Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Arkiv

Årets koldeste måneder er over os, og det betyder lave temperaturer og glatte veje, hvilket blandt andet er medvirkende til, at der bliver spredt store mængder salt, så vi kan færdes sikkert. Det bør man som hundeejer være særligt opmærksom på, når man er afsted på sine daglige gåture, da hundens poter kan irriteres af vejsaltet. Sådan lyder opfordringen fra en af landets største grupper af dyrehospitaler, AniCura:

- Vores firbenede venner kan også fryse, og særligt for de mindste racer kan vinterkulden være hård. Ved lave temperaturer er der risiko for kuldeskader hos hunde, og her er hundens poter et af de områder, som rammes først. Det skyldes, at vejsalt kan være årsag til smerte og skader, da saltet kan sætte sig fast i poterne, fortæller Hanne Friis, der er chefdyrlæge hos AniCura Danmark.

Ifølge Hanne Friis er der imidlertid flere ting, hundeejere selv kan gøre for at sikre, at hundens poter kommer godt og sikkert gennem vinterens kolde måneder.

Gode råd til hundeejeren
I tilfælde hvor du er i tvivl, om din hund lider af smerte i poterne grundet vejsalt, kræver det blandt andet, at man holder øje med tegn som øget slikken eller gnaven i poterne:

- Hvis hunden begynder enten af bide eller slikke sig på poterne efter en gåtur, er det ofte de første symptomer på, at vejsaltet generer. Derudover er det en god idé at holde øje med tegn som rødme eller irritation mellem trædepuderne, ligesom ændringer i gangart eller usikkerhed under gang også er værd at bemærke, siger Hanne Friis og fortsætter:

- For at undgå at hunden får smerte i poterne, anbefaler vi blandt andet at smøre poterne med beskyttende voks eller potesalve for at forhindre, at sne og salt sætter sig fast i poterne – og derudover kan man også anvende potesokker i tilfælde, hvor potterne er meget sarte. Når du kommer hjem fra gåturen, kan du med fordel også vaske hundens poter med lunken vand og tørre forsigtigt efter med et håndklæde.

Afslutningsvis påpeger Hanne Friis, at det er vigtigt at kontakte egen dyrlæge, hvis man oplever, at sin hund har vedvarende smerte i poterne efter en gåtur.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Min drøm blev til virkelighed ved VM

04-07-2025 06:30, af Cecilie Friis Amstrup

Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.