Vinteren kan være lang, kold og mørk, og det kan gøre det svært at få taget sig sammen til at komme afsted til den ugentlige hundetræning. Heldigvis behøver al træning ikke foregå på en træningsplads – bruger du mellem fem og femten minutter på at træne din hund derhjemme hver dag, kan du faktisk komme rigtig langt.
Fem gode råd, der hjælper dig til at få trænet med din hund
1) Find på noget du synes er sjovt
Det er vigtigt at træning er sjov – både for dig og din hund – og der er en meget større chance for at du får trænet, hvis både du og din hund synes træningen er sjov. Synes både du og hunden at øvelserne er kedelige, vil du hurtigere være tilbøjelig til at springe træningen over. Vælg derfor øvelser du selv synes kunne være sjove eller værdifulde at lære din hund, så I kan få en masse glæde ind i træningen.
2) Læg en plan for din træning
Når du har besluttet dig for hvad du gerne vil træne, er det en rigtig god idé at lægge en mental plan for hvordan du får lært din hund de nye øvelser. Overvej for eksempel hvordan du starter øvelsen op, og hvordan du kommer videre mod det endelige mål. For nogle kan det også være motiverende at føre en dagbog over træningen, hvor du noterer hvad I har lavet, hvor langt I kom og hvad næste skridt i træningen skal være.
3) Afmål dagens foder
Hvis din hund er villig til at arbejde for sit tørfoder, kan du afsætte den del af den daglige foderration til træningen. Afmål en bestemt mængde foder hver morgen og opbevar det i en kop eller lukket beholder. Brug nu foderet til at træne med i løbet af dagen. På den måde kan du se om du har fået trænet nok den dag – er koppen stadig fuld om aften, så mangler I stadig at træne lidt.
4) Grib chancen når den byder sig
Grib chancen for at træne, når den byder sig – og vær altid klar til at træne med din hund, både derhjemme og på gåturen. Er der bestemte situationer, som du synes er vigtige at træne med din hund, som eksempelvis at være rolig når det kommer gæster, eller at bevare fokus i nærheden af andre hunde, så vær altid klar til at træne med din hund, når den givne situation opstår. Tag derfor altid godbidder med på turen og sørg for at godbidderne er til at komme hurtigt til derhjemme, så du aldrig går glip af en god træningsmulighed.
5) Beløn dig selv, når I har trænet
Belønninger virker – også på mennesker! Det kan derfor være motiverende for dig, hvis du altid giver dig selv en belønning, når du har trænet med din hund. Er der noget du elsker, så aftal med dig selv, at du må få det som belønning, hver gang du har trænet med din hund – så stiger sandsynligheden for at du husker at få trænet.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Det kan være svært at overbevise sin hund om, at det er bedst at komme, når man kalder, hvis den nu lige har gang i et eller andet spændende. Her er nogle tips til, hvordan du kan lære din hund at komme, når den kalder.
Flere danskere både lejer og køber sommerhuse i Danmark som aldrig før, nu hvor coronavirus forhindrer dem i at rejse udenlands. Nogle vælger at tage deres firbenede familiemedlem med på sommerferie, mens andre lader Fido blive hjemme. Når familien er afsted, er det vigtigt, at hundens behov stadig bliver opfyldt, og at den ikke føler sig glemt
Sidsel Rytcher Lauridsen og hendes hund Shadow imponerede ved de nordiske mesterskaber i Dog Dancing med dedikation, glæde og præcis træning.
Den sidste søndag i oktober skifter vi fra sommertid til vintertid, men allerede nu er det mørkt morgen og aften. Synlighed i trafikken er derfor ekstra vigtig – også for de bløde trafikanter på fire ben, som kan være ekstra udsatte.
Studie viser, at strafbaseret træning giver hundene psykiske udfordringer lang tid efter træningen
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?