- Hoopers er en mild form for agility, så alle hunde kan deltage. Ung som gammel. Jeg har altid dyrket agility, men nu træner jeg ligeså meget hoopers, fortæller Annette Laurents.
Til Store Hestedag på Roskilde Dyrskueplads i weekenden har hun lavet flere opvisninger i hoopers med sin FT cocker spaniel Aimee på 5 år.
Det er Vallensbæk Agility Sport og Hoopers, som har stået for at vise sporten frem på Store Hestedag.
Hoopers er en hundesport, hvor hundeføreren så vidt muligt via fjerndirigering guider sin hund igennem en forhindringsbane med tønder og ringe fejlfrit og så hurtigt som muligt. En sportsgren, der er skånsom for både hund og hundefører, hvilket gør at alle hunderacer og førere kan deltage.
- Det sværeste ved hoopers er, at du skal fjerndirigere din hund. Du starter med små tætte små baner, og så skal du øve din fremadsendelse igen og igen, siger Annette Laurents, og fortsætter:
- Hoopers er ikke så hård fysisk som agility. Min hund Aimee elsker det, og jeg håber, at flere får øjnene op for sporten, siger Annette Laurents.
Hunden har haft fotograf til Store Hestedag hele weekenden. Billederne kan købes på hjemmesiden om få dage.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Vintermånederne har taget godt fat i os. Men det skal ikke afholde dig fra at træne med hunden
Forskning viser, at hundes personlighed ændrer sig meget i løbet af livet. Faktisk spiller hundens ejer en stor rolle i ændringerne
Vi har modtaget følgende reportage fra Dorthe Kiærulff fra VM i agility i Finland
I den seneste udgave af HUNDEN var noget af teksten faldet ud af en af artiklerne. Derfor får du muligheden for at læse hele artiklen om Den gode start - om socialisering og miljøtræning, her på nettet
Det har altså ikke været den fedeste sommer indtil videre. Ikke én eneste rigtig sommerdag ifølge DMI. En sommerdag er defineret som en dag, hvor temperaturen i hele landet er over 25 grader. Og nu regner det igen…
Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.
Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
1-års fødselsdag for udenrigsministerens tollerhvalpe blev fejret med fælles middag, hundekram og højt humør på Danmarks første hundekro.
Bichon havanaiseren Tesla har sat poteaftryk langt ud over sin lille størrelse både som lydighedsstjerne, certificeret servicehund og elsket følgesvend i hverdagen. Hun er en sand ener, der mestrer alt fra dog dancing til plejehjemsbesøg og altid med en logrende hale.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet