Et snudetarget er et fantastisk redskab, som nemt kan bruges som platform i din videre træning – blandt andet kan det være et uundværligt redskab til at lære hunden at hilse på andre mennesker uden at hoppe op.
Ved snudetarget skal hunden lære at dutte på enten din flade hånd eller en enkelt finger. Det er forskelligt, hvad man foretrækker, og med en mindre hund kan en finger være en god idé, hvor en flad hånd kan fungere bedre til en større hund.
Trin 1: Brug enten en finger eller en flad hånd. Vælger du at bruge en finger, er det lettest, hvis du lader fingeren pege nedad. Vælger du en håndflade, skal tommelfingeren pege opad og fingrene væk fra dig. (Fremover betegnes din finger/hånd som target). Præsenter target ca. fem-ti cm fra hundens snude. Så snart hunden orienterer sig hen mod target, roser du og belønner. Fjern target, mens hunden spiser sin belønning. Når hunden er færdig, præsenterer du igen target.
Trin 2: Dette gentages et par gange, men når hunden har fanget ideen, venter du med at rose og belønne, til hunden har rørt ved target. Dette gentages flere gange, så hunden bliver sikker i øvelsen.
Trin 3: Når hunden sikkert går hen og dutter på target, når det præsenteres, kan du begynde at holde target forskellige steder, så hunden skal gå lidt for at nå target. Husk at hunden ikke skal blive vild i øvelsen.
Trin 4: Du kan nu sætte et signal på øvelsen, brug f.eks. ”snude”, ”hilse” eller ”dut”. Sig signalet, lige før du præsenterer dit target, så hunden kan dutte på det. Ros og beløn hunden som du plejer. Dette gentages 20-30 gange over flere træningspas, så hunden lærer at forbinde signalet med snudedut på hånden/fingeren.
Når du har lært hunden at dutte på fingeren/hånden, og hunden kan gøre det, når du giver dit valgte signal, er adfærden færdigindlært og kan nu bruges til at indlære andre øvelser. Snudetarget bliver en form for GPS, som din hund kan følge for at opnå godbidder. Det kan f.eks. være twist, hvor hunden drejer rundt om sig selv. Her kan man føre sit snudetarget rundt om hunden, så den følger med og dermed twister.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
To border collier er optaget i Guinness Rekordbog efter at have udført hele 28 tricks på et minut
De fleste har nok hørt ordsproget “Man kan ikke lære en gammel hund nye tricks”. Men det er faktisk ikke helt rigtigt, og det samme gør sig gældende, når vi taler om at lære hunden nye øvelser. Det er nemlig noget, man kan gøre hele hundens liv, forklarer Agria Dyreforsikrings hundeekspert
Det giver utroligt meget at træne tricks med sin hund. Det er både god hjernegymnastik for dig og din hund, men det udbygger også i den grad relationen mellem hund og ejer. Det at ejer og hund laver ting sammen skaber værdi for hunden, og denne værdi gør, at hunden meget hellere vil samarbejde i alle henseender. Derudover er det også bare vildt sjovt at lave ting med de firbenede
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.