Selvom det kan være svært at skelne mellem hvalpe og junior hunde, så er der altså forskel, hvilket man som hundeejer skal tage hensyn til.
Rent mentalt bliver ens hvalp først voksen, når den er omkring 2,5 år gammel, men dens knogler og muskler er færdigudviklet længe før.
Hvalpe vokser og udvikler sig enormt meget det første år. De helt store hunderacer kan gå fra en vægt på 1kg til 90kg det første år af sit liv, hvor vi mennesker til sammenligning er 16-18 år om sådan en udvikling.
Hvalpefoder er vigtigt for hundens udvikling
Denne enorme vækstproces betyder, at man er nødt til at fodre sin hvalp med det rette hvalpefoder, så hvalpen kan opretholde sit høje energi niveau og samtidig få en god kost. Foderet skal nemlig sikre, at hvalpens vækst kan forekomme, uden at det går for stærkt, hvilket kan forårsage, at knogler og muskler ikke bliver udviklet korrekt.
Fra hvalp til junior hund
Typisk når ens hvalp er 6-7 måneder gammel, bør man skifte ens hvalpefoder ud med juniorfoder.
Den største forskel mellem hvalpefoder og juniorfoder er nemlig energiindholdet. Når ens hvalp har afsluttet første trin af vækstfasen, har den nemlig ikke behov for det ekstra høje energiindtag. Man bør derfor skifte over til juniorfoder, som ikke indeholder et lige så højt indhold af energi som hvalpefoder, men man kan dog ikke gå direkte over til almindeligt voksent foder, da hvalpen stadigvæk har brug for et højere energiindtag end ved voksent foder.
Hvornår bør man gå over til voksenfoder?
Ens hvalp eller junior hund bør først få voksenfoder, når knoglerne er cirka 90 % færdigudviklede. Dette sker typisk, når den er 10-20 måneder gammel, men varierer naturligvis fra race og individ. Derfor er det vigtigt at kigge på ens hvalp. Er den lidt for slank, så fortsæt med vækstfoder. Men hvis den er lidt tungere end den bør være, så skift over til et afbalanceret fuldfoder til voksne hunde. Det er samtidig ikke skadeligt, hvis du fodre din hvalp med vækstfoder i lidt for lang tid, så længe du ikke overfodrer hunden.
Vær opmærksom ved store racer
Du skal altid være ekstra opmærksom, hvis din hvalp er en gigantrace, da disse hvalpe ofte skal være noget ældre, inden du stopper med at fodre med vækstfoder. Nogle gange helt op til 24 måneder med de helt store racer.
Husk altid, at du kan følge fodervejledningen på din foderpose, så du er sikker på, at du fodrer din hund korrekt.
Kløe, hudproblemer og mavegener kan skyldes allergi. Hunde kan udvikle både inhalationsallergi og foderintolerance, og nogle har endda begge dele. Det kræver en grundig udredning at finde den rette behandling.
Overvægt er ikke kun et menneskeligt problem. Mange hunde i Danmark kæmper med for mange kilo, og det kan gå ud over både livskvalitet og levetid. Heldigvis er der meget, du kan gøre for at hjælpe din hund tilbage i trivsel.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
I går var der børne- og ungedag i Fårvanghallen. Mange mødte op, og her kan du se lidt billeder fra dagen
Ny, dansk forskning peger på, at slædehunde er mindst 9.500 år gamle, og at de dengang også trak mennesker
Ny undersøgelse viser, at ældre hundeejere har halvt så stor risiko for at udvikle fysiske og kognitive handicap, end folk der aldrig har haft hund
Danmark sender fire dygtige juniorhandlere til det prestigefyldte nordiske mesterskab, hvor de vil konkurrere med hunde, de aldrig har mødt før. Spænding, samarbejde og talent sættes på prøve.
Best In Show Junior er nu afgjort, og vinderen var meget italiensk
Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse