Der er faktisk flere ting, hundeejeren kan gøre for at spare, uden at det går ud over hundens livskvalitet. Her giver hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, Lotte Evers, nogle gode råd.
Køb foder sammen
Når det gælder hundefoder og godbidder, kan det være svært at skifte til et billigere alternativ, hvis hunden trives på et bestemt foder eller måske sværger til en bestemt smag. Udnyt i stedet muligheden for at købe stort ind sammen med andre hundevenner fra villavejen eller på jobbet. På den måde er der ofte penge at spare.
Vælg også et foder, der er tilpasset hundens alder og aktivitetsniveau. Med det rette foder i den rette mængde er der også penge at spare.
Spar på dyrlægeregningerne
Hvis din hund ikke fejler noget akut, kan du kontakte en digital dyrlægerådgivning i stedet for at tage til dyrlægen. Det er billigere, og så sparer du måske turen til dyrlægen. Dyrlægerådgivningstjenester er ofte en gratis kundefordel hos forsikringsselskaber.
Generelt er det en god idé at holde din hund i god form. Sæt dig ind i hvilke sygdomme og skader, der hyppigst rammer netop din hunderace, så du bedre kan forebygge og derved også mindske dine udgifter til dyrlæge.
Køb og salg
Det kan godt betale sig at tage turen forbi dba.dk og genbrugsbutikker, når du skal have udstyr til din firbenede ven. Og her er også mulighed for at tjene en skilling. Se dine hundeting igennem og overvej, om hunden eller du kommer til at bruge dem igen. Hvis ikke, så er der sikkert andre, der vil sætte (en god) pris på dem.
Tag hunden med på jobbet
Betaler du en hundelufter for at gå tur med hunden i dagtimerne, så kan du også spare her. Er du en af de heldige, der kan tage hunden med på arbejde, så kan du selv tage gåture i frokostpausen. Det er hyggeligt og gør ikke kun noget godt for dig og din hund - men bidrager også med god stemning hos dine kollegaer.
Pas hinandens hund
For mange hundeejere kan skiferien eller turen til Thailand være en ekstra dyr fornøjelse, fordi Fido skal indkvarteres på et hundepensionat eller hos en hundepasser. Men måske er der andre pasnings-muligheder? Har din hund nogle gode hundevenner – måske nogen, I møder på jeres daglige gåture? Så spørg dem, om de vil passe jeres hund, mens I er på ferie. Så kan I jo tilbyde at gengælde tjenesten, når de skal på ferie.
Hunde fryser også
Skruer du ned for varmen og må tage en ekstra sweater og uldsokker på, så husk, at hunden måske også skal have lidt ekstra tøj på. Flere af de kortpelsede hunde fryser, når det er koldt – både ude og inde. Du kan tit finde brugte hundefrakker til salg på nettet.
Tegn en forsikring og undgå store dyrlægeregninger
Det er også en god idé med en forsikring, der giver dig en økonomisk hjælp, hvis du havner hos dyrlægen med din hund. Forsikringspræmien kan variere alt efter, hvor stor en årsdækning du vil have, og hvor meget du selv vil betale, hvis uheldet er ude. Du kan også sænke forsikringspræmien ved at øge din selvrisiko og sænke erstatningssummen - men husk at prisen på en forsikring ofte afspejler dækningen. Flere selskaber tilbyder desuden månedsbetaling uden ekstra gebyr, så du kan dele udgiften lidt op.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Her kommer endnu et afsnit fra retrieverbogen af Lotte Evers
Det kan være svært at vælge den rette opdrætter, når man skal have hund. Her er nogle spørgsmål fra Spanielbogen, som er gode at stille til opdrætteren
Reflekser er ikke bare til ungernes rygsække og til cyklerne, nej, de er også vigtige til både hunden og dig selv, når I går tur i skumring eller mørke. Efteråret har meldt sin ankomst, og det bliver lyst senere og mørkt, før man venter det. Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er helt usynlig for bilisterne. Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, kommer her med en håndfuld gode råd til den mørke tid
Julepynt, gaveindpakning og ikke mindst børnenes julegaver kan alle være årsagen til, at din hund pludselig får det dårligt i juletiden, pga. ting, der sætter sig fast i mave eller tarm – noget der kan ende med en tur på dyrlægens operationsbord. Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, giver derfor råd til en tryg jul med hunden
De fleste børn vil gerne have et kæledyr, og især hunde står højt på ønskesedlen, men hvor gamle bør ens børn egentlig være, før man fører en hundehvalp ind i familien? Det kan du få svar på i nedenstående uddrag af Spanielbogen - Håndbog til alle hundeejere af Lotte Evers
Det er en god ide at forberede sig godt, inden man får sin nye hvalp indenfor dørene. Her er lidt tips fra Spanielbogen
En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet