Hunde har en høresans, der er langt bedre end menneskets. De er mere sensitive over for lyde, og de kan høre lyde, vi mennesker ikke kan høre. Nytårsaften kan derfor være meget ubehagelig for hunde på grund af de høje brag og hyl fra fyrværkeri, forklarer Lotta Möller, der er dyrlæge hos Agria Dyreforsikring. Hunde bliver let skræmt og forvirret på grund af larmen, og i værste fald går de i chok. Derfor skal man ifølge Lotta Möller overveje, om hunden måske skal fejre nytår et andet sted:
- Hvis man har hund i byen eller i det hele taget bor tæt på andre mennesker, så er der ingen tvivl om, at nytårsaften er en plage og en udfordring for de fleste hunde. Som hundeejer kan man derfor starte med at overveje, om man skal få passet hunden et andet sted eller I kan tage i sommerhus nytårsaften. Hvis det ikke er muligt, så er det en rigtig god idé at være sammen med sin hund, så den ikke er alene hjemme, siger Lotta Möller.
Er det ikke muligt at tage hunden ud af hjemmet og væk fra larmen, så kan man lave nogle træningsøvelser i tiden inden, som fjerner noget af det ubehag, som bragene fra fyrværkeriet medfører. Man skal ifølge Lotta Möller besøge et sted med høje brag med sin hund. Det kan være en skydebane. Til at starte med skal man være på lang afstand, og fra gang til gang bevæger man sig tættere på. Man skal helst tilbringe nogle timer på stedet og vise hunden, at der ikke er fare på færde trods lydene. Leg med hunden og giv den masser af lækre godbidder. Husk, at det tager tid, og det skal gøres i flere omgange. Man skal ikke blive nervøs, hvis hunden bliver bange eller stresset til at begynde med. Er hunden meget utryg må du længere væk, så lydene ikke er så høje. Har man ikke en skydebane eller lignende i nærheden, så kan man alternativt afspille høje lyde i hjemmet. Der findes en del på YouTube. Begynd også her med lav lydstyrke, og skru op for volumen over tid, når hunden er tryg.
Hvis din hund reagerer meget negativt på høje lyde, så anbefaler Agria Dyreforsikring, at man går til dyrlægen, før træningen påbegyndes. Man kan få beroligende midler til hunden, hvor nogle kræver en recept fra dyrlægen.
Lotta Möller forklarer, at det er godt, hvis hunden er træt og ikke fyldt med energi nytårsaften. Man kan med fordel øge motionsmængden i juledagene og gå en lang tur den 31. december. Hav altid hunden i snor, da den kan blive forskrækket af fyrværkeri der bliver fyret af inden nytår. Det er en god idé at trække gardiner for og tænde for lyde i hjemmet, som hunden kender, det kan være TV og radio. Ejeren skal bare forholde sig roligt, når bragene begynder. Man kan give hunden godbidder eller fx kødben, kogt kylling eller leverpostej, når det står værst på, så hunden kan fokusere på noget behageligt.
I dagene efter nytårsaften skal man holde øje med rester fra fyrværkeri på jorden. Hunden kan blive rigtig skidt, hvis den spiser afbrændt fyrværkeri, og pinde fra raketter splintres let i hundens mund. Der er også mange flere smadrede flasker og glasskår på vejen, så vær ekstra opmærksom på gåturen dagen derpå, afslutter Lotta Möller.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Hunde har let ved at lære visuelle eller duftbaserede kommandoer, mens verbale kommandoer er svære for dem at lære
Året er endelig ved at være slut, og det skal som vanligt fejres med sang, dans – og fyrværkeri i store mængder. For hunde og katte er dagen dog ikke sjov. Dyrlæge giver fem råd til at hjælpe dyr gennem nytåret
Hundetræning skal være sjovt for både hund og fører. Træning, der ikke er sjov er bare endnu et punkt på pligtlistens uendelige mængde af to-do’s. Noget der skal overstås. Sjov træning er bare så meget mere givende for både hund og fører og timen med din hund bliver en oase med afslapning og smil, som et tiltrængt timeout i vores ellers hektiske verden
Zara Zachariasen har endnu engang forkælet os med en lille træningsguide til et hyggeligt hundetrick. Følgre du anvisningen kan din hund snart vinke farvel til dig i vinduet
Har man trænet med sin hund, har man måske også oplevet at stå på træningspladsen og vifte med godbidderne, imens hundens fokus er rettet et helt andet sted hen – alt andet virker bare meget mere interessant, end de små runde kiks man har i hånden. Men hvad kan man så gøre?
Dansk Kennel Klub tager det meget alvorligt, at der bliver sået tvivl om nogen af deres træneres metoder. DKK opfordrer derfor folk til at sige til, hvis de oplever noget, der ikke er i orden
Studie viser, at strafbaseret træning giver hundene psykiske udfordringer lang tid efter træningen
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.