I slutningen af maj hentede Midt- og Vestjyllands Politi og Dyrenes Beskyttelse fire voksne hunde og 11 hvalpe. Hundene befandt sig hos en kvinde, som for anden gang er frakendt retten til at have dyr.
Det var en henvendelse til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, der resulterede i, at hundene blev fjernet og overdraget til organisationen. Kvinden er nu politianmeldt, mens de 15 hunde er indlogeret på Dyrenes Beskyttelses internat i Århus.
– Det er rigtig trist med disse boomerang-sager, hvor vi skal fjerne dyr fra de samme folk igen og igen. Den tidligere ejer er slet ikke i stand til at tage vare på sine dyr, og det er derfor dybt uansvarligt, at hun har anskaffet sig hunde på trods af en rettighedsfrakendelse. Selvom hundene ikke er blevet passet ordentligt, så er deres skavanker heldigvis ikke så omfattende, siger Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse.
Hundene, der er af mops blandinger, havde alle lopper, mider og sår, som de har været i behandling for de sidste 14 dage. Udover fysiske skavanker, har dyreinternatet brugt en del tid på at arbejde med nogle af hundenes mentale tilstand. Særligt to af de voksne hunde har været meget skræmte over situationen.
– Hanhunden og den ene af tæverne har været meget nervøse, men hundeteamet arbejder på højtryk for at hjælpe dem og gøre dem trygge. Hvalpene og de to andre voksne hunde er heldigvis meget kontaktsøgende, siger Rolf Nordentoft, internatleder i Århus.
Anmeldt gentagne gange
Tidligere ejer blev den 8. april 2024 frakendt retten til at eje, passe og i det hele beskæftige sig personligt med dyr i fem år. Det er ikke første gang, at tidligere ejer har været rettighedsfrakendt, og alligevel har hun anskaffet sig nye hunde. Dyrenes Beskyttelse har derfor løbende politianmeldt ejer ved lovovertrædelser for at sikre, at hun ikke anskaffer sig hunde igen.
– Vi er glade for, at rettighedsfrakendelse er taget i brug i denne sag, da vi ved, at det ikke er forsvarligt for ejer at have dyr. Alligevel kommer Dyrenes Beskyttelse til at politianmelde ejer hver gang vi ser en lovovertrædelse, så dyrene kan få den hjælp, de behøver, siger Inger Lund Overgaard, dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse og fortsætter:
– Hvis man som borger oplever dyr, som ikke har det godt, så skal man kontakte Vagtcentralen 1812. Det er kun ved at være vedholdende og blive ved med at politianmelde, at vi kan stoppe folk, der ikke behandler deres dyr godt.
Dyrenes Beskyttelse har delt video og billeder af de 11 hvalpe og fire voksne hunde og opfordrer nu interesserede adoptanter til at kontakte Dyrenes Beskyttelse i Århus for at høre mere om hundene og processen for adoption. Alt henvendelse skal ske via mail på: aarhus@dyrenesbeskyttelse.dk
Se og download video her.
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Årets Politihund blev hædret til udstillingen i Herning. Theo vandt, fordi han snusede sig frem til en 89-årig dement plejehjemsbeboer, der var forsvundet fra sit hjem
Østjyllands Politi leder efter ejerne af en schæferhvalp
Søndag aften udbrød der brand i en villa i Hvidovre. Familien i huset var ikke hjemme, men det var hunden desværre
Syd- og Sønderjyllands Politi har fundet en tæve på Sønderborgvej i Tumbøl i Aabenraa Kommune.
Søndag blev Camilla-Julie Skov Hansens hund kidnappet foran en Fakta i Randers. Efter længere menneskejagt lykkedes det hende at finde sin hund
Det lykkedes ikke for en røver at undslippe politiets hunde, selvom han havde valgt et gemmested, der havde fået ham til at vinde enhver udgave af barndommens gemmeleg
I sidste uge, torsdag den 7. december, fandt et par gode hundenæser tilfældigt et laboratorium med cannabisplanter i Viborg.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.