Lørdag startede med en smule utilfredshed hos nogle udstillere på Bornholm. Flere blev nemlig bedt om at flytte deres opslåede telte. Og når man nu har stået og bakset med barduner, pløkker og teltduge i den flotte bornholmske sol, så er det da også irriterende at få at vide, at teltet skal flyttes og slås op på ny.
Men grunden til, at teltene skulle flyttes er sådan set simpel. Alle telte skal nemlig slås op i de områder, der er markeret til telte. Det skyldes, at DKK naturligvis skal overholde brandmyndighedernes ordrer. Derfor er det også vigtigt, at man husker at slå teltet op i en afmærket zone, hvis man skal slå telt op i morgen. Så slipper man nelig for at slå teltet op to gange. Det skyldes altså, at DKK er blevet pålagt at gøre dette.
På udstillingen på Bornholm er det også forbudt at ryge. Det kan også være lidt af et irriteationsmoment, hvis man er vant til at kvæle en håndfuld smøger for at få styr på nerverne. Dette forbud skyldes ikke, at DKK pludselig er blevet antirygere og ikke ønsker at se cigaretter på udstillingerne. Nej dette forbud skyldes den tørke, vi befinder os i. Og myndighederne har med deres afbrændingsforbud også forbudt rygning på steder som Stadion Nord i Rønne. Så man må altså få styr på nerverne på en anden måde. Hertil modtager vi gerne gode råd.
Så selvom man kan tro, at Bornholm er blevet til forbudsbornholm, så er der gode grunde til de ekstra tiltag, DKK har taget på denne udstilling, og mon ikke vi får en dejlig weekend alligevel?
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
Blandt enorme mængder af boder med hesteudstyr ved hingstekåringen i Herning finder man også Dansk Kennel Klub, som er her for at vise sig frem og få viden med tilbage til Solrød
Så er der flere dejlige stemningsbilleder fra DKK's internationale udstilling på Bornholm.
Dansk Kennel Klub stiller nu en nødhjælpskonto til rådighed for dem, der vil hjælpe Ukraines hunde
Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere.
Der går mange rygter om DKK og kennelbesøg. Blandt andet at DKK kræver hunde aflivet. Det har dog ikke hold i virkeligheden
10 gange om året udkommer Magasinet HUNDEN til alle DKK’s medlemmer. Vi vil rigtig gerne ramme så mange som muligt. Derfor søger vi hjælpere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.