Bedstevenner: gepardunge og hundehvalp

17-06-2014 13:32, af Tine Luther
En gepardmor vil ikke kendes ved sin enlige unge – nu er den blevet ven med en hundehvalp. Se mere + videoklip af parret via denne nyhed.
Copyright Ridehesten.com
lifewithdogs.tv viser videoklip af det umagepar - se det via linket nedenfor. (Screendump fra lifewithdogs.tv)

I San Diego Zoo Safari Park, Californien, er en seks uger gammel gepardunge kaldet Ruuxa blevet totalt afvist af sin mor, og havde ingen søskende. Eftersom ungen ingen søskende har, var den henvist til et ensomt liv – lige indtil den fandt sig en ven i en syv uger gammel rhodesian ridgeback-hvalp ved navn Raina. Ruuxa og Raina synes at have meget godt styr på kommunikationen. Da de fik først mødtes, var det som om, hvalpens kropssprog fortalte geparden, at der ikke var noget at frygte. Det så ud til at berolige gepardungen, mener personalet i safariparken. Hund og gepard elsker at lege sammen og er ikke bange for hinanden på nogen måde. Personalet i safariparken oplyser endda, at det lidt specielle par ligger tæt og nyder hinandens varme og nærhed, når de sover. En gepard føder normalt kuld på tre til fem unger. Når de kun får en enkelt unge, sker det af en eller anden grund ofte, at de nægter at have noget med ungen at gøre. Man formoder, at det skyldes, at en unge uden søskende ville have meget svært ved at overleve i naturen sammen med sin mor. I deres hjemland Afrika er geparder opført som en truet art, fordi populationen er faldet drastisk i de seneste år. Selvom geparden betragtes som det hurtigste pattedyr, ender den ofte ender som bytte for løver og hyæner. Også jagt og krybskytteri på disse smukke dyr har været med til at reducere deres antal kraftigt i naturen. Kilde: lifewithdogs.tv

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.