Et hot spot, som også kaldes akut våd hudbetændelse, er en overfladisk men ofte voldsom hudreaktion, der opstår hurtigt og kan brede sig i løbet af få timer. Hunde med tæt eller lang pels er særligt udsatte, og tilstanden ses hyppigst i sommerhalvåret.
Hvad er et hot spot?
Hot spots udvikler sig typisk, når huden bliver irriteret, for eksempel på grund af et insektbid, et mindre sår eller fugt i pelsen. Hunden vil ofte reagere ved at slikke, bide eller klø i området. Den gentagne irritation forværrer tilstanden og skaber et fugtigt miljø, hvor bakterier kan trives.
Resultatet er et afgrænset hudområde, som bliver rødt, varmt, ømt og væskende. Pelsen falder som regel af i det angrebne område, og huden kan virke betændt og ildelugtende.
Symptomer du skal være opmærksom på
Hot spots viser sig ofte som:
Hvorfor opstår hot spots?
Der er flere faktorer, som kan udløse hot spots:
Sådan forebygger du hot spots
Forebyggelse handler i høj grad om god pelspleje og daglig opmærksomhed. Det er vigtigt at:
Behandling kræver hurtig reaktion
Hvis en hund har fået et hot spot, bør området renses og holdes tørt. Det indebærer som regel, at pelsen omkring såret klippes væk, og huden renses med en mild antiseptisk opløsning. I mange tilfælde er det nødvendigt at opsøge en dyrlæge, som kan ordinere medicinsk behandling, herunder antibiotika eller kløestillende midler.
Jo tidligere behandlingen påbegyndes, desto lettere er det at få problemet under kontrol.
Vær særligt opmærksom i sommermånederne
Hot spots opstår hyppigst i varme og fugtige perioder, hvor bakterier nemt trives i fugtig pels. Derfor bør hundeejere være ekstra opmærksomme i sommerhalvåret og efter badeture.
Med god pelspleje, daglig opmærksomhed og hurtig reaktion ved de første symptomer kan hot spots i de fleste tilfælde undgås. Det giver din hund en mere behagelig og problemfri sommer.
Kilde: Netdyredoktor.dk
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
I varmt og vådt vejr er risikoen for hot spots høj – men hvad er det egentlig, og hvordan undgår du problemet?
Hot spot er inficerede sår der dukker op i varmt og badevenligt vejr. Hunde er især udsat, der hvor pelsen er tæt - på kinder, under ører, ved hals og på lænden
Eksperter fra Astma-Allergi Danmark afkræfter myten om allergivenlige hunderacer og forklarer, hvorfor alle hunde kan udløse allergi
Der er forskning, som påviser ting, vi allerede ved, og så er der forskning, der giver helt nye og overraskende resultater. Hvor resultaterne af denne forskning befinder sig, tør vi ikke svare på
Mængden af pels og ikke mindst underuld og hundens race er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En hund med tynd pels eller uden underuld skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i
Dyrlægebesøg kan være en stressende oplevelse for mange hunde, men heldigvis kan du gøre en del for at hjælpe din hund
Scanvet har udgivet en ny serie af produkter, som hjælper hunde og katte med uro i maven til at genvinde roen. Diapaste og Diapro PLUS hedder de to produkter, som begge fås hos dyrlægen. Hunden.dk har snakket med dyrlæge Ann Cecilie Larsen fra Scanvet.
Det har været dejligt vejr den sidste tid. Derfor er der nok flere af jer, der har været i vandet med hundene. Lad os se jeres bedste billeder
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor