Et snudetarget er et fantastisk redskab, som nemt kan bruges som platform i din videre træning – blandt andet kan det være et uundværligt redskab til at lære hunden at hilse på andre mennesker uden at hoppe op.
Ved snudetarget skal hunden lære at dutte på enten din flade hånd eller en enkelt finger. Det er forskelligt, hvad man foretrækker, og med en mindre hund kan en finger være en god idé, hvor en flad hånd kan fungere bedre til en større hund.
Trin 1: Brug enten en finger eller en flad hånd. Vælger du at bruge en finger, er det lettest, hvis du lader fingeren pege nedad. Vælger du en håndflade, skal tommelfingeren pege opad og fingrene væk fra dig. (Fremover betegnes din finger/hånd som target). Præsenter target ca. fem-ti cm fra hundens snude. Så snart hunden orienterer sig hen mod target, roser du og belønner. Fjern target, mens hunden spiser sin belønning. Når hunden er færdig, præsenterer du igen target.
Trin 2: Dette gentages et par gange, men når hunden har fanget ideen, venter du med at rose og belønne, til hunden har rørt ved target. Dette gentages flere gange, så hunden bliver sikker i øvelsen.
Trin 3: Når hunden sikkert går hen og dutter på target, når det præsenteres, kan du begynde at holde target forskellige steder, så hunden skal gå lidt for at nå target. Husk at hunden ikke skal blive vild i øvelsen.
Trin 4: Du kan nu sætte et signal på øvelsen, brug f.eks. ”snude”, ”hilse” eller ”dut”. Sig signalet, lige før du præsenterer dit target, så hunden kan dutte på det. Ros og beløn hunden som du plejer. Dette gentages 20-30 gange over flere træningspas, så hunden lærer at forbinde signalet med snudedut på hånden/fingeren.
Når du har lært hunden at dutte på fingeren/hånden, og hunden kan gøre det, når du giver dit valgte signal, er adfærden færdigindlært og kan nu bruges til at indlære andre øvelser. Snudetarget bliver en form for GPS, som din hund kan følge for at opnå godbidder. Det kan f.eks. være twist, hvor hunden drejer rundt om sig selv. Her kan man føre sit snudetarget rundt om hunden, så den følger med og dermed twister.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
I 2024 fik 515 hunde fra Dyrenes Beskyttelse nyt hjem. Tallet er mindre end året før, men det skyldes i høj grad, at hundene på internaterne kræver mere tid og træning, før de kan omplaceres.
Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. Vi starter med i ro på tæppe, som blev udgivet i bladet i maj 2019
Det giver utroligt meget at træne tricks med sin hund. Det er både god hjernegymnastik for dig og din hund, men det udbygger også i den grad relationen mellem hund og ejer. Det at ejer og hund laver ting sammen skaber værdi for hunden, og denne værdi gør, at hunden meget hellere vil samarbejde i alle henseender. Derudover er det også bare vildt sjovt at lave ting med de firbenede
Selvom fokus er på hestene ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, er der også noget at se for hunde-enetusiasten. Showudvalget i Dansk Varmblod har arbejdet benhårdt for at sammensætte et smukt, bevægende og imponerende gallashow med en god blanding af danske og udenlandske ryttere samt artister.
Vi har fået en lidt skør ide, som I måske kan hjælpe os med at føre ud i livet
En video fra Crufts har fået en kvinde til at lære sin hund at give hjertemassage på bare 45 minutter
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet