Har man set sport på norsk fjernsyn, ved man, at norske kommentatorer har det med at bryde ud i vild og ekstatisk jubel, når en nordmand gør noget ekstraordinært.
Om der sidder norske sportskommentatorer og jubler over denne nyhed, er nok tvivlsomt, men det burde den nu nok.
Hovedbestyrelsen i Norsk Kennel Klub har nemlig netop besluttet at ophæve aflysninger af kommende arrangementer. Norske landshold må også igen deltage i internationale mesterskaber, ligesom man ikke længere fraråder, nordmænd at tage til udstillinger og lignende i udlandet.
Beslutningen kommer efter, at Mattilsynet torsdag vedtog, at man ikke længere behøver begrænse kontakt mellem hunde, da der nu kun modtages få hunde med blodig diarre, og det er blevet klart, at alle sygdomstilfældene ikke kan sættes i forbindelse med hinanden.
I perioden, hvor NKK har opfordret til at aflyse arrangementer, er i alt 250 arrangementer blevet aflyst.
Norsk Kennel Klub har gennem hele perioden fulgt anbefalingerne fra Mattilsynet, og håber derfor på forståelse fra arrangører og deltagere, som er gået glip af arrangementer grundet sygdommen.
– Efter nye analyser og prøvetagninger har vi ændret vores anbefalinger. Vi har fået færre tilfælde til både Mattilsynet og dyrlægeklinikkerne. Vi mener, vi har haft et udbrud som mere eller mindre er ovre, siger Ole-Herman Tronerud, der er dyrelæge og seniorrådgiver i Mattilsynets afdeling for dyresikkerhed til NRK og fortsætter:
– Vi har hele tiden tydeligt sagt, at vi var usikre på, om det var smitsomt. Når vi gik ud og anbefalede, at man mindskede kontakten mellem hunde, var det ud fra et forsigtighedsprincip.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Mange hundeejere er stødt på flåter på sig selv eller hunden. Især når man har nydt en dejlig tur sammen i det fri, kan man risikere at få ubudne gæster med hjem. Flåter er små blodsugende mider, og det er ikke særlig lækkert at træde i en blodfyldt flåt, som er faldet af hunden, men det største problem med flåter er dog, at de kan forårsage sygdom hos både hunde og mennesker.
Thor, der blev kendt som en af Danmarks mest effektive og modige politihunde, har efter en kort sygdom taget sine sidste skridt. Gennem et tæt samarbejde med sin fører Karsten Hav Sørensen har Thor reddet liv, opklaret alvorlige sager og sat et uudsletteligt præg på dansk politihistorie.
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
Udstillingen i Ballerup er forbudt område for nordmænd og deres hunde. Alligevel har Bjarne Sørensen, der taler klingende norsk, fået adgang til udstillingen. Det skyldes, at han bor i Danmark
Anicura i Norge melder om, at der ikke har været nye dødsfald i Norge, men man tager stadig situationen meget alvorligt
I denne weekend er gæve beagler fra Danmark, Norge og Sverige samlet i Ålbæk for at dyste i spor
Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel.
Planlægger du en tur til Norge, er det nok en god ide lige at læse denne nyhed om en alvorlig hundesygdom, der spreder sig hos vore norske naboer
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.