Agility er den nyeste udfordring i hundesporten herhjemme. I England, Holland, Tyskland, Norge og Sverige har man dystet i denne populære sport i flere år.
Agility er livsglæde. Du ser glade hunde og førere på banen, og du har et glad publikum.
Kort fortalt er det en forhindringsbane for hunde med 10-18 forhindringer alt efter banens sværhedsgrad. Forhindringerne kan være otte til ti pinde, som hunden skal gå slalom imellem, balancebom, vippe, åbner og lukkede tunneller, længdespring samt flere forskellige former for højdespring.
Der gives fejlpoint for vægring, nedrivning, ukorrekt måde at tage forhindringerne på. Ligeledes gives der fejlpoint for berøring af hund eller forhindringer.
Til forskel fra lydighedsdressur er det tilladt at bruge alle former for kommandoer og tilråb samt kropssprog. Dog må man ikke bande eller bruge ukvemsord til hunden.
Dommeren fastsætter en idealtid. Dersom hunden overskrider denne, gives der fejlpoint pr. sekund.
En hund, som vægrer sig tre gange ved samme forhindring ellertager forhindringerne i forkert rækkefølge, diskvalificeres.
Som noget nyt indbød Pudelklubben i august til træning og konkurrence i agility. Stor var interessen, og der blev på kort tid tilmeldt så mange, at man trods oprettelse af endnu et hold måtte sige nej til de sidste.
40 hunde og førere fordelt over 14 racer, hvor pudlerne udgjorde tre af racerne, startede så træningen. Vi havde fire hold med ti hunde og førere på hver.
Det var en sand fornøjelse at se, hvor hurtigt hundene fik tillid til sig selv og deres førere. Selv på den første time var der store fremskridt. Ja - så store, at de som skulle begynde i timen efter, troede, at de hunde og førere, de så, måtte være nogle, der havde lang træning bag sig.
Alligevel er det meget vigtigt for hundenes sikkerhed og tillid, at indlæringen er rigtig. Er der sket fejltagelser her, tager det meget lang tid at rette op.
Den 2. september var der så konkurrence. 37 starter på knap to timer. Der blev dystet i tre klasser inddelt efter hundenes skulderhøjde. Lille til og med 35 cm, mellem fra 36 cm til 45 cm og stor over 45 cm.
Idealtiden på banen var ét minut, der svarer til cirka to meter i sekundet. Det var 15 forhindringer.
Den korteste tid var 47 sekunder. Det var en norsk buhund, der klarede det. Den langsomste hund brugte to et halvt minut.
Til konkurrencen havde flere firmaer og en enkelt skænket præmier, hvilket vi er meget taknemmelige for. Præmier gør jo det hele meget festligere. Vi havde også et diplom til alle deltagere plus en roset til de fem bedste deltagere i de klasser med mange deltagere og til de fire bedste i den lille klasse.
Vinderne blev:
Lille klasse:
Mellem klasse:
Stor klasse:
Hjertelig tillykke til vinderne og til alle deltagerne. Tak for den positive oplevelse, det var at se jer arbejde med jeres hunde. Tak for de smilende ansigter og de logrende haler og for den hjælpsomhed, I udviste i forbindelse med opsætning og nedtagning af banen.
Erik Nielsen, Vedbæk og Lis Steen Hansen, Lynge.
Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg
I tog så godt imod vores lille tur rundt i nostalgien i sommerferien, at vi har valgt at fortsætte med det. Her får I et indlæg fra november 1971, som stadig er aktuelt
Denne historie stammer fra oktobernummeret fra 1981. Historien skulle være ganske sand, og det er Staffan Møllerberg, der var sportsreporter på Radio Kronoberg i Sverige
Agility Landsholdet har netop indgået en ny sponsoraftale med energiselskabet OK, som indebærer, at bilister kan støtte foreningen hver gang, de tanker hos OK
HUNDEN's redaktion har besøgt Oslo Hundeskole i Norge. Over 50 børn deltog i skolens Barn og Hund-lejr i efterårsferien for at træne agility og bare have det sjovt. Se HUNDEN's video fra lejren med interview af den daglige leder af Oslo Hundeskole
Vi har modtaget en førstehåndsberetning fra VM i agility, som i disse dage finder sted i Sverige . Det er Dorthe Kiærulff, der beretter
De nordiske mesterskaber i Rally 2019 afholdes denne weekend i Sjællands Agility Center, Huginsvej 27, 4100 Ringsted. Den første dag er der to prøver for alle hold og alle deltagere. Den anden dag er der én prøve, som er den individuelle finale
I weekenden var der atter engang agility hos Miriam Søndergaard i Indog Elite Center i Viborg. Arrangementet, der satte deltagerrekord, havde prominent dommerbesøg
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet