Kramper er ufrivillige muskelsammentrækninger. Det kan enten involvere små muskelgrupper enkelte steder i kroppen, eller alle kroppens muskler på én gang. I nogle tilfælde kan musklerne trække sig sammen i tydelige, enkeltstående stød, og andre gange kan sammentrækningerne være langvarige.
Hvad kan give kramper hos hunde?
Hundens muskler styres af nerver, og disse nerver giver musklerne besked, når de skal trække sig sammen. Forstyrres sammenspillet mellem hundens nerver og muskler, kan det føre til kramper. Mange forskellige sygdomme hos hunden kan give anledning til kramper. Nogle af de mest almindelige er:
1. Epilepsi
Epilepsi er en sygdom, hvor dele af hundens hjerne begynder at reagere ukontrollabelt. Hjernen sender signalet videre via hundens nerve til musklerne, som begynder at trække sig sammen, og hunden går i krampe.
2. Meningitis
Meningitis er en betændelse i hjerne- og rygmarvshinderne, som beskytter hundens centralnervesystem. Denne betændelse kan få hunden til at udvikle kramper.
3. Leversvigt eller nyresvigt
Leversvigt eller nyresvigt er sygdomme, hvor leverens eller nyrernes funktion svækkes markant. Udtalt lever- eller nyresvigt kan give kramper hos hunden.
4. Forgiftninger
Flere forskellige forgiftninger hos hunde kan give kramper. De kan blandt andet opstå ved forgiftninger på grund af chokolade, blågrønne alger eller kølervæske.
Flere andre sygdomme kan give kramper, og oplever du at din hund udvikler kramper, bør du altid kontakte din dyrlæge hurtigst muligt.
Kender du symptomerne på en hjerneblødning hos hunde? Vi ser nærmere på hvad sker ved en hjerneblødning og hvad du skal holde øje med
Den sjældne viriussygdom Tick-borne encephalitis, der forkortes TBE, giver en livstruende hjernebetændelse, og behandlingsmulighederne er begrænsede
Portosystemisk shunt er en leversygdom, der oftest giver problemer hos helt unge hunde
Hvis hunden bliver forstoppet, er det forbundet med ubehag – og i værste fald kan det give livsfarlige skader på tarmen
Korrekt forebyggelse kan mindske risikoen for sygdom hos din hund. Derfor er det en god ide, med jævne mellemrum, at tage hunden med til sundhedseftersyn hos dyrlægen
Eller har vi blot oplevet en stigning i sædvanlige sæsonbetonede symptomer? Angsten for det uforklarlige spredte i sensommeren panik, ikke bare i Norge men også blandt danske hundeejere og i store dele af resten af hundeverdenen, da 43 hunde døde, og yderligere 207 blev syge af uforklarlig blodig diarré og opkast. Læs, hvad der er fake news og fakta i historien om den norske hundesygdom
Arrangementer aflyses eller flyttes for et godt ord, mens spørgsmålene om corona tårner sig op. Her får du en lille guide, hvor du får svar på det meste
Smitsom leverbetændelse er én af de sygdomme vi kan vaccinere vores hunde imod, men hvad er det egentlig for en sygdom?
Horner syndrom er en nervesygdom, der påvirker hundens øje, og kan blandt andet give ændringer i øjenlågenes placering og ændre pupillens størrelse
Ved Calve-Legg Perthes ødelægges hundens lårbensknogle og med tiden nedbrydes hundens hofteled
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.