Har du styr på din vandhund?

05-07-2017 10:08, af Anne Ekenberg

Når vejret bliver godt, flygter danskerne til stranden, men det er ikke kun os mennesker, der kan trænge til at blive kølet ned med en dukkert. Vores firbenede venner, hundene, får det hurtigt for varmt om sommeren, og de sætter pris på at komme til havet og få en kølig dukkert. Men pas på blågrønne alger og husk, at der er regler for hunde på stranden

Copyright Ridehesten.com

Varme sommerdage er skønt, men for vores firbenede venner kan det blive stressende. Hedeslag sker hyppigt hos hunde om sommeren, og en måde at afhjælpe varmen er ved at lægge gåturen i de kølige timer tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Du kan også tage et smut til havet for at nedkøle hunden. Stranden er nemlig et godt sted at tage hunden med, hvis den nyder en tur i bølgerne, fortæller direktør i Agria Dyreforsikring, Sonja Karaoglan:

“På stranden er der nye indtryk, der stimulerer hundens sanser – fx lugtesansen. Hundens lugtesans er 2.400.000 gange bedre end menneskets, og faktisk bruger hunden 30% af dens hjernekapacitet på denne sans. Samtidig kan du give hunden en tur i havet, så den bliver kølet ned i varmen”.

Husk strand-reglerne

Tager du hunden med på stranden, så husk, at der er regler for, hvordan I må færdes.

Det er tilladt for hunde at bade på 97 procent af den danske kyststrækning, men hold øje med det blå flag, der findes på 3 procent af danske strande. Det blå flag symboliserer, at du ikke må have hunden med på netop denne strand. Førerhunde og andre hunde på arbejde er dog undtaget dette forbud.

Selvom det er fristende at tage snoren af halsbåndet, så husk, at det er lovpligtigt at have hunde i snor mellem den 1. april og 1. oktober på offentlige strande. Der er dog nogle få strande, der er undtaget af denne regel, se hvilke på hundeskovene.dk.

Gode tips til strandturen

Husk hømhøm-poser og frisk vand til hunden.

-Hvis du er i bil, er det en god ide at tage masser af gamle håndklæder med.

-Husk, at hunden ikke har sko på – er underlaget for varmt til dine bare tæer, så brænder det også din hunds poter.

-Lad aldrig hunden bade i vand, som du ikke selv vil hoppe i.

-Viser din hund symptomer på forgiftning (opkast, sløvhed, diarré) efter en tur i havet, bør du kontakte din dyrlæge.

-Vis altid hensyn til andre mennesker på stranden.

-Planlæg gåturene tidligt om morgenen og sent om aftenen, så du undgår ”myldretiden” på stranden, og det samtidig ikke er for varmt.

Strandtur med hunden er sjov og stimulerende, men den indeholder også faremomenter, forklarer Sonja Karaoglan, der især fremhæver de blågrønne alger, som kommer, når temperaturen stiger i havet.

Blågrønne alger kan slå din hund ihjel

Blågrønne alger lever bedst i august, september og nogle gange helt til oktober. De høje vandtemperaturer og stille vejr fremmer væksten af algerne, som kan vokse eksplosivt, hvis vejret er godt.

Når hunden kaster sig ud i bølgerne, sluger den ofte lidt vand. Det kan være meget farligt for hunden, hvis den drikker vand med højt indhold af blågrønne alger, da algerne forgifter hunden, forklarer Sonja Karaoglan:

“Det bedste er at udgå, at din hund bader i algefyldt vand. Hvis du opdager, at din hund alligevel har badet i vand med mange alger, er det vigtigt, at du kører den direkte til dyrlægen. De giftstoffer, som blågrønne alger producerer i hundens krop, kan give lammelse af musklerne, indre blødninger, og i værste fald kan hunden dø. Hvis din hund er blevet forgiftet, og den overlever de første to døgn er fremtiden dog god for din hund. Desværre overlever mange hunde ikke at blive forgiftet.”

Det er ikke kun ved havet, du kan støde på blågrønne alger – også i søer og vandløb lurer faren. Virker vandet grumset, og er der skum på overfladen, så er det et tegn på alger.

Kilde: /Pressemeddelelse

Læs også

Mirakelredning af storpuddel der sad fast i tre døgn

29-01-2025 09:29, af Cecilie Friis Amstrup

En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

AniCura får ny ejer

12-06-2018 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere

Servicehunde-branchen kulegraves af DR-programmet "Kontant"

20-02-2025 11:04, af Cecilie Friis Amstrup

En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Drømmen om en akita

16-02-2025 10:21, af Cecilie Friis Amstrup

En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet

Mæt af kærlighed: Overvægt truer danske hunde

15-02-2025 09:43, af Cecilie Friis Amstrup

Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Ukrainsk corgi blev dansk champion

14-02-2025 08:05, af Cecilie Friis Amstrup

Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

Gode bakterier medvirker til din hunds trivsel

18-02-2025 08:54, af Cecilie Friis Amstrup

Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet