Verdensberømt hund i Danmark

04-03-2024 10:42, af Anne Cecilie Sohl

Selvom fokus er på hestene ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, er der også noget at se for hunde-enetusiasten. Showudvalget i Dansk Varmblod har arbejdet benhårdt for at sammensætte et smukt, bevægende og imponerende gallashow med en god blanding af danske og udenlandske ryttere samt artister.

Copyright Ridehesten.com
Adrian Stoica og Hurricane vandt verdens mest sete TV-program, "America's Got Talent". Nu har du chancen for at opleve dem live i Herning. Foto: Presse

Hest, hest, hest og tophund – dette års gallashow under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning fra den 6. – 10. marts sætter i høj grad fokus på HESTE, men også hunde i et topnummer, som kommer helt fra USA. Foruden de mange velkendte Dansk Varmblods hingste og sportsheste, vil publikum i år kunne nyde mange andre hesteracer under det spektakulære show.

Der er skabt en tradition for, at showet har et tema. I år er ingen undtagelse. Dette års tema er ”Movie Klip” og som titlen siger, skal vi ind i filmens forunderlige og underholdende univers.

Danske ryttere og udenlandske artister er i fuld gang med at finpudse deres del af showet, og de glæder sig til at underholde og tryllebinde publikum i Jyske Bank Boxen. En af dem, som i høj grad ser frem til mødet med det danske publikum, er Jesse Drent. Den hollandske hestetræner og influencer Jesse Drent har næsten en halv million følgere på Instagram. Her deler han sin dagligdag med hestene, og ikke mindst den frække shetlænderhingst Macho, som han tager med til Herning.

Et verdenskasse nummer – med en hund

Publikum ved gallashowene fredag og lørdag aften nyder i høj grad også, når Showudvalget har fundet et godt hundenummer. I år bliver publikum ikke snydt for et internationalt nummer i absolut topklasse. Det er vinderen af ”America’s Got Talent” Adrian Stoica, som sammen med sin talentfulde hund, Hurricane, kommer til Herning med sit underholdende, morsomme og helt fantastiske nummer.

Kendisser og et hemmeligt topnavn

Nålene er rødglødende hos de syresker, som er i gang med at skabe kostumerne til gallashowet. Og dermed kommer de smukke kostumer til at være en del af totaloplevelsen, som også omfatter brugen af de mange LED-bander og –skærme.

Som altid krydres flere af de stemningsfulde og mere actionprægede indslag af dansere og sangere. I år kan publikum se frem til at opleve det største musiknavn, vi endnu har haft på plakaten under gallashowene – og hvem er så det? Se det er altså en dyb hemmelighed.

Sidder du nu og tænker, ja ja, men musikken er altså alt for høj til gallashowet, også for hestenes skyld, så har Showudvalget i år valgt at skrue ned for volumenknappen til publikumshøjttalerne. I forhold til hestene på banen, så er teknikken i Boxen helt unik, og det betyder, at lyden altid har været vendt mod publikum og ikke ind på banen. Og dermed er der væsentlig mindre lyd, på selve opvisningsbanen.

Der er dog ingen tvivl om, at publikum kommer til at juble, heppe og larme, når flere kendisser kommer på banen i en dyst (uden hest), som mange nød det sidste år, hvor VM-holdguldvinder i dressur Nanna Skodborg Merrald satte konkurrenterne til vægs i ”Stjernetræf”. Hvad dette års kendisser, influencere og topryttere skal dyste i – se det kan I opleve i Herning.

Køb billetter til Dansk Varmblods Hingstekåring HER

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.