Det kan ske for os alle: Hunden brækker benet, får en alvorlig infektion eller en helt tredje behandlingskrævende situation opstår. Og dyrlægeregningen kan hurtigt vokse os over hovedet… Mange hundeejere vælger at lade deres hund sygeforsikret, så de undgår at havne i den ulykkelige situation, det er at være tvunget til at få sin hund aflivet, fordi man ikke har råd til at betale dyrlægeregningen. I Danmark er vi dog langt bagefter f.eks. Sverige, hvad sygeforsikring angår. En undersøgelse udført for Agria Dyreforsikring i 2010 viser, at 15% af de danske hundeejere har tegnet sygeforsikring, mens næsten 80% af vores svenske ”kolleger” har valgt at sygeforsikre deres hunde. – At langt færre danske hunde er forsikrede end svenske, skyldes dels manglende kendskab til muligheden, men også at mange tror, at deres hundeforsikring dækker både ansvar, sygdom og skade, forklarer Sonja Karaoglan fra Agria Dyreforsikring i 24timer. I Danmark sker det desværre ofte, at syge eller tilskadekomne kæledyr må lade livet, fordi deres ejer ikke har råd til at betale behandlingen. Eksempelvis modtog Faxe Dyrehospital på bare én weekend tre trafikskadede kæledyr, som alle blev aflivet, fordi ejerne ikke havde råd til operation. Undgå det frygtelige dilemma – Mange mennesker kan undgå at komme i det frygtelige dilemma at skulle lade deres dyr aflive på grund af manglende økonomisk formåen, hvis de tegner en sygeforsikring. Og for så vidt at dyret fejler noget, som det kan blive behandlet for, og det efterfølgende kan fortsætte med at have et godt liv, så er det også positivt set fra dyrets synsvinkel, siger Peter Sandøe, formand for Det Dyreetiske Råd, til 24timer. Samtidig påpeger han dog, at der med en sygeforsikring kan være en risiko for unødvendig overbehanding af dyr, der burde aflives: – Når man har en forsikring, kan det være fristende at fortsætte behandlingen ud over det punkt, hvor dyret ville være bedst tjent med at blive aflivet, siger Peter Sandøe. Kilde: 24timer
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?