Agria Dyreforsikring og den Svenske Kennel Klubs (SKK) Forskningsfond har i 2025 bevilget 8,3 millioner svenske kroner til 13 forskningsprojekter, der skal fremme dyrenes sundhed og trivsel. Mange af projekterne har fokus på hunde, og danske og svenske forskere arbejder på at løse nogle af de mest presserende sundhedsproblemer hos vores firbenede venner.
Hjernebetændelse hos hunde: Ny viden på vej
Cecilia Ley fra Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) leder et projekt, der skal undersøge hjernebetændelse hos hunde. Projektet vil kortlægge, hvilke vira der forårsager denne alvorlige sygdom, og hvordan den har udviklet sig over de sidste 25 år. Forskerne håber også at finde ud af, om der er en risiko for, at mennesker kan blive smittet.
Genetiske faktorer bag hofteledsdysplasi
På Københavns Universitet arbejder Maja Arendt på at finde ud af, hvordan gener og vægt påvirker udviklingen af hofteledsdysplasi hos hunde. Dette projekt vil kunne hjælpe med at identificere hunde, der er i risikogruppen, så man bedre kan forebygge sygdommen og forbedre livskvaliteten for mange hunde.
Hvordan hundens personlighed påvirker ejeren
Roi Mandel Biefer fra Københavns Universitet undersøger, hvordan vurderinger af hundens personlighed kan hjælpe hundeejere. Projektet vil finde ud af, hvor godt ejere kan forudsige deres hunds adfærd og give dem de redskaber, de har brug for, til at forbedre deres daglige samspil med hunden.
Infektioner og antibiotikaresistens i hundes øjne
Lena Ström fra SLU leder et projekt, der ser på alvorlige øjeninfektioner hos hunde og andre kæledyr. Forskerne vil kortlægge de bakterier, der forårsager infektionerne, og finde ud af, hvordan man kan behandle dem bedst muligt uden at fremme antibiotikaresistens.
Med denne støtte viser Agria Dyreforsikring deres dedikation til at forbedre hundenes liv. Forskningsprojekterne vil ikke kun gavne hunde, men også give vigtig viden, der kan forbedre sundheden for os alle.
I takt med at forårssolen får mere og mere fat, gør vandhunde og deres ejere sig klar til at springe ud i den dybe ende: Svømning er god motion for de fleste hunde, og mens nogle hunderacer er fødte svømmere, er andre mere skeptiske overfor det våde element. Læs her, hvordan du får en glad vandhund, og hvordan du undgår at give hvalpe og uerfarne svømmere en kold dukkert.
De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Hanhunde vinder oftere på udstillinger end tæver, viser ny australsk forskning
Hunden Molly blev i fredags kåret som vinder af kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Molly er en såkaldt “læsehund”, der hjælper børn med læsevanskeligheder til at blive bedre til at læse ved sin blotte tilstedeværelse. Molly og ejeren Lis Welin er fra Odense, men i dagens anledning havde de taget turen til København for at besøge Agria Dyreforsikring og Go’Morgen Danmark
Ulve er langt bedre til at lægge konflikter bag sig og søge forsoning end hunde er, viser ny forskning
Hos Agria Dyreforsikring hører man om mange allergiramte hunde. De bliver testet hos dyrlægen, og en del af dem er “kun” allergiske over for pollen – præcis som mennesker
Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning
Vil din hund redde dig, hvis du kommer i nød? Måske, siger nyt studie fra Argentina, også selvom hunden ikke er trænet til det
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?