Begrebet hydroterapi dækker over både svømmetræning og træning på et vandløbebånd, og begge typer kan bruges som genoptræning eller til at forebygge problemer hos vores hunde.
Svømmetræning
Svømmetræning er en god motionsform for hunden. Opdriften fra vandet mindsker belastningen på hundens led, mens selve svømmebevægelserne øger pulsen og kræver meget muskelarbejde. Dermed giver svømningen god styrke- og konditionstræning uden at leddene belastes for meget.
Svømmetræning er en rigtig god træningsform for alle hunde – og kan med fordel bruges til at styrke hundens bevægeapparat og dermed forbygge skader. Derudover er træningsformen også særligt velegnet til overvægtige hunde, da deres øgede kropsvægt kan gøre almindelig fysisk træning ekstra hårdt for sener og led. Når hunden derimod svømmer, har de ekstra kilo ikke så stor betydning.
Når hunden svømmer, har den en tendens til mest at bruge sine forben frem for bagbenene. Derfor er svømning ofte ikke den mest optimale træning for hunden med problemer i bagparten, hvor man ønsker at styrke musklerne netop der.
Træning på et vandløbebånd
Et vandløbebånd er et løbebånd placeret i et bassin med vand, og det fungerer således, at når hunden går på båndet, så går den samtidig i vandet. Hvor højt vandet står i bassinet kan justeres så det passer til hundens størrelse og til det problem, der arbejdes med. Derudover kan båndets hastighed ændres og typisk kan der også laves modstrøm, så det bliver hårdere for hunden at bevæge sig i vandet. I et vandløbebånd svømmer hunden altså ikke, men går på båndet hele tiden. Fordelen ved et vandløbebånd er, at opdriften fra vandet mindsker belastningen på hundens led, og dermed bliver dens bevægelser lettere, og en eventuel smerte i leddene mindskes eller undgås helt. Samtidigt skal hunden her bruge både for- og bagpart til at bevæge sig på båndet. På den måde kan hunde med smerte i bevægeapparatet, herunder også i bagparten, få brugt hele kroppen og få styrket muskulaturen uden at det gør ondt.
Hvem kan have glæde af hydroterapi?
Hydroterapi kan bruges til mange ting, og kan hjælpe både den raske og den syge hund. Eksempler på hvornår hydroterapi med fordel kan bruges, er blandt andre:
Har din hund en sygdom, er det vigtigt at du konsulterer en dyrlæge inden du påbegynder hydroterapi. Dyrlægen vil kunne lægge et fornuftigt træningsprogram for netop din hund.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Fra 1. april til 30. september skal hunden føres i snor, hvis den skal med på stranden. Det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund; for når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
I dag skulle det næsten blive sommervejr. Det skal fejres
Med alderen får mange hunde problemer med stive og ømme led i ben og ryg - det kan begrænse hunden og påvirke dens livskvalitet. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe din seniorhund forblive aktiv så længe som muligt
Hos Dansk Hunderegister undrer man sig over den shitstorm, registeret har været udsat for de sidste par dage. Problemerne skyldes udelukkende den øgede trafik, lyder det
Ja, det må den godt. Agurker indeholder mestendels vand. Faktisk er 96% af agurken vand, men agurken er også rig på kalium samt C-vitamin. Og så er den fattig på kalorier. Vi kender alle den herlige, knasende fornemmelse ved at spise frisk agurk, og den holder mange hunde også af.
En stor familie. Sådan kan sammenholdet i tre telte ved Ring 25 bedst beskrives
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?