Millioner til forskning i hundes sundhed og trivsel

19-01-2025 08:35, af Cecilie Friis Amstrup

Agria Dyreforsikring støtter vigtige forskningsprojekter i 2025.

Copyright Ridehesten.com
Siden 1938 har Agria Dyreforsikring hvert år afsat en del af virksomhedens indtægter til støtte til forskningsprojekter til fremme af sundhed, velfærd og trivslen hos dyr. Foto: Adobe

Agria Dyreforsikring og den Svenske Kennel Klubs (SKK) Forskningsfond har i 2025 bevilget 8,3 millioner svenske kroner til 13 forskningsprojekter, der skal fremme dyrenes sundhed og trivsel. Mange af projekterne har fokus på hunde, og danske og svenske forskere arbejder på at løse nogle af de mest presserende sundhedsproblemer hos vores firbenede venner.

Hjernebetændelse hos hunde: Ny viden på vej
Cecilia Ley fra Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) leder et projekt, der skal undersøge hjernebetændelse hos hunde. Projektet vil kortlægge, hvilke vira der forårsager denne alvorlige sygdom, og hvordan den har udviklet sig over de sidste 25 år. Forskerne håber også at finde ud af, om der er en risiko for, at mennesker kan blive smittet.

Genetiske faktorer bag hofteledsdysplasi
På Københavns Universitet arbejder Maja Arendt på at finde ud af, hvordan gener og vægt påvirker udviklingen af hofteledsdysplasi hos hunde. Dette projekt vil kunne hjælpe med at identificere hunde, der er i risikogruppen, så man bedre kan forebygge sygdommen og forbedre livskvaliteten for mange hunde.

Hvordan hundens personlighed påvirker ejeren
Roi Mandel Biefer fra Københavns Universitet undersøger, hvordan vurderinger af hundens personlighed kan hjælpe hundeejere. Projektet vil finde ud af, hvor godt ejere kan forudsige deres hunds adfærd og give dem de redskaber, de har brug for, til at forbedre deres daglige samspil med hunden.

Infektioner og antibiotikaresistens i hundes øjne
Lena Ström fra SLU leder et projekt, der ser på alvorlige øjeninfektioner hos hunde og andre kæledyr. Forskerne vil kortlægge de bakterier, der forårsager infektionerne, og finde ud af, hvordan man kan behandle dem bedst muligt uden at fremme antibiotikaresistens.

Med denne støtte viser Agria Dyreforsikring deres dedikation til at forbedre hundenes liv. Forskningsprojekterne vil ikke kun gavne hunde, men også give vigtig viden, der kan forbedre sundheden for os alle.

Læs også

Hundegåtur med et godt formål

05-05-2025 09:32, af Cecilie Friis Amstrup

Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.

Når hunden får noget på tværs

21-04-2025 07:15, af Cecilie Friis Amstrup

Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.

Når hunden TROR, den skal have hvalpe

20-04-2025 07:55, af Cecilie Friis Amstrup

Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.

Er din hund optimist eller pessimist?

07-02-2021 13:00, af Astrid Gerd Holtet

Hvorvidt hunde bruger deres højre eller venstre pote mest, kan måske sige noget om deres tilgang til livet

Hundredvis af hunde bliver syge i julen

17-12-2017 17:43, af Pressemeddelelse, Agria dyreforsikring

Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning

Ulve er bedre til at lægge konflikter bag sig

22-07-2018 11:40, af Astrid Gerd Holtet

Ulve er langt bedre til at lægge konflikter bag sig og søge forsoning end hunde er, viser ny forskning

Din hund forstår dig, bogstaveligt talt!

31-08-2016 16:04, af Kasper Larsson
Ny forskning viser, at din hund faktisk forstår hvad du siger til den. Den forstår ikke bare ordenes tonefald. Den kan også forstå selve ordene

Kærlighed til hunde går mindst 14000 år tilbage

14-02-2018 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Båndet mellem hund og menneske er ikke nyt. Hollandsk dyrlæge finder tegn på, at kærligheden mellem menneske og hund også fandtes i stenalderen

Hundens stressniveau påvirkes af forholdet til ejeren

12-05-2021 14:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny svensk forskning peger på, at ejerens personlighed og forhold til hunden påvirker hundens stressniveau

Mæt af kærlighed: Overvægt truer danske hunde

15-02-2025 09:43, af Cecilie Friis Amstrup

Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Showhunden Sainz stråler i spotlyset

07-05-2025 07:14, af Cecilie Friis Amstrup

Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.

Snuder, snore og store titler: Tre dage med tophunde i Roskilde

02-05-2025 14:26, af Line Pedersen, Kommunikationsmedarbejder ved Dansk Kennel Klub

Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Når isbilen ringer så logrer halerne

06-05-2025 07:13, af Cecilie Friis Amstrup

Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Ja, din hund må godt spise mælkebøtter, men...

03-05-2025 07:40, af Cecilie Friis Amstrup

Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Besøgshund er et erhverv i Sverige

04-05-2025 07:32, af John Frank Ahm

Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse