hjem til Dyreværnet, fortæller Tine Stabell, direktør i Agria Dyreforsikring.

Hundegåturen blev arrangeret første gang i Sverige i 2016 som en samlet fysisk gåtur, men i dag har det udviklet sig til et stort event i alle de lande, hvor Agria er repræsenteret, og eventet afvikles både fysisk og digitalt, så hundeejere og logrende haler får mulighed for at deltage i samme event, på samme tid.

Og for femte år i træk satte den danske deltagelse rekord: Ikke færre end 5.666 danske hunde og deres ejere deltog i årets Agria Hundegåtur.

Danskerne vil gå langt for hundene
Det er en taknemmelig direktør for Dyreværnet, der i dag kan tage imod de danske hundeejeres donation:

– Vi er superglade over, at så mange har valgt at deltage i Agria Hundegåtur. Ud over god motion for både hunde og mennesker, så har turen med de firbenede også resulteret i en donation til Dyreværnet. Vi er på alle måder taknemmelige over, at så mange støtter op om vores arbejde for kæledyrene, siger Henrik Knaack, direktør for Dyreværnet.

– Det har været en stor fornøjelse at se opslag fra hunde i hele Danmark, og det er fantastisk at se, at danskerne ikke bare vil gå langt for deres egne hunde, men at de også har en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært og venter på et nyt hjem, fastslår Tine Stabell.

Læs også

Når hunden får noget på tværs

21-04-2025 07:15, af Cecilie Friis Amstrup

Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.

Når hunden TROR, den skal have hvalpe

20-04-2025 07:55, af Cecilie Friis Amstrup

Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.

Dyk ned i det: Gør din hund til en glad vandhund

17-04-2025 07:22, af Cecilie Friis Amstrup

I takt med at forårssolen får mere og mere fat, gør vandhunde og deres ejere sig klar til at springe ud i den dybe ende: Svømning er god motion for de fleste hunde, og mens nogle hunderacer er fødte svømmere, er andre mere skeptiske overfor det våde element. Læs her, hvordan du får en glad vandhund, og hvordan du undgår at give hvalpe og uerfarne svømmere en kold dukkert.

Dom faldet i vanrøgtsag

13-05-2015 10:24, af Tine Luther
Dommen i Haslev–sagen med over 60 vanrøgtede hunde blev lukket med bøde på 25.000 kr. og frakendelse af retten til at have hunde i forbindelse med erhvervsbeskæftigelse.

Jaloux på kunstig hund

30-07-2014 13:29, af Tine Luther
Siden Darwin i 1871 i ”Menneskets afstamning og Parringsvalget” skrev, at hunde kan være jaloux, har forskere debatteret, hvorvidt hunde rent faktiske kan føle jalousi. Nu har amerikanske forskere kigget nærmere på emnet.

Laixi City: Hunde skal hverken slagtes eller spises

18-09-2020 15:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Byen Laixi City i Kina stiller sig nu i køen af asiatiske byer, der vil mindste brugen af hundekød

 

Katte kan smitte hinanden - ikke hunde

07-04-2020 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et forsøg i Kina har man påvist, at katte kan smitte hinanden med Covid-19. Det samme gælder ikke for hunde

Se billederne: Fyns Sommerland gik helt "i hundene"

27-09-2024 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.

Licens til greyhoundbane skaber stor debat i Wales

04-02-2022 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundeorganisation har startet en protest mod licens til greyhoundbane i Wales. De er bange for, at en licens vil skabe mange skader og dødsfald blandt hunde

Har du en historie om hunde?

06-02-2025 08:51, af Cecilie Friis Amstrup

Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Lad din hund forbedre din livskvalitet

19-04-2025 07:21, af Cecilie Friis Amstrup

Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste