Menneskets bedste ven er inviteret i Tivoli. Uanset om man er en stor sanktbernhardshund, en elegant puddel, en charmerende gravhund, en lille, energisk chihuahua eller lidt af det hele, er man velkommen til en dag fyldt med oplevelser og sjov.
Der venter også en masse oplevelser for nuværende og kommende hundeejere hele dagen, og man kan få gode råd og vejledning i Dansk Kennel Klubs informationstelt på Plænen. De står klar til at besvare spørgsmål og give tips om alt fra træning til pleje af din hund. Skulle sulten eller tørsten melde sig, er der masser af udendørs serveringsområder, hvor både gæster og hunde kan tage en pause og nyde noget lækkert.
Raceparade, Hunde OL og Agility-opvisning
Klokken 14.15 starter raceparaden foran Plænen, hvor alle hunde er velkomne til at deltage. Efter paraden kan både to- og firbenede gæster finde en god plads på Plænen, hvor sceneshowet starter klokken 15.00. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og præsentationen byder på spændende fortællinger om de forskellige hunderacer. Klokken 16.00 slutter dagen med en agilityopvisning af Schæferhundeklubbens Kreds 2 Amager, men husk, at flinke hunde i snor er velkomne til at blive i Tivoli helt frem til klokken 22.00.
– I Dansk Kennel Klub er vi vilde med hunde, og vi ved, at den specielle dag i Tivoli garanterer masser af logrende haler og smil fra gæsterne. I præsentationen på Plænen sætter vi fokus på hunderacers forskellige ”form og funktion” og afholder en slags hvem ville vinde OL-medaljer, hvis hunderacerne skulle konkurrere i de disse tænkte discipliner. Vi får hunde på scenen, der vejer alt fra 2 til 70 kg, og vi har udtænkt mange interessante discipliner og ser nærmere på den variation, der er blandt de omkring 300 hunderacer, man finder i Danmark. Så kom med til ”Hunde OL” i Tivoli og tag din helt egen vinderhund med. Vi glæder os til at se jer, siger Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub og Tivolis pressechef Torben Plank følger trop:
– Det er for længst gået i glemmebogen, hvornår Tivoli første gang dedikerede en hel dag med fri adgang for hunde i Tivoli. Hundens Dag er dog en af de længstlevende traditioner hos os og overgår langt f.eks. Lucia optog eller Mors dag.
Hundens Dag er arrangeret i samarbejde med Dansk Kennel Klub.
11.00-22.00 Flinke hunde i snor er velkomne i Tivoli.
11.00-16.00 Hunde kan prøve den opstillede agilitybane i plæneområdet.
11.00-16.30 Dansk Kennel Klubs informationstelt kan besøges ved Plænen. Her kan man deltage i hundequizzen og vinde fede præmier.
14.00-14.15 Raceparaden opstilles foran Plænen inden paraden begynder.
14.15-15.00 Raceparaden går gennem Tivoli.
15.00-16.00 Show på Plænen. Årets tema: ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion”. Konferencier Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent fra Dansk Kennel Klub.
16.00-16.30 Agility-opvisning med Schæferhundeklubbens Kreds 2, Amager.
Dagen i dag byder på en ekstra god hundeoplevelse for de mennesker, der bor i nærheden af Tivoli i København
Søndag blev der fejret hundens dag i Tivoli i København. Her får du nogle pletskud fra dagen
Lørdag var der hundens dag i Tivoli Friheden i Aarhus. Her kunne man blandt andet opleve en våd men flot raceparade
Udstillerne indtog Roskilde i god tid forud for weekendens DKK-udstillinger. De første ankom allerede ved middagstid fredag for at sikre sig de bedste pladser og gøre klar til et par dage med fællesskab og hundeglæde.
For anden dag i træk blev det til svensk sejr på Bornholm den sorte dværgpudel, Despacito S Tsvetochnoi Poljany, der løb med sejren
Ring 8 er i den grad nordisk denne lørdag, hvor de mange dansk/svenske gårdhunde bliver vist frem
De lune sommertemperaturer har endelig fundet vej til Danmark, og det er derfor tid til at slikke sol og tage på stranden. Du kan med fordel inddrage din hund i strandhyggen, men det er dog vigtigt at være opmærksom på blågrønne alger, som netop nu findes i sø- og havvand flere steder i landet og kan resultere i alvorlig forgiftning hos hunden
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde