Agria Dyreforsikring har netop gennemført en undersøgelse, der viser, at under halvdelen af hundeejere vælger deres hund på baggrund af racens sundhed. Derimod vælger næsten 70 procent af hundeejere deres hund på baggrund af racens egenskaber og mentalitet, mens 47 procent vælger på baggrund af hundens størrelse.
Men det er vigtigt at undersøge, hvilke sundhedsproblemer en specifik race har, da det, ud over at være utrolig stressende både for hund og ejer, også kan blive en dyr omgang, især hvis man ikke har købt en sygeforsikring til sin hund.
Hele 91 procent af de adspurgte i undersøgelsen fortæller, at de er bevidste om, at hunde kan have sundhedsproblemer specifikt tilknyttet til racer. På den baggrund er det måske overraskende, at hundens sundhed ikke ligger højere, når der skal vælges hund.
Dit liv og din hund skal passe sammen
Forskning har vist, at det er sundt for os mennesker at være sammen med hunde. En hund som kæledyr kan blandt andet være med til at sænke vores stressniveau. Den øgede fysiske aktivitet, som følger med, når man har hund, kan også sænke blodtrykket. Men det kan hurtigt gå den helt anden vej, hvis du anskaffer dig en hund, hvis raceegenskaber ikke matcher det liv, du kan tilbyde.
Kortlæg dit behov
De fleste, der anskaffer sig en hund, starter ofte med at kigge på billeder af hunde, når de skal vælge hvilken race, de vil have, og ender måske med at falde for et sødt ansigtsudtryk eller, at hunden er praktisk i størrelsen. Dette kan være problematisk, da der er stor risiko for at vælge en hund, der slet ikke passer til hundeejerens behov og forventninger. Der er stor forskel på de forskellige hundetyper og -racer og på deres aktivitetsniveau. De er avlet til forskellige formål: nogle er jagthunde, hyrdehunde, vagt- og gårdhunde, mens andre er selskabshunde.
Respektér racens egenskaber
Problemer mellem hund og ejer opstår nemlig ofte, når en ejer prøver at undertrykke de medfødte raceegenskaber, som en hund har. Det er derfor en god ide at tænke over, om hundens medfødte egenskaber passer ind i dit liv. Har du planer om selskab på lange daglige vandreture, kan du kaste din kærlighed på de mere aktive racer, men er forventningerne en hund med et mere moderat motionsbehov og masser af sofahygge, så kan det være en dårlig ide at anskaffe sig en jagthund eller aktiv hyrdehund.
De adspurgte har haft mulighed for at vælge flere muligheder, hvorfor procenterne tilsammen giver mere end 100.
Undersøgelsen blev foretaget i marts 2023 af Xtreme Insight på vegne af Agria Dyreforsikring. 810 hunde- og katteejere tog del i undersøgelsen
Snak med opdrættere og klubber
Det er en god idé at lave et grundigt hjemmearbejde før anskaffelsen af en ny hund. De fleste mennesker, der ønsker sig en hund, lærer om racerne gennem internettet, hvilket kan være fint til at danne sig et overblik over racerne. En anden vigtig kilde til information er de mennesker, der lever med hunderacerne til hverdag.
Mange får deres informationer om en specifik race fra opdrættere af racen, hvilket netop er en god måde at høre om racens udfordringer og egenskaber. Det kan også være en god idé at melde sig ind i forskellige netværk for den race, man er interesseret i. Der findes mange grupper på sociale medier, hvor man kan spørge hundeejere om deres oplevelser med racen til hverdag.
Dansk Kennel Klub har desuden flere raceklubber for mange forskellige hunderacer, hvor der er en del god information at hente. Så mulighederne er mange, når man har brug for indsigt i en eller flere hunderacer. Som med så meget andet er god forberedelse også den bedste start på livet med hund.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
I takt med at forårssolen får mere og mere fat, gør vandhunde og deres ejere sig klar til at springe ud i den dybe ende: Svømning er god motion for de fleste hunde, og mens nogle hunderacer er fødte svømmere, er andre mere skeptiske overfor det våde element. Læs her, hvordan du får en glad vandhund, og hvordan du undgår at give hvalpe og uerfarne svømmere en kold dukkert.
Hundens personlighed er selvsagt en vigtig del af den, men hvornår er den rent faktisk færdigudviklet – hvis den da overhovedet bliver det? Agria Dyreforsikrings hundeekspert giver dig svaret her
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
De fleste hundeejere vil aldrig vil lade det gå ud over deres firbenede venner, når der skal spares. De vil hellere spise havregrød end skære ned på godbidderne til Fido. Men i disse tider med kraftigt stigende priser kan det alligevel være en god idé at give hundebudgettet et eftersyn
Her kommer endnu et afsnit fra retrieverbogen af Lotte Evers
De fleste har nok hørt ordsproget “Man kan ikke lære en gammel hund nye tricks”. Men det er faktisk ikke helt rigtigt, og det samme gør sig gældende, når vi taler om at lære hunden nye øvelser. Det er nemlig noget, man kan gøre hele hundens liv, forklarer Agria Dyreforsikrings hundeekspert
Det kan være svært at vælge den rette opdrætter, når man skal have hund. Her er nogle spørgsmål fra Spanielbogen, som er gode at stille til opdrætteren
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste