At lære ved at se hvad andre gør, er en vigtig form for indlæring hos mange dyr, også hos hunde. Gennem social indlæring kan erfaringer gives videre fra ét individ til et andet. Det mindsker den risiko, der er forbundet ved selv altid at skulle prøve sig frem, og man undgår derfor unødige fejl.
Studie fra Ungarn
Hunde har en veludviklet evne til at lære fra andre, både fra andre hunde og fra mennesker, men hvor hurtigt denne evne udvikler sig, er ikke helt klarlagt. Derfor satte et forskerhold fra Ungarn sig for at undersøge 8-uger gamle hvalpes evne til lære fra andre, både fra hunde og fra mennesker.
I deres studie så forskerne blandt andet på hvor hurtigt grupper af 8-uger gamle hvalpe lærte at åbne en beholder med mad, hvis de først så det demonstreret af et menneske, deres moder eller en fremmed hund, sammenlignet med en kontrolgruppe, der ikke fik hjælp. De testede derefter om hvalpene kunne huske opgaven igen én time senere.
Forskerne fandt at de grupper af hvalpe, der fik hjælp ved at se på enten mennesker eller hunde, løste opgaven betydeligt hurtigere, og de huskede også det de havde lært, når de blev stillet opgaven igen en time efter. Til deres overraskelse fandt forskerne også, at hvalpene lærte bedre, hvis de lærte fra en ukendt hund, end fra deres mor.
Social indlæring er godt for samarbejdet
Forskerne mener, at deres studie giver beviser for, at evnen til at lære fra andre udvikles tidligt hos hunde. Denne indlæring er vigtig for hvalpens udvikling, og hjælper dem til at tilegne sig livsnødvendige færdigheder. Forskerholdet peger derudover på, at deres studie understreger hundes særlige evne til at lære, ikke kun fra andre hunde, men også fra mennesker – denne evne mener de fremmer forståelsen mellem hunde og mennesker, og er med til at gøre hunden til den fantastiske samarbejdspartner den er.
Hvorfor udvikler nogle hunde problemer med aggression, når andre ikke gør? Det har en gruppe forskere fra universitet i Arizona, USA, forsøgt at blive klogere på, og måske har de fundet endnu en brik i puslespillet
Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig.
Så er billederne fra weekendens udstilling i Roskilde online. Der er mange, så måske er der også et af dig og din hund
I den lille vestjyske by Ansager sidder Heidi og Kent Christensen og savner deres hund, der blev ramt af en bil torsdag aften. Bilisten stak af
Hundens tænder er stærke og kan holde til meget, men engang imellem sker det at de knækker – og hvad gør man så?
Hunde kan ikke fortælle os, hvordan de har det, og derfor er de afhængige af, at vi kan formidle deres problemer, når vi tager dem til dyrlægen – så hvordan forbereder du dig bedst, når din hund skal undersøges?
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.