Efter langvarig dialog med kennelejeren ved Haslev er det gennem den sidste uges tid lykkedes Dyrenes Beskyttelse at få ejeren til frivilligt at overdrage de mange hunde. Mange af dem var i dårlig stand. Nogle kunne ikke spise pga. store bylder i munden, en gik rundt på et brækket ben, en havde slidt tænderne helt ned. Mange hunde var møgbeskidte af at ligge i egen afføring. Af andre eksempler på vantrivsel på kennelen er særdeles dårlig foderstand, indgroede negle og nedslidte trædepuder. Desværre var 11 af hunden i så dårlig tilstand, at de ikke kunne reddes og måtte aflives. De øvrige hunde er nu under observation på internatet, så man kan finde ud af, om de er i stand til at få et godt liv ved omplacering, eller de heller ikke står til at redde. I sommer blev ejeren frataget retten til at drive kennel på grund af hundenes dårlige forhold. I december aflagde en kredsdyrlæge og politiet kennelen besøg, men alligevel blev der ikke grebet ind. Kennelen har stadig syv hunde, som de på baggrund af en aftale med politiet må beholde – de har tilladelse til at have i alt 10 hunde. Om de så evner at give disse hunde et godt liv står hen i det uvisse. Dansk Kennel Klub siger: Denne kennel (ikke DKK medlem) har i årevis blæst højt og flot på diverse myndighedskrav. I en kritisk TV udsendelse for nogle år siden medvirkede kennelens faste dyrlæge og tilkendegav, at forholdene var ok! Kenneler, som er underlagt lovbestemmelser om erhvervsmæssigt opdræt (mere end to kuld pr. år), skal have en fast dyrlæge tilknyttet. DKK vil forsøge at følge op på, hvordan Hof-Joys dyrlæge har forvaltet sit hverv. For sådanne tilstande blandt hundene bør ikke være omkostningsfri for den tilsynsførende dyrlæge, med mindre han/hun kan dokumentere, hvad vedkommende har gjort for at bringe hundenes forhold i orden.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet