Hunde har en høresans, der er langt bedre end menneskets. De er mere sensitive over for lyde, og de kan høre lyde, vi mennesker ikke kan høre. Nytårsaften kan derfor være meget ubehagelig for hunde på grund af de høje brag og hyl fra fyrværkeri, forklarer Lotta Möller, der er dyrlæge hos Agria Dyreforsikring. Hunde bliver let skræmt og forvirret på grund af larmen, og i værste fald går de i chok. Derfor skal man ifølge Lotta Möller overveje, om hunden måske skal fejre nytår et andet sted:
- Hvis man har hund i byen eller i det hele taget bor tæt på andre mennesker, så er der ingen tvivl om, at nytårsaften er en plage og en udfordring for de fleste hunde. Som hundeejer kan man derfor starte med at overveje, om man skal få passet hunden et andet sted eller I kan tage i sommerhus nytårsaften. Hvis det ikke er muligt, så er det en rigtig god idé at være sammen med sin hund, så den ikke er alene hjemme, siger Lotta Möller.
Er det ikke muligt at tage hunden ud af hjemmet og væk fra larmen, så kan man lave nogle træningsøvelser i tiden inden, som fjerner noget af det ubehag, som bragene fra fyrværkeriet medfører. Man skal ifølge Lotta Möller besøge et sted med høje brag med sin hund. Det kan være en skydebane. Til at starte med skal man være på lang afstand, og fra gang til gang bevæger man sig tættere på. Man skal helst tilbringe nogle timer på stedet og vise hunden, at der ikke er fare på færde trods lydene. Leg med hunden og giv den masser af lækre godbidder. Husk, at det tager tid, og det skal gøres i flere omgange. Man skal ikke blive nervøs, hvis hunden bliver bange eller stresset til at begynde med. Er hunden meget utryg må du længere væk, så lydene ikke er så høje. Har man ikke en skydebane eller lignende i nærheden, så kan man alternativt afspille høje lyde i hjemmet. Der findes en del på YouTube. Begynd også her med lav lydstyrke, og skru op for volumen over tid, når hunden er tryg.
Hvis din hund reagerer meget negativt på høje lyde, så anbefaler Agria Dyreforsikring, at man går til dyrlægen, før træningen påbegyndes. Man kan få beroligende midler til hunden, hvor nogle kræver en recept fra dyrlægen.
Lotta Möller forklarer, at det er godt, hvis hunden er træt og ikke fyldt med energi nytårsaften. Man kan med fordel øge motionsmængden i juledagene og gå en lang tur den 31. december. Hav altid hunden i snor, da den kan blive forskrækket af fyrværkeri der bliver fyret af inden nytår. Det er en god idé at trække gardiner for og tænde for lyde i hjemmet, som hunden kender, det kan være TV og radio. Ejeren skal bare forholde sig roligt, når bragene begynder. Man kan give hunden godbidder eller fx kødben, kogt kylling eller leverpostej, når det står værst på, så hunden kan fokusere på noget behageligt.
I dagene efter nytårsaften skal man holde øje med rester fra fyrværkeri på jorden. Hunden kan blive rigtig skidt, hvis den spiser afbrændt fyrværkeri, og pinde fra raketter splintres let i hundens mund. Der er også mange flere smadrede flasker og glasskår på vejen, så vær ekstra opmærksom på gåturen dagen derpå, afslutter Lotta Möller.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.
Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. Vi starter med i ro på tæppe, som blev udgivet i bladet i maj 2019
En stor amerikansk undersøgelse fra Washington State University har kigget på skader hos agilityhunde, og hvordan man forebygger korsbåndsskader
Det regner, og mine hunde vil ikke ud. Men kors, hvor de keder sig! Et eller andet skal der ske, mens vi venter på tørvejr. Så her er, hvad jeg har i sinde at byde dem…
I en ny undersøgelse lavet for Agria Dyreforsikring, fortæller 89% af danske hundeejere, at de ikke oplever nogen problemer med deres hund, når den er alene hjemme. Og “det er ikke selvsagt, at det forholder sig sådan,” forklarer hundeekspert
Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.