I behandlingen af mennesker har elektroterapi længe været en veletableret behandlingsform, når en patient skal genoptrænes efter en større skade eller operation. Behandlingen, der giver elektrisk muskelstimulering, er i stigende grad også ved at vinde indpas i genoptræningen af hunde. Ved elektroterapi påvirkes hundens krop af små elektriske impulser, fra små elektroder, der placeres direkte på hundens hud.
Hvordan virker elektroterapi?
De elektriske impulser kan påvirke hundens muskler og nervesystem på forskellige måder. De kan stimulere nerver lige under huden, hvilket medfører at kroppens eget smertelindrende system igangsættes. Denne form for elektroterapi kaldes også for transkutan elektrisk stimulation eller blot TENS. TENS kan være smertelindrende og hjælpe ved muskelspændinger. Derudover øger det også blodcirkulationen i området og har vist sig, at være gavnlig for sårheling i visse tilfælde.
De elektriske impulser kan også hjælpe til at genskabe tabt muskelkontrol i forbindelse med eksempelvis rygmarvsskader. Det sker ved at de elektriske impulser stimulerer de nerver, der styrer musklerne, og dermed får dem til at trække sig sammen. Denne form for elektroterapi kaldes for neuromuskulær elektrisk stimulation, forkortet NMES. NMES kan blandt andet være med til at forbedre musklernes funktion og styrke, og være smertelindrende samtidig. Behandlingen vil typisk skulle suppleres med andre former for fysioterapi.
Hvordan foregår elektroterapi?
Når en hund skal behandles med elektroterapi, fastgøres elektroderne på huden over, eller i nærheden af, det område der skal behandles. Under behandlingen kan hunden mærke muskelsammentrækning, og en prikkende fornemmelse i huden under elektroderne.
I hundeskoven kan din hund slippe hverdagens snor, bruge kroppen og møde andre hunde – alt sammen i naturens grønne rammer. Men hvad er det egentlig, der gør hundeskoven så fantastisk for både hund og ejer? Og hvordan få du det bedste ud af jeres næste tur?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Hundefitness og Canicross: Hold din hund I form. Sådan præsenterede DogzDK deres opvisning på Store Hestedag, og det skulle vise sig, at hunden kan træne på måder, man ikke lige havde forventet
Sidsel Rytcher Lauridsen og hendes hund Shadow imponerede ved de nordiske mesterskaber i Dog Dancing med dedikation, glæde og præcis træning.
En vild tag-fat mellem to alaskan malamute endte galt, da en due pludselig landede foran dem. Hunden Vega fik brud på hoften, men efter lang tids genoptræning er den igen klar til at trække slæden
Hundetræning hjælper indsatte i australske fængsler med at få en bedre selvtillid, giver dem en større ansvarsfølelse og øger deres chancer for en succesfuld rehabilitering, når deres dom er udstået – det viser en større undersøgelse på området
Mange hunde kan ikke håndtere ensomheden ved at være alene hjemme i længere tid ad gangen. Derfor er træning og tålmodighed vigtigt, hvis man vil have en glad hund, der ikke hyler, når man tager ud for at handle. Få de bedste træningstips af Agria Dyreforsikring her
Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære snude i kegle, som blev udgivet i bladet i oktober 2019
Zara Zachariasen har endnu engang forkælet os med en lille træningsguide til to gode tricks med hunden. De kan sagtens øves selvom det er varmt
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet