Mynder på DKK Ringsted

06-03-2023 08:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der var lagt op til en marathon lure coursing træning med 70 løb, da mynderne afholdt deres første aktivitet på DKK’s nye hundeaktivitetscenter i Ringsted i weekenden

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Myndeklubben er gået all–in og har lagt størstedelen af de sjællandske aktiviteter på DKK Ringsted.

– Vi manglede et sted Øst fra Storebælt, centralt beliggende, let at komme til og med plads til flere aktiviteter. Så det er ikke kun, fordi vores kasserer er fra Jylland, prisbevidst og god til budgetter, at vi er her i dag, fortæller formand Lars Johansen med et glimt i øjet, inden han ræser af sted på en ATV.

Alle ledige hænder er i spil til de mange opgaver, der skal løses på dagen, så de hurtige hunde kan blive sendt af sted i jagten efter den falske hare. Ved søndagens træning deltog mange unge hunde og de samledes ved start for at lade sig inspirere af de rutinerede løbere, som stadig - efter flere år - synes en håndfuld plastic strimler trukket ud over en græsmark er lig med en lækker haresteg i zig zag spurt.

En af de nye spirer er den seks måneder gamle afghanerhvalp ”Toro”. Til hvalpetræning er han ikke helt som de andre, men blandt mynderne skiller han sig ikke ud. Her belønnes han for at være egenrådig, selvstændig og god til selv at løse de opgaver, han selv finder spændende og hans ejer Bjarke elsker det!

Bjarke fortæller begejstret om ”Toros” udsigtspost i vindueskarmen hjemme, hans evne at udforske på egen hånd og alle de ting, han ikke gider gøre på kommando – medmindre der er en kæmpefordel ved projektet.

Hundene kom for at få testet deres jagtegenskaber. Det gjaldt også de fire hjortehunde, som fejrede deres 1-års fødselsdag ved træningen. Opdrætter Jeanette Clausen havde samlet søskendeflokken og i dagens anledning medbragt kageperson til alle hundeejere, som deltog. Hundenes belønning var jagten på banen.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

– Det er så fedt at se hundene i deres rette element. Og at de får lov at prøve det, de er skabt til, udbryder den ene hjortehundeejer, der ligesom sin hund, deltog for første gang.

Har man ikke selv mynder hjemme, kunne man gøre, som Mette Mørkegaard, autoriseret eksteriørdommer for racerne, og få stillet sit myndekramme behov med de hunde, der måtte have det behov det.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Alt foregår på hundenes præmisser og senere på året skal DKK Ringsted bestå den store myndeprøve, når Myndeklubben afholder en af deres store udstilling- og lure coursing weekender – som normalt afholdes på Store Hestedag - og Myndeklubben glæder sig.

Læs også

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Berigtigelse: Lure Coursing ikke en del af Store Hestedag

09-09-2022 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag kunne vi fortælle, at Lure Coursing på Store Hestedag samme dag var blevet aflyst. Lure Coursing var dog ikke en del af programmet på Store Hestedag

VIGTIG INFO: Lure Coursing er aflyst

04-09-2022 07:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Myndeklubben har oplyst, at deres planlagte lure coursing  søndag er blevet aflyst, da det ganske enkelt ville være for farligt for hundene at gennemføre 

Klumme: Hundeaktivitetscenter DKK Ringsted - De nye forpagtere

24-11-2022 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Klummen i det nyeste nummer af HUNDEN var lidt speciel, da det var forpagterne af det nye hundeaktivitetscenter i Ringsted, der fik ordet og dermed lov til at præsentere sig selv. Du får klummen her

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet