I slutningen af maj hentede Midt- og Vestjyllands Politi og Dyrenes Beskyttelse fire voksne hunde og 11 hvalpe. Hundene befandt sig hos en kvinde, som for anden gang er frakendt retten til at have dyr.
Det var en henvendelse til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, der resulterede i, at hundene blev fjernet og overdraget til organisationen. Kvinden er nu politianmeldt, mens de 15 hunde er indlogeret på Dyrenes Beskyttelses internat i Århus.
– Det er rigtig trist med disse boomerang-sager, hvor vi skal fjerne dyr fra de samme folk igen og igen. Den tidligere ejer er slet ikke i stand til at tage vare på sine dyr, og det er derfor dybt uansvarligt, at hun har anskaffet sig hunde på trods af en rettighedsfrakendelse. Selvom hundene ikke er blevet passet ordentligt, så er deres skavanker heldigvis ikke så omfattende, siger Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse.
Hundene, der er af mops blandinger, havde alle lopper, mider og sår, som de har været i behandling for de sidste 14 dage. Udover fysiske skavanker, har dyreinternatet brugt en del tid på at arbejde med nogle af hundenes mentale tilstand. Særligt to af de voksne hunde har været meget skræmte over situationen.
– Hanhunden og den ene af tæverne har været meget nervøse, men hundeteamet arbejder på højtryk for at hjælpe dem og gøre dem trygge. Hvalpene og de to andre voksne hunde er heldigvis meget kontaktsøgende, siger Rolf Nordentoft, internatleder i Århus.
Anmeldt gentagne gange
Tidligere ejer blev den 8. april 2024 frakendt retten til at eje, passe og i det hele beskæftige sig personligt med dyr i fem år. Det er ikke første gang, at tidligere ejer har været rettighedsfrakendt, og alligevel har hun anskaffet sig nye hunde. Dyrenes Beskyttelse har derfor løbende politianmeldt ejer ved lovovertrædelser for at sikre, at hun ikke anskaffer sig hunde igen.
– Vi er glade for, at rettighedsfrakendelse er taget i brug i denne sag, da vi ved, at det ikke er forsvarligt for ejer at have dyr. Alligevel kommer Dyrenes Beskyttelse til at politianmelde ejer hver gang vi ser en lovovertrædelse, så dyrene kan få den hjælp, de behøver, siger Inger Lund Overgaard, dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse og fortsætter:
– Hvis man som borger oplever dyr, som ikke har det godt, så skal man kontakte Vagtcentralen 1812. Det er kun ved at være vedholdende og blive ved med at politianmelde, at vi kan stoppe folk, der ikke behandler deres dyr godt.
Dyrenes Beskyttelse har delt video og billeder af de 11 hvalpe og fire voksne hunde og opfordrer nu interesserede adoptanter til at kontakte Dyrenes Beskyttelse i Århus for at høre mere om hundene og processen for adoption. Alt henvendelse skal ske via mail på: aarhus@dyrenesbeskyttelse.dk
Se og download video her.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.
En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation.
Politihunde på luftetur fandt frem til tyve i Aarhus
Det får ikke konsekvenser for den politihund, der mandag aften bed en kvinde, der var blevet væk. Tidligere har Nordjyllands Politi fortalt, at hunden i værste fald kunne risikere aflivning, men efter undersøgelser af handlingsforløbet bliver dette ikke tilfældet
Onsdag blev en togtur ved Ringsted til en rigtig ubehagelig oplevelse for en ejer og hendes hund
Tirsdag fik Midt- og Vestsjællands Politi to anmeldelser om kanonslag kastet efter dyr ved Store Heddinge. Politiet leder efter gerningsmand
En ejer af en webshop i Gram i Sønderjylland har fået en bøde på 10.000 kroner for at sælge stødhalsbånd
En 21-årig mand fra Nibe er blevet idømt to og et halvt års fængsel for besiddelse af våben og for at aflive en hundehvalp med skud fra jagtgevær
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Fra loyale hyrdehunde og traditionsrige jagthunde til små selskabshunde og elegante mynder – lær om de 10 officielle grupper af hunderacer og deres unikke karaktertræk.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.