Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Arkiv

Årets koldeste måneder er over os, og det betyder lave temperaturer og glatte veje, hvilket blandt andet er medvirkende til, at der bliver spredt store mængder salt, så vi kan færdes sikkert. Det bør man som hundeejer være særligt opmærksom på, når man er afsted på sine daglige gåture, da hundens poter kan irriteres af vejsaltet. Sådan lyder opfordringen fra en af landets største grupper af dyrehospitaler, AniCura:

- Vores firbenede venner kan også fryse, og særligt for de mindste racer kan vinterkulden være hård. Ved lave temperaturer er der risiko for kuldeskader hos hunde, og her er hundens poter et af de områder, som rammes først. Det skyldes, at vejsalt kan være årsag til smerte og skader, da saltet kan sætte sig fast i poterne, fortæller Hanne Friis, der er chefdyrlæge hos AniCura Danmark.

Ifølge Hanne Friis er der imidlertid flere ting, hundeejere selv kan gøre for at sikre, at hundens poter kommer godt og sikkert gennem vinterens kolde måneder.

Gode råd til hundeejeren
I tilfælde hvor du er i tvivl, om din hund lider af smerte i poterne grundet vejsalt, kræver det blandt andet, at man holder øje med tegn som øget slikken eller gnaven i poterne:

- Hvis hunden begynder enten af bide eller slikke sig på poterne efter en gåtur, er det ofte de første symptomer på, at vejsaltet generer. Derudover er det en god idé at holde øje med tegn som rødme eller irritation mellem trædepuderne, ligesom ændringer i gangart eller usikkerhed under gang også er værd at bemærke, siger Hanne Friis og fortsætter:

- For at undgå at hunden får smerte i poterne, anbefaler vi blandt andet at smøre poterne med beskyttende voks eller potesalve for at forhindre, at sne og salt sætter sig fast i poterne – og derudover kan man også anvende potesokker i tilfælde, hvor potterne er meget sarte. Når du kommer hjem fra gåturen, kan du med fordel også vaske hundens poter med lunken vand og tørre forsigtigt efter med et håndklæde.

Afslutningsvis påpeger Hanne Friis, at det er vigtigt at kontakte egen dyrlæge, hvis man oplever, at sin hund har vedvarende smerte i poterne efter en gåtur.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

I Sverige får man bøde for løs hund i bil

23-01-2020 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har talt med Riksförbundet M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, om reglerne for hunde i biler i Sverige