Selvom det kan være svært at skelne mellem hvalpe og junior hunde, så er der altså forskel, hvilket man som hundeejer skal tage hensyn til.
Rent mentalt bliver ens hvalp først voksen, når den er omkring 2,5 år gammel, men dens knogler og muskler er færdigudviklet længe før.
Hvalpe vokser og udvikler sig enormt meget det første år. De helt store hunderacer kan gå fra en vægt på 1kg til 90kg det første år af sit liv, hvor vi mennesker til sammenligning er 16-18 år om sådan en udvikling.
Hvalpefoder er vigtigt for hundens udvikling
Denne enorme vækstproces betyder, at man er nødt til at fodre sin hvalp med det rette hvalpefoder, så hvalpen kan opretholde sit høje energi niveau og samtidig få en god kost. Foderet skal nemlig sikre, at hvalpens vækst kan forekomme, uden at det går for stærkt, hvilket kan forårsage, at knogler og muskler ikke bliver udviklet korrekt.
Fra hvalp til junior hund
Typisk når ens hvalp er 6-7 måneder gammel, bør man skifte ens hvalpefoder ud med juniorfoder.
Den største forskel mellem hvalpefoder og juniorfoder er nemlig energiindholdet. Når ens hvalp har afsluttet første trin af vækstfasen, har den nemlig ikke behov for det ekstra høje energiindtag. Man bør derfor skifte over til juniorfoder, som ikke indeholder et lige så højt indhold af energi som hvalpefoder, men man kan dog ikke gå direkte over til almindeligt voksent foder, da hvalpen stadigvæk har brug for et højere energiindtag end ved voksent foder.
Hvornår bør man gå over til voksenfoder?
Ens hvalp eller junior hund bør først få voksenfoder, når knoglerne er cirka 90 % færdigudviklede. Dette sker typisk, når den er 10-20 måneder gammel, men varierer naturligvis fra race og individ. Derfor er det vigtigt at kigge på ens hvalp. Er den lidt for slank, så fortsæt med vækstfoder. Men hvis den er lidt tungere end den bør være, så skift over til et afbalanceret fuldfoder til voksne hunde. Det er samtidig ikke skadeligt, hvis du fodre din hvalp med vækstfoder i lidt for lang tid, så længe du ikke overfodrer hunden.
Vær opmærksom ved store racer
Du skal altid være ekstra opmærksom, hvis din hvalp er en gigantrace, da disse hvalpe ofte skal være noget ældre, inden du stopper med at fodre med vækstfoder. Nogle gange helt op til 24 måneder med de helt store racer.
Husk altid, at du kan følge fodervejledningen på din foderpose, så du er sikker på, at du fodrer din hund korrekt.
I hvert magasin af HUNDEN kårer vi månedens bedste læserfotos. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. juli
Danmarks største kæde indenfor foder, plejeprodukter og alt andet tilbehør, Maxi Zoo, er blevet ny hovedsponsor for det årlige Winter Wonder Show, der løber af stablen den kommende weekend i Herning Messecenter.
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Efter indstilling fra DKK blev Fiona Wennberg i går aftes hyldet sammen med kommunens øvrige unge mestre ved Egedal Kommunes årlige prisfest for frivillige, ildsjæle og mestre
Få sportsgrene er så unge og så kontroversielle som weightpull. På MyDOG er der plads til både en præsentation og en opvisning i sporten
Knoglemarvsbetændelse, eller panostitis, er en smertefuld tilstand i knoglerne hos unge hunde, en tilstand man ofte også kalder for vokseværk
Et stigende antal danskere betragter sig i højere grad som "kæledyrsforældre” frem for ejere og sætter en ære i at give deres dyr det allerbedste, livet har at tilbyde. Men det, vi mennesker nyder mest i livet, er ikke nødvendigvis det samme som det, din hund sætter pris på. Agria guider, så du undgår at misforstå din hunds behov og retter fokus mod det, den har brug for.
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.