Pas på din hund i sommervarmen

08-07-2022 08:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer og for meget aktivitet være en farlig kombination for hunde, som har sværere ved at regulere varmen end mennesker. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan du beskytter din hund mod sommervarmen, lyder det fra dyrlæge hos AniCura, der er en af landets største grupper af dyrehospitaler

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anicura

 

Når sommervarmen rammer Danmark, elsker de fleste danskere at opholde sig ude og nyde solens stråler. Men det er ikke alle, der trives lige godt i de høje temperaturer. Det gælder især hunde, som ikke er udstyret med svedkirtler på samme måde som mennesker, hvilket gør det vanskeligere at regulere kropstemperaturen hos de firbenede.

- Mange hunde kan hurtigt blive overophedet i sommervarmen, da hunde har ganske få svedkirtler i trædepuderne og derfor kun kan komme af med varmen ved udånding. Særligt hunderacer med korte snuder har det ekstra hårdt, fordi deres luftveje er snævre, men også overvægtige eller tykpelsede hunde skal man være ekstra opmærksom på, lyder det fra Sanne Ross, der er dyrlæge ved AniCura, som har dyrehospitaler i hele landet. 

Sanne Ross tilføjer, at der er flere tiltag, som kan være medvirkende til at beskytte din hund mod varmen.

 

Sørg for adgang til vand og skygge

Selvom temperaturen i de danske sommermåneder ofte svinger, er 20-25 grader som regel nok til at hunde kan få hedeslag. For at beskytte din hund er det derfor vigtigt, at hunden altid har adgang til vand og har mulighed for at opholde sig i skyggen:

- Om sommeren vil mange danskere gerne opholde sig i solen, men for hunde er det afgørende, at de altid kan finde skygge for at undgå at blive overophedet. Samtidig er det en god idé, at hunde altid har adgang til frisk og koldt vand. Ligesom os mennesker har hunde nemlig brug for mere væske, når der er høje temperaturer, og derfor bør man sørge for at tage en vandskål og koldt vand med i tasken, hvis familien er på farten, forklarer Sanne Ross.


Undgå for meget motion midt på dagen
De fleste hundeejere lufter dagligt deres hund og sørger for, at hunden holder sig sund og aktiv. Men inden du trækker i vandrestøvlerne eller leger med hunden i haven, bør du være opmærksom på temperaturen, og hvor lang tid din hund motionerer.

- I sommerperioden er det oplagt at ændre på rutinerne, så den lange gåtur finder sted om morgenen og sent om aftenen, hvor temperaturen er væsentlig lavere. Derudover er det også en god idé at undgå, at hunden leger for meget i haven, når solen bager. Hunde er legesyge og kan ikke altid mærke, hvornår de skal stoppe, og det kan hurtigt blive farligt om sommeren, siger Sanne Ross.  

 

Efterlad ikke hunden i bilen
En af de store syndere, der øger risikoen for hedeslag blandt hunde, er biler, som hurtigt kan blive varme, når solen skinner. Derfor anbefaler Sanne Ross, at du helt undgår at efterlade din hund i bilen i løbet af sommeren:

- Til trods for at temperaturen kun er omkring 20 grader, bliver der lynhurtigt varmt inde i bilen – også selv om mange hundeejere i god tro vælger at parkere bilen i skyggen. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at man ikke efterlader sin hund i bilen, også selv om det kun drejer sig om en tur i supermarkedet, da de høje temperaturer bliver udfordrende for hunden allerede inden for kort tid, siger Sanne Ross, som anbefaler, at du kontakter din dyrlæge hurtigst muligt, hvis du er i tvivl, om din hund har fået hedeslag. 

Læs også

Afstemning: Hvilken race er Vingegaard

21-07-2023 10:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går spurgte vi, hvilken race Jonas Vingegaard ville være, hvis han var en hund. Det kommer der en del forslag til. Her får I en afstemning, så vi kan få det afgjort. Beskrivelserne efter racerne er de begrundelser, der er skrevet i opslagene

Sommersjov: Hvis Vingegaard var en hund

20-07-2023 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter gårsdagens lidt dystre artikler skifter vi i dag spor. Vi starter med en lille hyggelig leg, som vi håber, I vil deltage i

Hvilke råd, synes du, er bedst

19-06-2023 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fredags efterlyste vi gode råd til sommervarmen. Nu skal vi finde de bedste 

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Louise Trabjerg

Webredaktør og nyhedsvagt

Louise Trabjerg

ltr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

DNA test af hundelorte bliver mere og mere udbredt

20-09-2023 19:01, af Louise Trabjerg

Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rishi Sunak annoncerer forbud mod American XL Bully-hunde i Storbritannien

21-09-2023 18:06, af Louise Trabjerg

Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

"Dyrebart" - en podcast!

20-09-2023 10:08, af Louise Trabjerg

Agria Dyreforsikring har lanceret en ny podcast om livet med vores elskede firbenede venner.