Vinteren kan være lang, kold og mørk, og det kan gøre det svært at få taget sig sammen til at komme afsted til den ugentlige hundetræning. Heldigvis behøver al træning ikke foregå på en træningsplads – bruger du mellem fem og femten minutter på at træne din hund derhjemme hver dag, kan du faktisk komme rigtig langt.
Fem gode råd, der hjælper dig til at få trænet med din hund
1) Find på noget du synes er sjovt
Det er vigtigt at træning er sjov – både for dig og din hund – og der er en meget større chance for at du får trænet, hvis både du og din hund synes træningen er sjov. Synes både du og hunden at øvelserne er kedelige, vil du hurtigere være tilbøjelig til at springe træningen over. Vælg derfor øvelser du selv synes kunne være sjove eller værdifulde at lære din hund, så I kan få en masse glæde ind i træningen.
2) Læg en plan for din træning
Når du har besluttet dig for hvad du gerne vil træne, er det en rigtig god idé at lægge en mental plan for hvordan du får lært din hund de nye øvelser. Overvej for eksempel hvordan du starter øvelsen op, og hvordan du kommer videre mod det endelige mål. For nogle kan det også være motiverende at føre en dagbog over træningen, hvor du noterer hvad I har lavet, hvor langt I kom og hvad næste skridt i træningen skal være.
3) Afmål dagens foder
Hvis din hund er villig til at arbejde for sit tørfoder, kan du afsætte den del af den daglige foderration til træningen. Afmål en bestemt mængde foder hver morgen og opbevar det i en kop eller lukket beholder. Brug nu foderet til at træne med i løbet af dagen. På den måde kan du se om du har fået trænet nok den dag – er koppen stadig fuld om aften, så mangler I stadig at træne lidt.
4) Grib chancen når den byder sig
Grib chancen for at træne, når den byder sig – og vær altid klar til at træne med din hund, både derhjemme og på gåturen. Er der bestemte situationer, som du synes er vigtige at træne med din hund, som eksempelvis at være rolig når det kommer gæster, eller at bevare fokus i nærheden af andre hunde, så vær altid klar til at træne med din hund, når den givne situation opstår. Tag derfor altid godbidder med på turen og sørg for at godbidderne er til at komme hurtigt til derhjemme, så du aldrig går glip af en god træningsmulighed.
5) Beløn dig selv, når I har trænet
Belønninger virker – også på mennesker! Det kan derfor være motiverende for dig, hvis du altid giver dig selv en belønning, når du har trænet med din hund. Er der noget du elsker, så aftal med dig selv, at du må få det som belønning, hver gang du har trænet med din hund – så stiger sandsynligheden for at du husker at få trænet.
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Hoopers er en forholdsvis ny sport i hundeverdenen. Til Store Hestedag lavede Vallensbæk Agility Sport og Hoopers flere opvisninger, hvor de viste sporten frem
Magasinet HUNDEN skulle gerne være nået ud i postkasserne nu. Er du ikke medlem af DKK, kan du her få en lille smagsprøve på, hvad magasinet indeholder
I det nyeste nummer af HUNDEN har vi en artikel om baglænskædning. Men hvad er det egentlig for noget? Få svaret her
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Dansk Kennel Klub tager det meget alvorligt, at der bliver sået tvivl om nogen af deres træneres metoder. DKK opfordrer derfor folk til at sige til, hvis de oplever noget, der ikke er i orden
Så regner det igen, så derfor kommer her er en leg, som både kan bruges indendørs – men også udendørs afhængig af præference. Det er en af de nemmeste og sjoveste lege set fra din hunds perspektiv – og hvis din hund ikke vil være med, er det lige før vi anbefaler, at du tager den til dyrlæge – sagt med et glimt i øjet forstås…
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt