I slutningen af maj hentede Midt- og Vestjyllands Politi og Dyrenes Beskyttelse fire voksne hunde og 11 hvalpe. Hundene befandt sig hos en kvinde, som for anden gang er frakendt retten til at have dyr.
Det var en henvendelse til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, der resulterede i, at hundene blev fjernet og overdraget til organisationen. Kvinden er nu politianmeldt, mens de 15 hunde er indlogeret på Dyrenes Beskyttelses internat i Århus.
– Det er rigtig trist med disse boomerang-sager, hvor vi skal fjerne dyr fra de samme folk igen og igen. Den tidligere ejer er slet ikke i stand til at tage vare på sine dyr, og det er derfor dybt uansvarligt, at hun har anskaffet sig hunde på trods af en rettighedsfrakendelse. Selvom hundene ikke er blevet passet ordentligt, så er deres skavanker heldigvis ikke så omfattende, siger Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse.
Hundene, der er af mops blandinger, havde alle lopper, mider og sår, som de har været i behandling for de sidste 14 dage. Udover fysiske skavanker, har dyreinternatet brugt en del tid på at arbejde med nogle af hundenes mentale tilstand. Særligt to af de voksne hunde har været meget skræmte over situationen.
– Hanhunden og den ene af tæverne har været meget nervøse, men hundeteamet arbejder på højtryk for at hjælpe dem og gøre dem trygge. Hvalpene og de to andre voksne hunde er heldigvis meget kontaktsøgende, siger Rolf Nordentoft, internatleder i Århus.
Anmeldt gentagne gange
Tidligere ejer blev den 8. april 2024 frakendt retten til at eje, passe og i det hele beskæftige sig personligt med dyr i fem år. Det er ikke første gang, at tidligere ejer har været rettighedsfrakendt, og alligevel har hun anskaffet sig nye hunde. Dyrenes Beskyttelse har derfor løbende politianmeldt ejer ved lovovertrædelser for at sikre, at hun ikke anskaffer sig hunde igen.
– Vi er glade for, at rettighedsfrakendelse er taget i brug i denne sag, da vi ved, at det ikke er forsvarligt for ejer at have dyr. Alligevel kommer Dyrenes Beskyttelse til at politianmelde ejer hver gang vi ser en lovovertrædelse, så dyrene kan få den hjælp, de behøver, siger Inger Lund Overgaard, dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse og fortsætter:
– Hvis man som borger oplever dyr, som ikke har det godt, så skal man kontakte Vagtcentralen 1812. Det er kun ved at være vedholdende og blive ved med at politianmelde, at vi kan stoppe folk, der ikke behandler deres dyr godt.
Dyrenes Beskyttelse har delt video og billeder af de 11 hvalpe og fire voksne hunde og opfordrer nu interesserede adoptanter til at kontakte Dyrenes Beskyttelse i Århus for at høre mere om hundene og processen for adoption. Alt henvendelse skal ske via mail på: aarhus@dyrenesbeskyttelse.dk
Se og download video her.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem
Fredag midnat var Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på jagt efter en indbrudstyv, og de havde deres bedste politihund, Gaston, med
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Lørdag forsvandt en golden retriever fra det sted, den blev passet. Siden er den som sunket i jorden
Den nyoprettede specialiserede Dyrevelfærdsenhed i Nordjyllands Politi rykkede på baggrund af en borgerhenvendelse i går, 4. juli 2019, ud til en adresse i Hadsund. Her fandt man flere hunde af racen fransk bulldog, staffordshire bull terrier under forhold, der peger på systematisk avl
Fra i morgen skal man igen have hunden i snor på stranden, men det er også vigtigt i skoven og andre steder
Onsdag sørgede nogle narkohunde for, at Østjyllands Politi fik en fornem fangst i Risskov
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Et kroophold i det nordjyske førte til fælles middage og nye bånd mellem to hundefamilier.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.