Husk hundetegnet – altid

15-05-2011 10:49, af Tine Luther
Hunde skal altid bære hundetegn – også under arbejde som f.eks. jagt. Undlader du hundetegnet, kan det koste i tusindvis af kroner.
Copyright Ridehesten.com
Loven foreskriver, at alle hunde skal bære hundetegn med ejerens navn og adresse. DKK anbefaler, at tegnet desuden er forsynet med telefonnr. – og gerne et brugbart mobilnr. med landekode. Angivelse af tlf.nr. vil formentlig blive lovpligtigt, når hundeloven næste gang revideres. (Foto: hunden.dk/Tine Luther)

Det kan blive en dyr fornøjelse at undlade at udruste sin hund med hundetegn. Også selvom hunden opholder sig på officielle fritløbsområder eller er ”på arbejde”, skal den bære hundetegn. I november 2010 havde en jæger sin gravhund med på jagt i Vestjylland. Hunden satte efter noget kronvildt og blev senere optaget uden for jagtområdet og indleveret til politiet. Jægeren modtog efterfølgende et bødeforlæg på 4.500 kr., fordi hunden ikke var forsynet med et hundetegn, og fordi den havde strejfet. Bøden nedsat Den pågældende jæger fadt bøden urimelig og henvendte sig til Danmarks Jægerforbund, der tilbød juridisk bistand, eftersom det var tale om en sag af principiel karakter med relevans for mange af forbundets medlemmer. Efterfølgende blev bøden sat ned til 2.000 kr., fordi påstanden om, at gravhunden havde strejfet blev frafaldet. Efter at hundeloven er blevet skærpet, er 2.000 kr. den normalt takst for manglende hundetegn. Kilde: Jæger

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Louise Trabjerg

Webredaktør og nyhedsvagt

Louise Trabjerg

ltr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

DNA test af hundelorte bliver mere og mere udbredt

20-09-2023 19:01, af Louise Trabjerg

Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rishi Sunak annoncerer forbud mod American XL Bully-hunde i Storbritannien

21-09-2023 18:06, af Louise Trabjerg

Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

"Dyrebart" - en podcast!

20-09-2023 10:08, af Louise Trabjerg

Agria Dyreforsikring har lanceret en ny podcast om livet med vores elskede firbenede venner.