At lære ved at se hvad andre gør, er en vigtig form for indlæring hos mange dyr, også hos hunde. Gennem social indlæring kan erfaringer gives videre fra ét individ til et andet. Det mindsker den risiko, der er forbundet ved selv altid at skulle prøve sig frem, og man undgår derfor unødige fejl.
Studie fra Ungarn
Hunde har en veludviklet evne til at lære fra andre, både fra andre hunde og fra mennesker, men hvor hurtigt denne evne udvikler sig, er ikke helt klarlagt. Derfor satte et forskerhold fra Ungarn sig for at undersøge 8-uger gamle hvalpes evne til lære fra andre, både fra hunde og fra mennesker.
I deres studie så forskerne blandt andet på hvor hurtigt grupper af 8-uger gamle hvalpe lærte at åbne en beholder med mad, hvis de først så det demonstreret af et menneske, deres moder eller en fremmed hund, sammenlignet med en kontrolgruppe, der ikke fik hjælp. De testede derefter om hvalpene kunne huske opgaven igen én time senere.
Forskerne fandt at de grupper af hvalpe, der fik hjælp ved at se på enten mennesker eller hunde, løste opgaven betydeligt hurtigere, og de huskede også det de havde lært, når de blev stillet opgaven igen en time efter. Til deres overraskelse fandt forskerne også, at hvalpene lærte bedre, hvis de lærte fra en ukendt hund, end fra deres mor.
Social indlæring er godt for samarbejdet
Forskerne mener, at deres studie giver beviser for, at evnen til at lære fra andre udvikles tidligt hos hunde. Denne indlæring er vigtig for hvalpens udvikling, og hjælper dem til at tilegne sig livsnødvendige færdigheder. Forskerholdet peger derudover på, at deres studie understreger hundes særlige evne til at lære, ikke kun fra andre hunde, men også fra mennesker – denne evne mener de fremmer forståelsen mellem hunde og mennesker, og er med til at gøre hunden til den fantastiske samarbejdspartner den er.
De stigende forårstemperaturer får lige nu mange danskere til at tilbringe mere tid udendørs, men de lune forårsdage øger samtidig antallet af flåter i naturen. Kæledyrsejere skal derfor være ekstra opmærksomme på den blodsugende mide, da flåter i værste tilfælde kan overføre alvorlige sygdomme til både hunde og mennesker, lyder det fra chefdyrlæge
Nyt studie viser at pulsen falder, når hunden bruger sin næse på gåturen – og jo mere intenst hunden snuser, jo større effekt har det på pulsen
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.
Mine hunde går i disse dage og gnasker løs af hyben, når vi dagligt er ved stranden. Og jeg når hver gang at tænke, om det nu er godt for dem, for de spiser dem med hud og hård – og altså også frøene inden i. Så det satte jeg mig for at finde ud af.
Tirsdag blev en hund skudt af en politibetjent. Hunden flygtede ind i en skov i Lisbjerg ved Aarhus og er ikke set siden. Derfor beder Østjyllands Politi om offentlighedens hjælp
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?