Der er faktisk flere ting, hundeejeren kan gøre for at spare, uden at det går ud over hundens livskvalitet. Her giver hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, Lotte Evers, nogle gode råd.
Køb foder sammen
Når det gælder hundefoder og godbidder, kan det være svært at skifte til et billigere alternativ, hvis hunden trives på et bestemt foder eller måske sværger til en bestemt smag. Udnyt i stedet muligheden for at købe stort ind sammen med andre hundevenner fra villavejen eller på jobbet. På den måde er der ofte penge at spare.
Vælg også et foder, der er tilpasset hundens alder og aktivitetsniveau. Med det rette foder i den rette mængde er der også penge at spare.
Spar på dyrlægeregningerne
Hvis din hund ikke fejler noget akut, kan du kontakte en digital dyrlægerådgivning i stedet for at tage til dyrlægen. Det er billigere, og så sparer du måske turen til dyrlægen. Dyrlægerådgivningstjenester er ofte en gratis kundefordel hos forsikringsselskaber.
Generelt er det en god idé at holde din hund i god form. Sæt dig ind i hvilke sygdomme og skader, der hyppigst rammer netop din hunderace, så du bedre kan forebygge og derved også mindske dine udgifter til dyrlæge.
Køb og salg
Det kan godt betale sig at tage turen forbi dba.dk og genbrugsbutikker, når du skal have udstyr til din firbenede ven. Og her er også mulighed for at tjene en skilling. Se dine hundeting igennem og overvej, om hunden eller du kommer til at bruge dem igen. Hvis ikke, så er der sikkert andre, der vil sætte (en god) pris på dem.
Tag hunden med på jobbet
Betaler du en hundelufter for at gå tur med hunden i dagtimerne, så kan du også spare her. Er du en af de heldige, der kan tage hunden med på arbejde, så kan du selv tage gåture i frokostpausen. Det er hyggeligt og gør ikke kun noget godt for dig og din hund - men bidrager også med god stemning hos dine kollegaer.
Pas hinandens hund
For mange hundeejere kan skiferien eller turen til Thailand være en ekstra dyr fornøjelse, fordi Fido skal indkvarteres på et hundepensionat eller hos en hundepasser. Men måske er der andre pasnings-muligheder? Har din hund nogle gode hundevenner – måske nogen, I møder på jeres daglige gåture? Så spørg dem, om de vil passe jeres hund, mens I er på ferie. Så kan I jo tilbyde at gengælde tjenesten, når de skal på ferie.
Hunde fryser også
Skruer du ned for varmen og må tage en ekstra sweater og uldsokker på, så husk, at hunden måske også skal have lidt ekstra tøj på. Flere af de kortpelsede hunde fryser, når det er koldt – både ude og inde. Du kan tit finde brugte hundefrakker til salg på nettet.
Tegn en forsikring og undgå store dyrlægeregninger
Det er også en god idé med en forsikring, der giver dig en økonomisk hjælp, hvis du havner hos dyrlægen med din hund. Forsikringspræmien kan variere alt efter, hvor stor en årsdækning du vil have, og hvor meget du selv vil betale, hvis uheldet er ude. Du kan også sænke forsikringspræmien ved at øge din selvrisiko og sænke erstatningssummen - men husk at prisen på en forsikring ofte afspejler dækningen. Flere selskaber tilbyder desuden månedsbetaling uden ekstra gebyr, så du kan dele udgiften lidt op.
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
Det er ingen hemmelighed, at danskerne har en stor kærlighed til hunde. Faktisk kan man finde en hund i hver 4.-5. danske husstand, hvilket gør dem til et af de mest foretrukne kæledyr i landet. Og mens en hund kan være en kilde til mange glade og hyggelige stunder, kan hverdagen blive udfordrende både for hund og ejer, hvis ikke man vælger race med omhu
Det kan være svært at vælge den rette opdrætter, når man skal have hund. Her er nogle spørgsmål fra Spanielbogen, som er gode at stille til opdrætteren
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Hunde er trofaste, men det er hundeejere også, når kæledyret skal have et navn. Derfor er der også kun blevet plads til to nye navne på listerne over Danmarks mest populære hundenavne i 2022
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
De fleste børn vil gerne have et kæledyr, og især hunde står højt på ønskesedlen, men hvor gamle bør ens børn egentlig være, før man fører en hundehvalp ind i familien? Det kan du få svar på i nedenstående uddrag af Spanielbogen - Håndbog til alle hundeejere af Lotte Evers
I dag er der flere, der vælger at have mere end én hund. Når man forelsker sig i en bestemt hunderace, kan ske, at en bliver til to. At eje to hunde kan være meget givende både for hundene og ejerne. Oftest er det helt uproblematisk, men det tager reelt set tre gange så meget tid at have to hunde. Det er ikke nok at lave noget med hundene sammen hver dag – de skal også ud og opleve verden hver for sig og have individuelle opgaver.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse