Det kan ske for os alle: Hunden brækker benet, får en alvorlig infektion eller en helt tredje behandlingskrævende situation opstår. Og dyrlægeregningen kan hurtigt vokse os over hovedet… Mange hundeejere vælger at lade deres hund sygeforsikret, så de undgår at havne i den ulykkelige situation, det er at være tvunget til at få sin hund aflivet, fordi man ikke har råd til at betale dyrlægeregningen. I Danmark er vi dog langt bagefter f.eks. Sverige, hvad sygeforsikring angår. En undersøgelse udført for Agria Dyreforsikring i 2010 viser, at 15% af de danske hundeejere har tegnet sygeforsikring, mens næsten 80% af vores svenske ”kolleger” har valgt at sygeforsikre deres hunde. – At langt færre danske hunde er forsikrede end svenske, skyldes dels manglende kendskab til muligheden, men også at mange tror, at deres hundeforsikring dækker både ansvar, sygdom og skade, forklarer Sonja Karaoglan fra Agria Dyreforsikring i 24timer. I Danmark sker det desværre ofte, at syge eller tilskadekomne kæledyr må lade livet, fordi deres ejer ikke har råd til at betale behandlingen. Eksempelvis modtog Faxe Dyrehospital på bare én weekend tre trafikskadede kæledyr, som alle blev aflivet, fordi ejerne ikke havde råd til operation. Undgå det frygtelige dilemma – Mange mennesker kan undgå at komme i det frygtelige dilemma at skulle lade deres dyr aflive på grund af manglende økonomisk formåen, hvis de tegner en sygeforsikring. Og for så vidt at dyret fejler noget, som det kan blive behandlet for, og det efterfølgende kan fortsætte med at have et godt liv, så er det også positivt set fra dyrets synsvinkel, siger Peter Sandøe, formand for Det Dyreetiske Råd, til 24timer. Samtidig påpeger han dog, at der med en sygeforsikring kan være en risiko for unødvendig overbehanding af dyr, der burde aflives: – Når man har en forsikring, kan det være fristende at fortsætte behandlingen ud over det punkt, hvor dyret ville være bedst tjent med at blive aflivet, siger Peter Sandøe. Kilde: 24timer
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.