Trin 1
Først trin er at præsentere hvalpen for klokken. Hold klokken hen til hvalpen, og når den viser interesse for klokken, roser du og giver den en godbid. Hvis det kniber med at fange hvalpens interesse, kan du evt. smøre lidt leverpostej på klokken.
Dette trin gentager du, indtil hvalpen af sig selv opsøger klokken. Husk hele tiden at rose. Derefter holder du nu klokken lidt længere væk, så hvalpen skal tage et enkelt skridt eller to hen til den, for at røre den. Derefter øger du stille og roligt den afstand, hvalpen skal gå, for at nå hen til klokken.
Her er det vigtig at tilføje, at din hvalp hurtigt bliver mentalt træt, så du må vurderer, hvor meget din hvalp kan holdt til. Det er derfor bedre med mange små træningssekvenser på 10 min., fremfor ét langt.
Trin 2
Start med at gentage lidt af trin 1. Vis hvalpen klokken på afstand, og lad den dutte med snuden på klokken. Ros og giv godbid.
Prøv nu at hænge klokken på dørhåndtaget ved terrassedøren, eller hvor du nu ønsker, at klokken skal hænge. Vis hvalpen, hvor den hænger og ros den og giv godbid, hvis blot den viser den mindste interesse for klokken. Her skal du samtidig lære din hvalp en kommando. Vælg et ord, som du kun vil bruge i forbindelse med klokken, f.eks. ”klokke”.
Trin 3
Nu skal du så lære din hvalp at dutte på klokken på det rigtige tidspunkt. Gå hen til klokken og få din hvalp til at dutte på klokken, samtidig med du siger ”klokke”. Når hvalpen dutter, roser du og åbner døren og tager den med udenfor. Gentag et par gange og hold evt. pause.
Her gentager du øvelse: Vis din hvalp klokken, giv kommandoen ”klokke”, og når den dutter på klokken, åbner du døren. Herefter er det blot at gentage øvelsen, til hvalpen har forstået meningen med at dutte på klokken.
Hvad nu hvis…
Hvis din hvalp begynder at dutte på klokken, fordi den vil ud og lege, skal du lære den, at det kun gælder, når den skal besørge. Når den dutter på klokken, og du har mistanke om, at den vil ud og lege, sætter du snor på og tager den hen til det hunde-wc, du i mellemtiden har bygget.
Giv den et par minutter til evt. at gøre sig færdig, ros den, og giv den en godbid, hvis det viser sig, at den faktisk skulle besørge. Hvis din hvalp ikke skal besørge, går I blot ind igen. Du skal ikke rose den, men du må heller ikke skælde ud.
Det er utrolig vigtig, at du sørger for at gøre træningen til en sjov ting for din hvalp. Så du kan ikke rose for meget, og hvis godbidderne er tilstrækkelige små, kan du næste heller ikke give for mange, mens I træner. Og så skal alle medlemmer af familien naturligvis følge den samme metode, ellers bliver hvalpen forvirret.
Og husk så: Din hvalp kan ikke klare lange træningssekvenser, men den kan godt klare små, korte bidder ad gangen. Så træn hyppigt, men kortvarigt.
God fornøjelse!
Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde