Har hunden en skæv hovedholdning, altså at den læner hovedet den ene vej, er det oftest tegn på sygdom. Typisk skal årsagen til den unormale hovedholdning findes i det indre øre eller hundens hjerne og nervesystem.
Hundens balance styres i øret
I det indre øre er hundens balanceorgan placeret, og sammen med hjernen og nervesystemet, styrer det hundens balance. Sygdom i det indre øre, i nervesystemet eller i hjernen, kan påvirke hundens evne til at holde balancen, og det kan få hunden til at holde hovedet på skrå.
Blandt de mest almindelige årsager til en skæv hovedholdning er:
1) Betændelse i det indre øre
En lang række sygdomme, kan få hunden til at have en skæv hovedholdning. Blandt de mest almindelige er betændelse i det indre øre. Almindelige øregangsbetændelser kan sprede sig til det indre øre, og på den måde kan betændelsen nå ind i de inderste strukturer i hundens øre. Ud over skæv hovedholdning, kan betændelse i det indre øre også give symptomer som balanceforstyrrelser, hvor hunden snubler eller falder, hovedrystning, flåd fra øret, nedsat eller ophørt hørelse og unormale øjenbevægelser.
2) Sygdomme i hjernen eller nervesystemet
Sygdomme i hjernen eller i de nerver, der tilhører hundens balancesystem, kan også give hunden den skæve hovedholdning. Det kan for eksempel være nerveskader, nervebetændelser eller hjernesvulster. Nogle gange vil den unormale hovedholdning være eneste symptom, og andre gange kan der ses andre bevægelsesforstyrrelser, som påvirket balance, lammelser eller en tendens til, at hunden går i cirkler.
3) Andre sygdomme
En lang række andre sygdomme kan også påvirke hundens hovedholdning. Blandt andet kan nævnes medfødte misdannelser i det indre øre eller blødninger i hjernen. Derudover kan visse øredråber påvirke hundens balanceorgan, hvis de gives når hundens trommehinde er ødelagt.
Du bør altid få din hund undersøgt hos en dyrlæge, hvis du oplever at din hund har en unormal hovedholdning
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Skovbunden bugner om efteråret med nedfaldne agern og kastanjer – men vær opmærksom når du lufter din hund, for de små frugter kan være livsfarlige for din bedste ven.
Ultralydsundersøgelser er et almindeligt værktøj, som ofte bruges af dyrlæger, når de skal finde ud af, hvad en hund fejler – men hvad er en ultralydsundersøgelse og hvorfor bruges den?
Titertest tilbydes hos flere og flere dyrlæger rundt omkring i landet – men hvad måler de egentlig?
Sygdom i nethinden kan gøre hunden helt blind på få dage
Myastenis gravis er en alvorlig sygdom, hvor signalet mellem nervesystemet og hundens muskulatur forstyrres - det resulterer i udtalt muskelsvaghed
Kramper opstår når muskler ufrivilligt begynder at trække sig sammen. Det er et tegn på sygdom i kroppen, og kan skyldes mange forskellige ting. Vi ser lidt på, hvilke sygdomme, der kan ligge bag, hvis hundens muskler går i krampe
Hundens æggestokke kan rammes af kræft – og det kan give hormonforstyrrelser med uregelmæssige løbetider
Langvarige øregangsbetændelser hos hunde er almindelige, men kan være til stor gene for hunden og svære at komme af med
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.