Du skal bruge en kegle med en åbning, der er stor nok til at rumme hele hundens næseparti, og en masse lækre godbidder.
Trin 1: Vælg enten at holde keglen i hånden, mellem benene eller hav den liggende på jorden. Keglen skal være i snudehøjde, så hunden nemt kan komme til den. Vær klar med godbidder og eventuelt klikker.
Trin 2: Klik, sig et markørord (et ord, der markerer for hunden, at lige nu gør den det rigtige, og belønningen er på vej) eller ros, så snart hunden kigger på kegleåbningen.
Trin 3: Fortsæt med trin 2, men nu skal hunden stikke sin snude dybere ind i keglen for at få sin belønning. Øg kun sværhedsgraden, når hunden har lavet flere rigtige gentagelser i træk, og hold en lille pause efter 3-5 gentagelser. Hvis hunden stadig har lyst til at træne, kan du lave 3-5 gentagelser mere.
Trin 4: Når hunden forstår, at den skal stikke sin snude dybt ind i keglen, kommer det sværeste punkt i øvelsen. Det er nu, hunden skal lære at fastholde positionen i keglen. Fastholdelsen kommer ved, at du timer din belønning, så hunden lige trykker sin snude lidt hårdere ind i keglen, inden belønningen kommer. På den måde kan du gradvist vente med at belønne, så hunden holder snuden længere tid i keglen.
Trin 5: Så snart hunden begynder at fastholde sin snude i keglen, er det vigtigt at bruge et ord, som betyder, at hunden må tage snuden ud igen. Hunden bestemmer nu ikke længere, hvornår øvelsen slutter. Ordet kunne f.eks. være ”fri” eller ”okay”.
Trin 6: Hvis du er startet med at holde keglen i hånden, kan du nu skifte til at have den mellem benene, på jorden eller omvendt. På denne måde får du generaliseret øvelsen, så hunden forstår øvelsen, uanset hvor keglen befinder sig. Nu kan keglen også byttes ud med en anden genstand, f.eks. en spand eller taske. Når du skifter til en ny genstand, skal du huske at hoppe helt tilbage til trin 2 igen, men du vil nu kunne gå meget hurtigere frem til de efterfølgende trin.
Trin 7: Det sidste trin kunne være at sætte kommando på øvelsen. Keglen i sig selv er et ret tydeligt signal til hunden om, hvad den skal lave, men hvis du gerne vil kalde det noget, kan det f.eks. hedde ”gem dig” eller ”struds”. Når du sætter et nyt signal på en øvelse, gør du det ved at sige det nye ord lige før det, hunden allerede kender, nemlig præsentationen af keglen eller den anden genstand, du har trænet øvelsen på.
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære hagetarget, som blev udgivet i bladet i september 2019
Regnvejr…endnu engang vælter regnen ned, og hvis din hund ikke er til regnvejr, bliver den rastløs. Denne øvelse driver forhåbentlig noget af rastløsheden væk.
Forskning viser, at hundes personlighed ændrer sig meget i løbet af livet. Faktisk spiller hundens ejer en stor rolle i ændringerne
Der er i hvert fald én i familien, som værdsætter, at visse arbejdspladser og skoler holder lukket i disse virustider – nemlig hunden. Nu hvor meget tid bruges i hjemmet, kan hundeejere benytte lejligheden til at udvikle forholdet til deres hund. Her kommer Agria Dyreforsikring med tips og råd til, hvordan du nemt kan aktivere hunden mellem de daglige gåture
I dag kan man høre og læse overalt i hundeverdenen hvor vigtigt socialisering og miljøtræning er. Der er skrevet bøger om det og der snakkes ofte om hvor vigtigt det er at hvalpen kommer ud og får en lang række oplevelser og får stimuleret alle sine sanser. Det giver den mental robusthed. De fleste opdrættere starter allerede på dette vigtige arbejde mens hvalpene bor hos dem
Flere hunde rammes af stivhed og smerter i led. Derfor er det en god ide at træne smidighed
Når påsken er overstået, kan du igen komme til træning med din hund, såfremt det foregår i små grupper og tager hensyn til retningslinjerne mod smitte af Covid-19
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.