Agility er den nyeste udfordring i hundesporten herhjemme. I England, Holland, Tyskland, Norge og Sverige har man dystet i denne populære sport i flere år.
Agility er livsglæde. Du ser glade hunde og førere på banen, og du har et glad publikum.
Kort fortalt er det en forhindringsbane for hunde med 10-18 forhindringer alt efter banens sværhedsgrad. Forhindringerne kan være otte til ti pinde, som hunden skal gå slalom imellem, balancebom, vippe, åbner og lukkede tunneller, længdespring samt flere forskellige former for højdespring.
Der gives fejlpoint for vægring, nedrivning, ukorrekt måde at tage forhindringerne på. Ligeledes gives der fejlpoint for berøring af hund eller forhindringer.
Til forskel fra lydighedsdressur er det tilladt at bruge alle former for kommandoer og tilråb samt kropssprog. Dog må man ikke bande eller bruge ukvemsord til hunden.
Dommeren fastsætter en idealtid. Dersom hunden overskrider denne, gives der fejlpoint pr. sekund.
En hund, som vægrer sig tre gange ved samme forhindring ellertager forhindringerne i forkert rækkefølge, diskvalificeres.
Som noget nyt indbød Pudelklubben i august til træning og konkurrence i agility. Stor var interessen, og der blev på kort tid tilmeldt så mange, at man trods oprettelse af endnu et hold måtte sige nej til de sidste.
40 hunde og førere fordelt over 14 racer, hvor pudlerne udgjorde tre af racerne, startede så træningen. Vi havde fire hold med ti hunde og førere på hver.
Det var en sand fornøjelse at se, hvor hurtigt hundene fik tillid til sig selv og deres førere. Selv på den første time var der store fremskridt. Ja - så store, at de som skulle begynde i timen efter, troede, at de hunde og førere, de så, måtte være nogle, der havde lang træning bag sig.
Alligevel er det meget vigtigt for hundenes sikkerhed og tillid, at indlæringen er rigtig. Er der sket fejltagelser her, tager det meget lang tid at rette op.
Den 2. september var der så konkurrence. 37 starter på knap to timer. Der blev dystet i tre klasser inddelt efter hundenes skulderhøjde. Lille til og med 35 cm, mellem fra 36 cm til 45 cm og stor over 45 cm.
Idealtiden på banen var ét minut, der svarer til cirka to meter i sekundet. Det var 15 forhindringer.
Den korteste tid var 47 sekunder. Det var en norsk buhund, der klarede det. Den langsomste hund brugte to et halvt minut.
Til konkurrencen havde flere firmaer og en enkelt skænket præmier, hvilket vi er meget taknemmelige for. Præmier gør jo det hele meget festligere. Vi havde også et diplom til alle deltagere plus en roset til de fem bedste deltagere i de klasser med mange deltagere og til de fire bedste i den lille klasse.
Vinderne blev:
Lille klasse:
Mellem klasse:
Stor klasse:
Hjertelig tillykke til vinderne og til alle deltagerne. Tak for den positive oplevelse, det var at se jer arbejde med jeres hunde. Tak for de smilende ansigter og de logrende haler og for den hjælpsomhed, I udviste i forbindelse med opsætning og nedtagning af banen.
Erik Nielsen, Vedbæk og Lis Steen Hansen, Lynge.
Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg
I tog så godt imod vores lille tur rundt i nostalgien i sommerferien, at vi har valgt at fortsætte med det. Her får I et indlæg fra november 1971, som stadig er aktuelt
Denne historie stammer fra oktobernummeret fra 1981. Historien skulle være ganske sand, og det er Staffan Møllerberg, der var sportsreporter på Radio Kronoberg i Sverige
Lørdag blev DM i agility for små og mellem hunde afgjort. En der ikke havde heldet med sig, var vinderen fra 2019 Fiona Wennberg
I weekenden var der atter engang agility hos Miriam Søndergaard i Indog Elite Center i Viborg. Arrangementet, der satte deltagerrekord, havde prominent dommerbesøg
Sidste år ændrede agilityudvalget ved DKK reglerne for danmarksmesterskaberne til, at alle stævner i perioden første oktober til anden weekend i august talte til DM point. På den måde var der flere muligheder for at opnå point.
I weekenden var der DM i agility. Her får du resultaterne
European Open i agility er en af verdens mest prestigefyldte internationale agility-konkurrencer. I 2023 afholdes European Open for første gang på dansk jord
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.