Pas på din hund i sommervarmen

08-07-2022 08:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer og for meget aktivitet være en farlig kombination for hunde, som har sværere ved at regulere varmen end mennesker. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan du beskytter din hund mod sommervarmen, lyder det fra dyrlæge hos AniCura, der er en af landets største grupper af dyrehospitaler

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anicura

 

Når sommervarmen rammer Danmark, elsker de fleste danskere at opholde sig ude og nyde solens stråler. Men det er ikke alle, der trives lige godt i de høje temperaturer. Det gælder især hunde, som ikke er udstyret med svedkirtler på samme måde som mennesker, hvilket gør det vanskeligere at regulere kropstemperaturen hos de firbenede.

- Mange hunde kan hurtigt blive overophedet i sommervarmen, da hunde har ganske få svedkirtler i trædepuderne og derfor kun kan komme af med varmen ved udånding. Særligt hunderacer med korte snuder har det ekstra hårdt, fordi deres luftveje er snævre, men også overvægtige eller tykpelsede hunde skal man være ekstra opmærksom på, lyder det fra Sanne Ross, der er dyrlæge ved AniCura, som har dyrehospitaler i hele landet. 

Sanne Ross tilføjer, at der er flere tiltag, som kan være medvirkende til at beskytte din hund mod varmen.

 

Sørg for adgang til vand og skygge

Selvom temperaturen i de danske sommermåneder ofte svinger, er 20-25 grader som regel nok til at hunde kan få hedeslag. For at beskytte din hund er det derfor vigtigt, at hunden altid har adgang til vand og har mulighed for at opholde sig i skyggen:

- Om sommeren vil mange danskere gerne opholde sig i solen, men for hunde er det afgørende, at de altid kan finde skygge for at undgå at blive overophedet. Samtidig er det en god idé, at hunde altid har adgang til frisk og koldt vand. Ligesom os mennesker har hunde nemlig brug for mere væske, når der er høje temperaturer, og derfor bør man sørge for at tage en vandskål og koldt vand med i tasken, hvis familien er på farten, forklarer Sanne Ross.


Undgå for meget motion midt på dagen
De fleste hundeejere lufter dagligt deres hund og sørger for, at hunden holder sig sund og aktiv. Men inden du trækker i vandrestøvlerne eller leger med hunden i haven, bør du være opmærksom på temperaturen, og hvor lang tid din hund motionerer.

- I sommerperioden er det oplagt at ændre på rutinerne, så den lange gåtur finder sted om morgenen og sent om aftenen, hvor temperaturen er væsentlig lavere. Derudover er det også en god idé at undgå, at hunden leger for meget i haven, når solen bager. Hunde er legesyge og kan ikke altid mærke, hvornår de skal stoppe, og det kan hurtigt blive farligt om sommeren, siger Sanne Ross.  

 

Efterlad ikke hunden i bilen
En af de store syndere, der øger risikoen for hedeslag blandt hunde, er biler, som hurtigt kan blive varme, når solen skinner. Derfor anbefaler Sanne Ross, at du helt undgår at efterlade din hund i bilen i løbet af sommeren:

- Til trods for at temperaturen kun er omkring 20 grader, bliver der lynhurtigt varmt inde i bilen – også selv om mange hundeejere i god tro vælger at parkere bilen i skyggen. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at man ikke efterlader sin hund i bilen, også selv om det kun drejer sig om en tur i supermarkedet, da de høje temperaturer bliver udfordrende for hunden allerede inden for kort tid, siger Sanne Ross, som anbefaler, at du kontakter din dyrlæge hurtigst muligt, hvis du er i tvivl, om din hund har fået hedeslag. 

Læs også

Afstemning: Hvilken race er Vingegaard

21-07-2023 10:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går spurgte vi, hvilken race Jonas Vingegaard ville være, hvis han var en hund. Det kommer der en del forslag til. Her får I en afstemning, så vi kan få det afgjort. Beskrivelserne efter racerne er de begrundelser, der er skrevet i opslagene

Sommersjov: Hvis Vingegaard var en hund

20-07-2023 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter gårsdagens lidt dystre artikler skifter vi i dag spor. Vi starter med en lille hyggelig leg, som vi håber, I vil deltage i

Hvilke råd, synes du, er bedst

19-06-2023 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fredags efterlyste vi gode råd til sommervarmen. Nu skal vi finde de bedste 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyrlæge advarer om ubehagelig pollenbombe

28-05-2024 08:50, af Anne Cecilie Sohl

I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.