Fem gode råd til at få trænet med din hund

29-12-2020 10:46, af Astrid Gerd Holtet

Når det er mørkt og koldt udenfor, kan det være svært at komme afsted til hundetræning, men med lidt træning i hjemmet hver dag, kan du komme langt – her får du fem tips til at få inkorporeret træningen i din hverdag 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vinteren kan være lang, kold og mørk, og det kan gøre det svært at få taget sig sammen til at komme afsted til den ugentlige hundetræning. Heldigvis behøver al træning ikke foregå på en træningsplads – bruger du mellem fem og femten minutter på at træne din hund derhjemme hver dag, kan du faktisk komme rigtig langt.

Fem gode råd, der hjælper dig til at få trænet med din hund

1) Find på noget du synes er sjovt

Det er vigtigt at træning er sjov – både for dig og din hund – og der er en meget større chance for at du får trænet, hvis både du og din hund synes træningen er sjov. Synes både du og hunden at øvelserne er kedelige, vil du hurtigere være tilbøjelig til at springe træningen over. Vælg derfor øvelser du selv synes kunne være sjove eller værdifulde at lære din hund, så I kan få en masse glæde ind i træningen.

2) Læg en plan for din træning

Når du har besluttet dig for hvad du gerne vil træne, er det en rigtig god idé at lægge en mental plan for hvordan du får lært din hund de nye øvelser. Overvej for eksempel hvordan du starter øvelsen op, og hvordan du kommer videre mod det endelige mål. For nogle kan det også være motiverende at føre en dagbog over træningen, hvor du noterer hvad I har lavet, hvor langt I kom og hvad næste skridt i træningen skal være. 

3) Afmål dagens foder

Hvis din hund er villig til at arbejde for sit tørfoder, kan du afsætte den del af den daglige foderration til træningen. Afmål en bestemt mængde foder hver morgen og opbevar det i en kop eller lukket beholder. Brug nu foderet til at træne med i løbet af dagen. På den måde kan du se om du har fået trænet nok den dag – er koppen stadig fuld om aften, så mangler I stadig at træne lidt.

4) Grib chancen når den byder sig

Grib chancen for at træne, når den byder sig – og vær altid klar til at træne med din hund, både derhjemme og på gåturen. Er der bestemte situationer, som du synes er vigtige at træne med din hund, som eksempelvis at være rolig når det kommer gæster, eller at bevare fokus i nærheden af andre hunde, så vær altid klar til at træne med din hund, når den givne situation opstår. Tag derfor altid godbidder med på turen og sørg for at godbidderne er til at komme hurtigt til derhjemme, så du aldrig går glip af en god træningsmulighed.

5) Beløn dig selv, når I har trænet

Belønninger virker – også på mennesker! Det kan derfor være motiverende for dig, hvis du altid giver dig selv en belønning, når du har trænet med din hund. Er der noget du elsker, så aftal med dig selv, at du må få det som belønning, hver gang du har trænet med din hund – så stiger sandsynligheden for at du husker at få trænet.

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

06-07-2024 14:10, af Anne Cecilie Sohl

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

Træning lønner sig

15-05-2022 14:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sara DeAngelis har netop vundet søndagens juniorhandling. Dermed har hun vundet alle tre konkurrencer i Roskilde

Dansk opfindelse giver hunden digital hjernegymnastik

26-01-2022 14:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

 Danske Go Dogo vil med kunstig intelligens afhjælpe kedsomhed og forebygge depression hos hunde. Et smart digitalt set-up hjemme i stuen udfordrer hunden med mentalt stimulerende opgaver, som er udviklet i samarbejde med dyrlæger og adfærdseksperter. Når opgaven er løst, kvitteres automatisk med en godbid. Kvinden bag har brugt sine egne hunde til udvikling af systemet, som hun selv beskriver som en slags 'sudoku' for hunde

Må min hund spise asparges?

17-07-2017 10:13, af Anne Ekenberg

Jeg elsker friske asparges. De hvide asparges elsker jeg at spise rå, og de grønne elsker jeg, fordi der er lidt mere smag i dem, når de er kogt. Heldigvis er de også sunde for os, men er de sunde for vores hunde?

Jackpot for dansk hundeplaystation i Las Vegas

10-01-2020 08:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Folkene bag Go Dogo er netop nu i USA til elektronikmessen CES 2020. Her oplever de stor interesse for produktet

Nyttige vinterråd til hundeejeren

08-12-2012 08:50, af Tine Luther
Vinteren er en tid med mange farer, der lurer på din hund. Her får du et par almene gode råd fra Dyrekassen Danmarks familiedyrskonsulent og veterinærsygeplejerske, så du sikrer din hund en god og tryg vinter.

Kulde og sne: Skal hunden have overtøj på?

12-01-2021 08:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mængden af pels og ikke mindst underuld og hundens race er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En hund med tynd pels eller uden underuld skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i

Disse forårsplanter skal din hund passe på

03-02-2017 13:35, af Kasper Larsson
Med den milde vinter og foråret ventende lige om hjørnet, er det ikke for sent at blive klogere på, hvilke planter din hund skal holde sig fra

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.