Trin 1
Først trin er at præsentere hvalpen for klokken. Hold klokken hen til hvalpen, og når den viser interesse for klokken, roser du og giver den en godbid. Hvis det kniber med at fange hvalpens interesse, kan du evt. smøre lidt leverpostej på klokken.
Dette trin gentager du, indtil hvalpen af sig selv opsøger klokken. Husk hele tiden at rose. Derefter holder du nu klokken lidt længere væk, så hvalpen skal tage et enkelt skridt eller to hen til den, for at røre den. Derefter øger du stille og roligt den afstand, hvalpen skal gå, for at nå hen til klokken.
Her er det vigtig at tilføje, at din hvalp hurtigt bliver mentalt træt, så du må vurderer, hvor meget din hvalp kan holdt til. Det er derfor bedre med mange små træningssekvenser på 10 min., fremfor ét langt.
Trin 2
Start med at gentage lidt af trin 1. Vis hvalpen klokken på afstand, og lad den dutte med snuden på klokken. Ros og giv godbid.
Prøv nu at hænge klokken på dørhåndtaget ved terrassedøren, eller hvor du nu ønsker, at klokken skal hænge. Vis hvalpen, hvor den hænger og ros den og giv godbid, hvis blot den viser den mindste interesse for klokken. Her skal du samtidig lære din hvalp en kommando. Vælg et ord, som du kun vil bruge i forbindelse med klokken, f.eks. ”klokke”.
Trin 3
Nu skal du så lære din hvalp at dutte på klokken på det rigtige tidspunkt. Gå hen til klokken og få din hvalp til at dutte på klokken, samtidig med du siger ”klokke”. Når hvalpen dutter, roser du og åbner døren og tager den med udenfor. Gentag et par gange og hold evt. pause.
Her gentager du øvelse: Vis din hvalp klokken, giv kommandoen ”klokke”, og når den dutter på klokken, åbner du døren. Herefter er det blot at gentage øvelsen, til hvalpen har forstået meningen med at dutte på klokken.
Hvad nu hvis…
Hvis din hvalp begynder at dutte på klokken, fordi den vil ud og lege, skal du lære den, at det kun gælder, når den skal besørge. Når den dutter på klokken, og du har mistanke om, at den vil ud og lege, sætter du snor på og tager den hen til det hunde-wc, du i mellemtiden har bygget.
Giv den et par minutter til evt. at gøre sig færdig, ros den, og giv den en godbid, hvis det viser sig, at den faktisk skulle besørge. Hvis din hvalp ikke skal besørge, går I blot ind igen. Du skal ikke rose den, men du må heller ikke skælde ud.
Det er utrolig vigtig, at du sørger for at gøre træningen til en sjov ting for din hvalp. Så du kan ikke rose for meget, og hvis godbidderne er tilstrækkelige små, kan du næste heller ikke give for mange, mens I træner. Og så skal alle medlemmer af familien naturligvis følge den samme metode, ellers bliver hvalpen forvirret.
Og husk så: Din hvalp kan ikke klare lange træningssekvenser, men den kan godt klare små, korte bidder ad gangen. Så træn hyppigt, men kortvarigt.
God fornøjelse!
Sommeren nærmer sig med varme og hastige skridt, men hvordan er det med træning i sommervarmen. Det kan du læse om her
Man hører ofte, at man skal belønne hunden med godbidder, når man træner den. Men hvad gør man, hvis hunden ikke gider de lækre hapser
Sara DeAngelis har netop vundet søndagens juniorhandling. Dermed har hun vundet alle tre konkurrencer i Roskilde
Hannibal forsvandt efter et indbrud. Siden er han ikke blevet set. Nu har ejer Daniel Christensen fået at vide, at Hannibal er fundet død
Svensk undersøgelse peger på, at langvarig stress hos hundeejere smitter deres hunde
Her får du månedens klumme fra HUNDEN
Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg
Man hører ofte, at man skal belønne hunden med godbidder, når man træner den. Men hvad gør man, hvis hunden ikke gider de lækre hapser
Har din hund svært ved at holde en fornuftig kropsvægt, kan det være udtryk for at den forbrænder mere energi end den indtager, men det kan også være tegn på en lang række forskellige sygdomme
Mange ser netop nu frem til lunere forårs- og sommertemperaturer, men det snarlige vejrskifte betyder desværre også, at der venter en række farer for vores firbenede venner. I forårs- og sommermånederne skal hunde- og katteejere nemlig være ekstra opmærksomme på flåter, forårsblomster og hugorme, lyder det fra chefdyrlæge
Mange hunde elsker at bade, men engang imellem kan det blive for meget af det gode. For nogle hunde kan badeturen ende med en smertefuld svømmehale – vi ser lidt nærmere på hvad det er
Sommeren nærmer sig med varme og hastige skridt, men hvordan er det med træning i sommervarmen. Det kan du læse om her
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik