Mange ikke–forsikrede hunde må lade livet

19-01-2012 12:52, af Tine Luther
Når uheldet er ude efter en hund uden forsikring, ender det ofte med, at ejeren må lade hunden aflive af økonomiske årsager.
Copyright Ridehesten.com
Mange danske hunde må lade livet, når de kommer til skade eller fejler noget, der kræver kostbar behandling. Det sker, fordi ejerne ikke har hundene sygeforsikret - og ikke kan finde pengene til behandlingen. (Arikvfoto: hunden.dk/Tine Luther)

Det kan ske for os alle: Hunden brækker benet, får en alvorlig infektion eller en helt tredje behandlingskrævende situation opstår. Og dyrlægeregningen kan hurtigt vokse os over hovedet… Mange hundeejere vælger at lade deres hund sygeforsikret, så de undgår at havne i den ulykkelige situation, det er at være tvunget til at få sin hund aflivet, fordi man ikke har råd til at betale dyrlægeregningen. I Danmark er vi dog langt bagefter f.eks. Sverige, hvad sygeforsikring angår. En undersøgelse udført for Agria Dyreforsikring i 2010 viser, at 15% af de danske hundeejere har tegnet sygeforsikring, mens næsten 80% af vores svenske ”kolleger” har valgt at sygeforsikre deres hunde. – At langt færre danske hunde er forsikrede end svenske, skyldes dels manglende kendskab til muligheden, men også at mange tror, at deres hundeforsikring dækker både ansvar, sygdom og skade, forklarer Sonja Karaoglan fra Agria Dyreforsikring i 24timer. I Danmark sker det desværre ofte, at syge eller tilskadekomne kæledyr må lade livet, fordi deres ejer ikke har råd til at betale behandlingen. Eksempelvis modtog Faxe Dyrehospital på bare én weekend tre trafikskadede kæledyr, som alle blev aflivet, fordi ejerne ikke havde råd til operation. Undgå det frygtelige dilemma – Mange mennesker kan undgå at komme i det frygtelige dilemma at skulle lade deres dyr aflive på grund af manglende økonomisk formåen, hvis de tegner en sygeforsikring. Og for så vidt at dyret fejler noget, som det kan blive behandlet for, og det efterfølgende kan fortsætte med at have et godt liv, så er det også positivt set fra dyrets synsvinkel, siger Peter Sandøe, formand for Det Dyreetiske Råd, til 24timer. Samtidig påpeger han dog, at der med en sygeforsikring kan være en risiko for unødvendig overbehanding af dyr, der burde aflives: – Når man har en forsikring, kan det være fristende at fortsætte behandlingen ud over det punkt, hvor dyret ville være bedst tjent med at blive aflivet, siger Peter Sandøe. Kilde: 24timer

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet