Undgå julens farer for hunden

02-12-2021 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Julepynt, gaveindpakning og ikke mindst børnenes julegaver kan alle være årsagen til, at din hund pludselig får det dårligt i juletiden, pga. ting, der sætter sig fast i mave eller tarm – noget der kan ende med en tur på dyrlægens operationsbord. Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, giver derfor råd til en tryg jul med hunden

Copyright Ridehesten.com
Agria Dyreforsikring

 

December, med både jule- og nytårsfejring, er den måned, der står for flest skadeanmeldelser fra hundeejere hos Agria Dyreforsikring. Der er som regel tale om at hunden har spist mindre genstande, der sætter sig fast i tarmen, men det kan også være en del af en større genstand, som hunden har tygget i små stykker.

– Alt der er småt nok til at putte i munden, kan havne i hundens mave eller tarme og sætte sig fast dér, fortæller Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring.

– Når en genstand sidder fast i mave-tarm-kanalen, må hunden opereres for at få genstanden ud. Nogle gange bliver vi også nødt til at fjerne beskadigede tarme, uddyber hun.

Udover at det er rigtig kedeligt at tilbringe juledagene på en dyrlægeklinik i stedet for sammen med familien, kan det være svært at finde en ledig klinik, der har åbent og tid til at tilse hunden. Omkostningerne ved at operere en hund og fjerne en genstand ligger ofte mellem 10.000 og 30.000 kroner, alt efter hvor omfattende operationen er og hundens almentilstand.

 

Hvor blev den glade hund af?

Hvordan opdager man så, at hunden har spist noget, den ikke skulle? En hale, der holder op med at logre, og hvis hunden virker nedstemt, kan være et tegn på, at der er noget galt. Typiske symptomer på, at noget sidder fast i tyndtarmen, kan være opkastning, nedsat appetit eller mavesmerter. Til sidst bliver hundens almentilstand også påvirket. 

Kontakt din dyrlæge ved opkastning og påvirket almentilstand. Har hunden mildere symptomer eller har du bare mistanke om, at den har spist noget, den ikke burde, kan en dyrlæge hjælpe med en indledende vurdering af situationen via appen Agria Vet Guide. Tjenesten er tilgængelig for alle og har åbent alle årets dage fra kl. 07.00 til 24.00. Tjenesten er gratis at bruge og uden begrænsning for opkald for kunder hos Agria Dyreforsikring.

 

Sådan får du en god juleaften med din hund

– Forbered dig på dagens festligheder ved at tilbyde hunden masser af leg og motion, inden julefejringen starter, forklarer Lotte Evers og fortsætter:

– Sørg også for, at den har spist ordentligt i fred og ro for at mindske sultfølelsen, og giv den dens egne sikre legeting og tyggeben. På den måde mindsker du risikoen for, at hunden tygger i og spiser noget den ikke skal. Husk derfor at pakke lidt ekstra godt med til din hund, hvis I skal fejre julen ude. Sidst men ikke mindst, så hold julepynt uden for hundens rækkevidde og vær hurtig med at fjerne gavepapir, gavebånd og alle andre småting, der kan ende på gulvet som en fristelse for hunden, når gaverne skal deles ud. På den måde sikrer du, at også vuffer får en glædelig jul.

 

Læs også

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

Hunde- og katteejere: Er forskellene virkelig så store?

27-05-2024 14:40, af Anne Cecilie Sohl

Traditionelt set har der været en række opfattelser og stereotyper omkring forskellene mellem hunde- og katteejere. Hundeelskere beskrives ofte som sociale og aktive, mens katteejere anses for at være mere selvstændige og kreative. Men nye data fra Agria Dyreforsikring afslører en fælles tendens blandt kæledyrsejere, der udfordrer disse klassiske opfattelser: De vælger ofte de samme navne til deres firbenede familiemedlemmer.

Hvordan skal hund og kat holde ferie i år?

14-05-2024 14:22, af Anne Cecilie Sohl

Der er i forvejen meget at holde styr på, når hele familien skal holde ferie, og huskelisten bliver ikke kortere, når familien inkluderer et medlem på fire ben. Få gode råd til en kæledyrsvenlig sommerferie her og bliv klogere på, om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt