Påskeferie er for mange lig med havearbejde, påskeæg og op til flere veldækkede frokostborde. Den gode stemning kan dog hurtigt blive ødelagt, hvis din hund pludselig bliver syg og kaster op. Det er derfor vigtigt, du sørger for at holde nysgerrige hundesnuder langt væk fra maden, da mange af ingredienserne på påskebordet kan forgifte familiens firbenede medlem. Det forklarer Lena Bjurström, der er dyrlæge og hundeekspert hos Agria Dyreforsikring. “De fleste ved, at hunde ikke har godt af at spise chokolade. Vær dog særligt opmærksom, når det gælder mørk chokolade, som kan være livsfarligt for hunde. Det høje kakaoindhold indeholder theobromin, et stof som er meget giftigt for hunde,” siger Lena Bjurström. Det afhænger af hundens størrelse, hvor mange chokoladepåskeæg, der skal til, før det bliver farligt. En hund på 10 kilo kan spise op til 40 gram mørk chokolade, uden det får alvorlige konsekvenser. For den lyse chokolade ligger grænsen på cirka 100 gram. Pas på salt, nødder og druer Fed og salt mad fra påskebordet skal også holdes væk fra hunde. “Hvis din hund indtager for meget salt ved at drikke saltvand eller spise salt mad, kan den få alvorlige mave- tarmproblemer, men også saltforgiftning. Det hænder, at nogle giver hunden salt som brækmiddel, men det kan være direkte livsfarligt for den,” siger Lena Bjurström. Hårde nødder eller rosiner er dejlige snacks for mennesker, men man skal ikke lade sig friste til at give lidt godter videre under bordet. Hunde kan ikke nedbryde nødder med skaller på, som derfor kan sætte sig fast i hundes mave- og tarmsystem. Vær ekstra opmærksom på macadamianødder, som anses for at være meget giftige for hunde. Både friske druer og rosiner kan forårsage akut nyresvigt hos din hund. Påskepynten lever livet farligt Nysgerrige og legesyge hunde kan hurtigt få påskepynt indenbords. Det kan føre til problemer med luftvejene og maven. Hvis pynten ikke kommer ud den naturlige vej, kan det blive nødvendigt med en operation. Hvis du har mistanke om, at din hund har været på rov og spist noget, den ikke kan tåle, skal du kontakte din dyrlæge. Symptomerne kan være, at hunden ikke vil æde eller drikke, som den plejer, eller at den rammes af intens opkastning eller diarre. Andre tegn på forgiftning er vaklende gang, stor tørst eller mavepine. Den kan også få rystelser eller øget savlen. Forbered dig inden påsken ved at finde ud af, hvilke dyreklinikker i nærheden, der har åbent i helligdagene. De største farer for hunden i påsken ? Mørk chokolade kan være livsfarligt for hunde. ? Hårde nødder kan sætte sig fast i hundes mave- og tarmsystem. ? Fed og salt mad fra påskebordet kan give saltforgiftning. ? Vindruer og rosiner kan forårsage akut nyresvigt hos din hund. ? Påskepynt kan føre til problemer med luftvejene og maven. /Pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet