Mynder på DKK Ringsted

06-03-2023 08:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der var lagt op til en marathon lure coursing træning med 70 løb, da mynderne afholdt deres første aktivitet på DKK’s nye hundeaktivitetscenter i Ringsted i weekenden

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Myndeklubben er gået all–in og har lagt størstedelen af de sjællandske aktiviteter på DKK Ringsted.

– Vi manglede et sted Øst fra Storebælt, centralt beliggende, let at komme til og med plads til flere aktiviteter. Så det er ikke kun, fordi vores kasserer er fra Jylland, prisbevidst og god til budgetter, at vi er her i dag, fortæller formand Lars Johansen med et glimt i øjet, inden han ræser af sted på en ATV.

Alle ledige hænder er i spil til de mange opgaver, der skal løses på dagen, så de hurtige hunde kan blive sendt af sted i jagten efter den falske hare. Ved søndagens træning deltog mange unge hunde og de samledes ved start for at lade sig inspirere af de rutinerede løbere, som stadig - efter flere år - synes en håndfuld plastic strimler trukket ud over en græsmark er lig med en lækker haresteg i zig zag spurt.

En af de nye spirer er den seks måneder gamle afghanerhvalp ”Toro”. Til hvalpetræning er han ikke helt som de andre, men blandt mynderne skiller han sig ikke ud. Her belønnes han for at være egenrådig, selvstændig og god til selv at løse de opgaver, han selv finder spændende og hans ejer Bjarke elsker det!

Bjarke fortæller begejstret om ”Toros” udsigtspost i vindueskarmen hjemme, hans evne at udforske på egen hånd og alle de ting, han ikke gider gøre på kommando – medmindre der er en kæmpefordel ved projektet.

Hundene kom for at få testet deres jagtegenskaber. Det gjaldt også de fire hjortehunde, som fejrede deres 1-års fødselsdag ved træningen. Opdrætter Jeanette Clausen havde samlet søskendeflokken og i dagens anledning medbragt kageperson til alle hundeejere, som deltog. Hundenes belønning var jagten på banen.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

– Det er så fedt at se hundene i deres rette element. Og at de får lov at prøve det, de er skabt til, udbryder den ene hjortehundeejer, der ligesom sin hund, deltog for første gang.

Har man ikke selv mynder hjemme, kunne man gøre, som Mette Mørkegaard, autoriseret eksteriørdommer for racerne, og få stillet sit myndekramme behov med de hunde, der måtte have det behov det.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Alt foregår på hundenes præmisser og senere på året skal DKK Ringsted bestå den store myndeprøve, når Myndeklubben afholder en af deres store udstilling- og lure coursing weekender – som normalt afholdes på Store Hestedag - og Myndeklubben glæder sig.

Læs også

Berigtigelse: Lure Coursing ikke en del af Store Hestedag

09-09-2022 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag kunne vi fortælle, at Lure Coursing på Store Hestedag samme dag var blevet aflyst. Lure Coursing var dog ikke en del af programmet på Store Hestedag

VIGTIG INFO: Lure Coursing er aflyst

04-09-2022 07:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Myndeklubben har oplyst, at deres planlagte lure coursing  søndag er blevet aflyst, da det ganske enkelt ville være for farligt for hundene at gennemføre 

Når lure coursing giver tårer i øjnene

13-02-2022 12:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En afghansk mynde kræver meget pelspleje, og derfor er de ret svære at komme af med, men når de løber lure coursing glemmer man alle tanker om pelspleje og vask

Klumme: Hundeaktivitetscenter DKK Ringsted - De nye forpagtere

24-11-2022 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Klummen i det nyeste nummer af HUNDEN var lidt speciel, da det var forpagterne af det nye hundeaktivitetscenter i Ringsted, der fik ordet og dermed lov til at præsentere sig selv. Du får klummen her

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Vi bekymrer os mere om vores hunde

06-12-2023 11:04, af Anne Cecilie Sohl

Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.