Agria Dyreforsikring har netop gennemført en undersøgelse, der viser, at under halvdelen af hundeejere vælger deres hund på baggrund af racens sundhed. Derimod vælger næsten 70 procent af hundeejere deres hund på baggrund af racens egenskaber og mentalitet, mens 47 procent vælger på baggrund af hundens størrelse.
Men det er vigtigt at undersøge, hvilke sundhedsproblemer en specifik race har, da det, ud over at være utrolig stressende både for hund og ejer, også kan blive en dyr omgang, især hvis man ikke har købt en sygeforsikring til sin hund.
Hele 91 procent af de adspurgte i undersøgelsen fortæller, at de er bevidste om, at hunde kan have sundhedsproblemer specifikt tilknyttet til racer. På den baggrund er det måske overraskende, at hundens sundhed ikke ligger højere, når der skal vælges hund.
Dit liv og din hund skal passe sammen
Forskning har vist, at det er sundt for os mennesker at være sammen med hunde. En hund som kæledyr kan blandt andet være med til at sænke vores stressniveau. Den øgede fysiske aktivitet, som følger med, når man har hund, kan også sænke blodtrykket. Men det kan hurtigt gå den helt anden vej, hvis du anskaffer dig en hund, hvis raceegenskaber ikke matcher det liv, du kan tilbyde.
Kortlæg dit behov
De fleste, der anskaffer sig en hund, starter ofte med at kigge på billeder af hunde, når de skal vælge hvilken race, de vil have, og ender måske med at falde for et sødt ansigtsudtryk eller, at hunden er praktisk i størrelsen. Dette kan være problematisk, da der er stor risiko for at vælge en hund, der slet ikke passer til hundeejerens behov og forventninger. Der er stor forskel på de forskellige hundetyper og -racer og på deres aktivitetsniveau. De er avlet til forskellige formål: nogle er jagthunde, hyrdehunde, vagt- og gårdhunde, mens andre er selskabshunde.
Respektér racens egenskaber
Problemer mellem hund og ejer opstår nemlig ofte, når en ejer prøver at undertrykke de medfødte raceegenskaber, som en hund har. Det er derfor en god ide at tænke over, om hundens medfødte egenskaber passer ind i dit liv. Har du planer om selskab på lange daglige vandreture, kan du kaste din kærlighed på de mere aktive racer, men er forventningerne en hund med et mere moderat motionsbehov og masser af sofahygge, så kan det være en dårlig ide at anskaffe sig en jagthund eller aktiv hyrdehund.
De adspurgte har haft mulighed for at vælge flere muligheder, hvorfor procenterne tilsammen giver mere end 100.
Undersøgelsen blev foretaget i marts 2023 af Xtreme Insight på vegne af Agria Dyreforsikring. 810 hunde- og katteejere tog del i undersøgelsen
Snak med opdrættere og klubber
Det er en god idé at lave et grundigt hjemmearbejde før anskaffelsen af en ny hund. De fleste mennesker, der ønsker sig en hund, lærer om racerne gennem internettet, hvilket kan være fint til at danne sig et overblik over racerne. En anden vigtig kilde til information er de mennesker, der lever med hunderacerne til hverdag.
Mange får deres informationer om en specifik race fra opdrættere af racen, hvilket netop er en god måde at høre om racens udfordringer og egenskaber. Det kan også være en god idé at melde sig ind i forskellige netværk for den race, man er interesseret i. Der findes mange grupper på sociale medier, hvor man kan spørge hundeejere om deres oplevelser med racen til hverdag.
Dansk Kennel Klub har desuden flere raceklubber for mange forskellige hunderacer, hvor der er en del god information at hente. Så mulighederne er mange, når man har brug for indsigt i en eller flere hunderacer. Som med så meget andet er god forberedelse også den bedste start på livet med hund.
Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Egeprocessionslarven er en voksende trussel for hunde i Danmark, advarer Agria Dyreforsikrings chefdyrlæge.
Hundens personlighed er selvsagt en vigtig del af den, men hvornår er den rent faktisk færdigudviklet – hvis den da overhovedet bliver det? Agria Dyreforsikrings hundeekspert giver dig svaret her
Hunde er trofaste, men det er hundeejere også, når kæledyret skal have et navn. Derfor er der også kun blevet plads til to nye navne på listerne over Danmarks mest populære hundenavne i 2022
De fleste har nok hørt ordsproget “Man kan ikke lære en gammel hund nye tricks”. Men det er faktisk ikke helt rigtigt, og det samme gør sig gældende, når vi taler om at lære hunden nye øvelser. Det er nemlig noget, man kan gøre hele hundens liv, forklarer Agria Dyreforsikrings hundeekspert
Lotte Evers har netop udgivet en ny bog, som i den grad kan anbefales. Vi har fået lov at udgive nogle kapitler fra Retrieverbogen
Reflekser er ikke bare til ungernes rygsække og til cyklerne, nej, de er også vigtige til både hunden og dig selv, når I går tur i skumring eller mørke. Efteråret har meldt sin ankomst, og det bliver lyst senere og mørkt, før man venter det. Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er helt usynlig for bilisterne. Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, kommer her med en håndfuld gode råd til den mørke tid
I Spanielbogen fortæller Lotte Evers følgende om, hvilken del af kroppen man bør bruge, når man vælger hund
Det kan være svært at vælge den rette opdrætter, når man skal have hund. Her er nogle spørgsmål fra Spanielbogen, som er gode at stille til opdrætteren
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet