Hos Dyrenes Beskyttelse er man noget chokeret i disse dage. Den vagtcentral, som de har haft stor succes med, ser ud til at modtage seks millioner kroner færre i 2020, end den har gjort i de forløbne år.
Det kan man se i regeringens finanslovsudspil.
– Det er jo mange penge, vi pludselig ser ud til at skulle undvære. Og bliver det gennemført, bliver vi nødt til at se på, hvordan vi kan spare på økonomien, og det kan blive nødvendigt at se på bemandingen, fortæller direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.
Hun forstår ikke, hvorfor pengene ser ud til at forsvinde.
– Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at vi skal kastes ud i den usikkerhed, som vi befinder os i nu. Det er jo altså småpenge i en finanslov, så jeg synes det virker unødvendigt, siger hun.
Vagtcentralen har i den grad ellers nok at lave. I 2018 kom der hele 4500 anmeldelser om dyreværnssager, hvilket var 23 procent flere end året før. Derudover kommer en masse sager med påkørsler af hjorte. Noget som også er i stigning hos Dyrenes Beskyttelse.
–Vi har jo hele beredskabet til at klare det, og vi står jo til rådighed 24 timer i døgnet 365 dage om året, så det kræver altså bare noget økonomi, lyder det fra Britta Riis, der håber, at regeringen når at komme på bedre tanker.
– Ja vi er der bekymrede for, at det går igennem, men heldigvis er der også partier i oppositionen, som nu melder ud, at de ikke vil støtte det.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Efter kritik af ordlyden i en lovtekst om ny dyrevelfærdslov, bøjer regeringen sig nu og erkender, at dyr også er følende væsner
Endnu engang er der grund til at glæde sig over at bo i lille Danmark. Denne gang er det kineserne, som foranstalter denne glæde. Først havde Kineserne etbarnspolitikken, men da man opdagede, at der ville mangle plejepersonale til de aldrende generationerne, ændrede man det. Nu gælder det så hundene.
Må politikerne tage deres hunde med på arbejde? Ja det må de gerne, men hundene må ikke længere løbe uden snor på gangene
Fødevareministeren afviser over for hunden.dk, at der kan være problemer i at forenkle dyreværnsloven. Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet er spændte på at se den nye lov i aktion
For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde