Det er vigtigt at klippe din hunds kløer. Hvis de bliver for lange, kan det gøre ondt på hunden at gå. Risikoen for at de knækker er også større – og det kan medføre store smerter. I en hundeklo er der utroligt mange nerver, og brækker kloen tæt på disse nerver gør det utroligt ondt på hunden, og en tur til dyrlægen kan blive nødvendig. Alt andet lige er det billigere at anskaffe sig det rigtige værktøj og klippe dem regelmæssigt. Pas på nerver og blodkar I en hunds kløer findes der både nerver og blodkar. Du skal derfor være yderst varsom, når du klipper dem, da det kan være smertefuldt for hunden, hvis du klipper i nerverne. Hvis hunden har lyse kløer er det i den rette belysning muligt at se disse nerver og blodkar og dermed undgå at klippe i dem. Har din hund derimod mørke kløer skal du gå langsomt frem. Er du i tvivl så klip små stykker af ad gangen, indtil kløerne har den rette længde. Den rette længde Da hunde levede i naturen som rovdyr, sled de naturligt på kløerne. I dag er det de færreste hunde, der på egen ”pote” slider nok på kløerne, til at de ikke skal klippes. Særligt de såkaldte vildtkløer, der sidder på indersiden af hundens forben, slides ikke og har tendens til at blive for lange. Nogle hunderacer har også ulvekløer, der sidder på indersiden af bagbenene. Disse skal, som de andre kløer, også klippes fra tid til anden. Du ved din hund har for lange kløer, når den står normalt, og kløerne på poterne rører gulvet. Dette gælder naturligvis ikke vildt – og ulvekloen. Værktøjet Når du klipper din hunds kløer, skal du bruge en rigtig klosaks, som passer netop til din hund og dennes race. Hvis uheldet er ude, og du rammer en nerve eller et blodkar, skal du også bruge et middel, der kan få blodet til at stoppe. Det kan nemt komme til at ligne en scene fra en gyserfilm. Du kan spørge din dyrlæge efter hvilken saks du skal bruge til netop din hund. Væn hunden til det Når du skal vænne din hund til at få klippet kløer, kan du med fordel starte blødt op ved blot at undersøge poterne blidt. Hunden vænner sig dermed til berøringen, og at det ikke gør noget, at du tager fat i poter og kløer. Jo tidligere du starter i hundens liv, desto nemmere bliver det. Forestil dig at rode rundt med en fuldvoksen leonberger, der ikke har fået klippet negle før. Det kan godt blive strabadserende. Når hunden lader dig undersøge poterne, kan du begynde at klippe dem. Start med at klippe en eller to for igen at vænne hunden til, at det ikke er farligt. Seancen kan også blive for lang, og man skal ikke klippe kløer på en utålmodig hund. For lange kløer Når en hundeklo vokser, følger nerver og blodkar med noget af vejen. Du kan derfor blive nødt til at klippe kløerne af flere omgange, for at undgå at gøre skade på din hund. Klippes der op til nerven, vil den automatisk trække sig tilbage, hvorefter du kan klippe længere op næste gang – og så fremdeles. Når der kommer en sort prik til syne i midten af kloen, skal du stoppe med at klippe. Kilde: Samvirke.dk
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse