Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Arkiv

Årets koldeste måneder er over os, og det betyder lave temperaturer og glatte veje, hvilket blandt andet er medvirkende til, at der bliver spredt store mængder salt, så vi kan færdes sikkert. Det bør man som hundeejer være særligt opmærksom på, når man er afsted på sine daglige gåture, da hundens poter kan irriteres af vejsaltet. Sådan lyder opfordringen fra en af landets største grupper af dyrehospitaler, AniCura:

- Vores firbenede venner kan også fryse, og særligt for de mindste racer kan vinterkulden være hård. Ved lave temperaturer er der risiko for kuldeskader hos hunde, og her er hundens poter et af de områder, som rammes først. Det skyldes, at vejsalt kan være årsag til smerte og skader, da saltet kan sætte sig fast i poterne, fortæller Hanne Friis, der er chefdyrlæge hos AniCura Danmark.

Ifølge Hanne Friis er der imidlertid flere ting, hundeejere selv kan gøre for at sikre, at hundens poter kommer godt og sikkert gennem vinterens kolde måneder.

Gode råd til hundeejeren
I tilfælde hvor du er i tvivl, om din hund lider af smerte i poterne grundet vejsalt, kræver det blandt andet, at man holder øje med tegn som øget slikken eller gnaven i poterne:

- Hvis hunden begynder enten af bide eller slikke sig på poterne efter en gåtur, er det ofte de første symptomer på, at vejsaltet generer. Derudover er det en god idé at holde øje med tegn som rødme eller irritation mellem trædepuderne, ligesom ændringer i gangart eller usikkerhed under gang også er værd at bemærke, siger Hanne Friis og fortsætter:

- For at undgå at hunden får smerte i poterne, anbefaler vi blandt andet at smøre poterne med beskyttende voks eller potesalve for at forhindre, at sne og salt sætter sig fast i poterne – og derudover kan man også anvende potesokker i tilfælde, hvor potterne er meget sarte. Når du kommer hjem fra gåturen, kan du med fordel også vaske hundens poter med lunken vand og tørre forsigtigt efter med et håndklæde.

Afslutningsvis påpeger Hanne Friis, at det er vigtigt at kontakte egen dyrlæge, hvis man oplever, at sin hund har vedvarende smerte i poterne efter en gåtur.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Flere Chrisco-produkter tilbagetrækkes og underleverandør opsagt

20-12-2024 07:35, af Cecilie Friis Amstrup

Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.

Den ultimative hundequiz

28-12-2021 10:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde

Advarsel: Tilbagekaldte tyggeruller fra Chrisco skaber bekymring blandt hundeejere

16-12-2024 12:07, af Cecilie Friis Amstrup

Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hunde iført vintertøj: Pynt eller praktisk?

16-12-2024 11:12, af Cecilie Friis Amstrup

Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.

Dobbelt dansk bronze i juniorhandling

15-12-2024 18:57, af Cecilie Friis Amstrup

Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Inka skrev historie som Danmarks første hund med titlen NOVFCH

18-12-2024 14:21, af Cecilie Friis Amstrup

En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.