Hot spot er en fugtig hudinfektion ofte forårsaget af bakterier. Hunde med stor pels og underuld er særligt udsatte, da bakterierne trives i varme og fugtige omgivelser. Derfor omtales hot spot også ofte som fugteksem/sommereksem. Et hot spot fremstår som et overfladisk sår der væsker. Det kan både opstå af fugtig pels efter hav- eller søbad, fra insektbid (-flåt, lopper, mm.) eller andre hudgener f.eks. kløe, der gør at hunden kan klø hul på huden, og således nedbrydes hudens forsvarsbarriere, og den bliver derved nemt modtagelig for bakterielle infektioner. Det er vigtigt at holde godt øje med din pelsede hund her i sommertiden - jo varmere, desto vigtigere er det at holde øje, særligt hvis din hund er glad for at gå i vandet, idet saltvand kan virke lokalt irriterende for huden.
Forebyggelse
Sørg for at skylle din hund i ferskvand, når den har været i saltvandet, og tør den grundigt bagefter. Lad ikke hunden være våd eller fugtig i mange timer - en tyk pels kan ofte være meget længe om at tørre uden hjælp. Tjek hunden dagligt for lopper, flåter og små sår.
Sådan opdager du hot spot
Hot spot ses ved at pelsen klistrer sig sammen fordi såret væsker - ofte vil det blot være på størrelse med en enkrone til at starte med. infektionen vil vokse løbende og som regel hurtigt, og det kan på kort tid gå hen og blive større end en hånd.
Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring, Mogens Brix giver råd og vejledning om, hvordan du skal forholde dig:
– Hvis du får øje på et sår, mens det stadig er lille og afgrænset, kan du klippe/barbere pelsen kort og rense det med klorhexidin (mindst to gange dagligt). Derefter er det vigtigt at sørge for, at hunden ikke kan komme til at slikke eller kradse i såret, og du kan derfor være nødt til at give den en krave på eller på anden vis forhindre den i at komme til området. Er såret større og vokser hastigt, eller ser det betændt ud, er der ingen vej udenom dyrlægen, da din hund sandsynligvis skal have yderligere behandling – evt. antibiotika og inflammations- og smertestillende behandling. Lidelsen kan desuden være meget smertefuld – hvorfor sedation ofte er nødvendig i disse svære tilfælde for at kunne gennemføre en grundig klipning og såroprensning af det afficerede hudområde.
Smertefuldt
Vær opmærksom på, at hot spot er en meget smertefuld lidelse for hunden, og at det breder sig hurtigt, hvis du ikke får reageret i en fart. Jo mere hunden når at kradse og bide i såret, des mere får den spredt bakterierne.
Hvis hot spot viser sig at være tilbagevendende, kan det skyldes en allergisk lidelse hos hunden, og du bør tage en snak med dyrlægen med henblik på udredning.
I anledning af årets Black Friday omdøber Agria Dyreforsikring dagen til #BlackFurday med en hjertevarm kampagne, der sætter fokus på de sorte hunde og katte, der ofte står bagerst i køen på internaterne.
Børn og hunde kan få et fantastisk forhold til hinanden, men det kommer ikke af sig selv. Her får du en række råd til, hvordan du får det til at ske.
Op til 60% af danske hunde- og katteejere lader deres kæledyr sove i deres seng. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget for Agria Dyreforsikring. Læs de overraskende årsager til, hvorfor du skal lade dit kæledyr sove i din seng – og hvordan du får sengen for dig selv, hvis du (virkelig) ønsker det …
Mens København fortsat er det område med flest udbrud af hjerte- og lungeorm, så tager Odsherred en overraskende andenplads, hvad angår hotspots for de farlige parasitter
”Du danske sommer, jeg elsker dig, skønt du så ofte har sveget mig”. Sådan indledes en af vores elskede sange nemlig ”Sommervisen” fra 1923 af Thøger Larsen. Og sådan tegner denne sommer da også til at blive. Det ene øjeblik skinner solen, men det næste øjeblik står det ned i stænger. Alligevel tager vi til stranden med vores hunde og nyder en dejlig dukkert. Og så kan der efterfølgende opstå problemer med ”hotspots”.
Hotspot, retriever eksem, sommer eksem eller fugtig eksem er allesammen navne på en akut fugtig hudbetændelse, der kan være særdeles plagsom for hunden
I varmt og vådt vejr er risikoen for hot spots høj – men hvad er det egentlig, og hvordan undgår du problemet?
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.