Det kan ske for os alle: Hunden brækker benet, får en alvorlig infektion eller en helt tredje behandlingskrævende situation opstår. Og dyrlægeregningen kan hurtigt vokse os over hovedet… Mange hundeejere vælger at lade deres hund sygeforsikret, så de undgår at havne i den ulykkelige situation, det er at være tvunget til at få sin hund aflivet, fordi man ikke har råd til at betale dyrlægeregningen. I Danmark er vi dog langt bagefter f.eks. Sverige, hvad sygeforsikring angår. En undersøgelse udført for Agria Dyreforsikring i 2010 viser, at 15% af de danske hundeejere har tegnet sygeforsikring, mens næsten 80% af vores svenske ”kolleger” har valgt at sygeforsikre deres hunde. – At langt færre danske hunde er forsikrede end svenske, skyldes dels manglende kendskab til muligheden, men også at mange tror, at deres hundeforsikring dækker både ansvar, sygdom og skade, forklarer Sonja Karaoglan fra Agria Dyreforsikring i 24timer. I Danmark sker det desværre ofte, at syge eller tilskadekomne kæledyr må lade livet, fordi deres ejer ikke har råd til at betale behandlingen. Eksempelvis modtog Faxe Dyrehospital på bare én weekend tre trafikskadede kæledyr, som alle blev aflivet, fordi ejerne ikke havde råd til operation. Undgå det frygtelige dilemma – Mange mennesker kan undgå at komme i det frygtelige dilemma at skulle lade deres dyr aflive på grund af manglende økonomisk formåen, hvis de tegner en sygeforsikring. Og for så vidt at dyret fejler noget, som det kan blive behandlet for, og det efterfølgende kan fortsætte med at have et godt liv, så er det også positivt set fra dyrets synsvinkel, siger Peter Sandøe, formand for Det Dyreetiske Råd, til 24timer. Samtidig påpeger han dog, at der med en sygeforsikring kan være en risiko for unødvendig overbehanding af dyr, der burde aflives: – Når man har en forsikring, kan det være fristende at fortsætte behandlingen ud over det punkt, hvor dyret ville være bedst tjent med at blive aflivet, siger Peter Sandøe. Kilde: 24timer
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet