15 hunde med mider og sår fjernet

12-06-2024 10:02, af Anne Cecilie Sohl

15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.

Copyright Ridehesten.com
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem. Foto: Stine Skov-Jensen, Dyrenes Beskyttelse.

I slutningen af maj hentede Midt- og Vestjyllands Politi og Dyrenes Beskyttelse fire voksne hunde og 11 hvalpe. Hundene befandt sig hos en kvinde, som for anden gang er frakendt retten til at have dyr.

Det var en henvendelse til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, der resulterede i, at hundene blev fjernet og overdraget til organisationen. Kvinden er nu politianmeldt, mens de 15 hunde er indlogeret på Dyrenes Beskyttelses internat i Århus.

– Det er rigtig trist med disse boomerang-sager, hvor vi skal fjerne dyr fra de samme folk igen og igen. Den tidligere ejer er slet ikke i stand til at tage vare på sine dyr, og det er derfor dybt uansvarligt, at hun har anskaffet sig hunde på trods af en rettighedsfrakendelse. Selvom hundene ikke er blevet passet ordentligt, så er deres skavanker heldigvis ikke så omfattende, siger Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse.

Hundene, der er af mops blandinger, havde alle lopper, mider og sår, som de har været i behandling for de sidste 14 dage. Udover fysiske skavanker, har dyreinternatet brugt en del tid på at arbejde med nogle af hundenes mentale tilstand. Særligt to af de voksne hunde har været meget skræmte over situationen.

– Hanhunden og den ene af tæverne har været meget nervøse, men hundeteamet arbejder på højtryk for at hjælpe dem og gøre dem trygge. Hvalpene og de to andre voksne hunde er heldigvis meget kontaktsøgende, siger Rolf Nordentoft, internatleder i Århus.

Copyright Ridehesten.com
Det var en henvendelse til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, der resulterede i, at hundene blev fjernet og overdraget til organisationen. Kvinden er nu politianmeldt, mens de 15 hunde er indlogeret på Dyrenes Beskyttelses internat i Århus. Foto: Stine Skov-Jensen, Dyrenes Beskyttelse.

Anmeldt gentagne gange
Tidligere ejer blev den 8. april 2024 frakendt retten til at eje, passe og i det hele beskæftige sig personligt med dyr i fem år. Det er ikke første gang, at tidligere ejer har været rettighedsfrakendt, og alligevel har hun anskaffet sig nye hunde. Dyrenes Beskyttelse har derfor løbende politianmeldt ejer ved lovovertrædelser for at sikre, at hun ikke anskaffer sig hunde igen.

– Vi er glade for, at rettighedsfrakendelse er taget i brug i denne sag, da vi ved, at det ikke er forsvarligt for ejer at have dyr. Alligevel kommer Dyrenes Beskyttelse til at politianmelde ejer hver gang vi ser en lovovertrædelse, så dyrene kan få den hjælp, de behøver, siger Inger Lund Overgaard, dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse og fortsætter:

– Hvis man som borger oplever dyr, som ikke har det godt, så skal man kontakte Vagtcentralen 1812. Det er kun ved at være vedholdende og blive ved med at politianmelde, at vi kan stoppe folk, der ikke behandler deres dyr godt.

Dyrenes Beskyttelse har delt video og billeder af de 11 hvalpe og fire voksne hunde og opfordrer nu interesserede adoptanter til at kontakte Dyrenes Beskyttelse i Århus for at høre mere om hundene og processen for adoption. Alt henvendelse skal ske via mail på: aarhus@dyrenesbeskyttelse.dk

Se og download video her.

Læs også

Fyldte internater skaber ventelister for danske hunde

27-09-2024 15:00, af Cecilie Friis Amstrup

Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Politi hædres for at redde hund

02-08-2018 15:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

PETA har valgt at Østjyllands Politi skal hædres som Dyrenes Helt efter betjente har befriet en hund fra ren varm bil

Dyrekontrol ved grænsen

03-11-2021 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi deltog den 9., 10. og 11. oktober 2021 i en fælles europæisk kontrolindsats med fokus på organiseret ulovlig grænseoverskridende handel med hunde og truede dyr. Mere end 300 køretøjer blev kontrolleret

Nordjyllands Politi: Hold hundene i snor

31-03-2021 15:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra i morgen skal man igen have hunden i snor på stranden, men det er også vigtigt i skoven og andre steder

Hund kørt over og sparket til døde

26-02-2014 12:44, af Tine Luther
I aftes fandt grov dyremishandling sted i det nordlige Finland, hvor en chihuahua blev kørt over af en knallert og efterfølgende sparket.

Politi skred ind: Familie ville redde hund

20-04-2020 12:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag aften udbrød der brand i en villa i Hvidovre. Familien i huset var ikke hjemme, men det var hunden desværre

Hundeluftning endte med anholdelser

02-04-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Politihunde på luftetur fandt frem til tyve i Aarhus 

Dygtige politihunde gjorde deres job

07-03-2018 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

To steder i det jyske var politihundene på job tirsdag aften og natten til onsdag. Begge gange snusede de sig frem til gerningsmændene

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt