Har man set sport på norsk fjernsyn, ved man, at norske kommentatorer har det med at bryde ud i vild og ekstatisk jubel, når en nordmand gør noget ekstraordinært.
Om der sidder norske sportskommentatorer og jubler over denne nyhed, er nok tvivlsomt, men det burde den nu nok.
Hovedbestyrelsen i Norsk Kennel Klub har nemlig netop besluttet at ophæve aflysninger af kommende arrangementer. Norske landshold må også igen deltage i internationale mesterskaber, ligesom man ikke længere fraråder, nordmænd at tage til udstillinger og lignende i udlandet.
Beslutningen kommer efter, at Mattilsynet torsdag vedtog, at man ikke længere behøver begrænse kontakt mellem hunde, da der nu kun modtages få hunde med blodig diarre, og det er blevet klart, at alle sygdomstilfældene ikke kan sættes i forbindelse med hinanden.
I perioden, hvor NKK har opfordret til at aflyse arrangementer, er i alt 250 arrangementer blevet aflyst.
Norsk Kennel Klub har gennem hele perioden fulgt anbefalingerne fra Mattilsynet, og håber derfor på forståelse fra arrangører og deltagere, som er gået glip af arrangementer grundet sygdommen.
– Efter nye analyser og prøvetagninger har vi ændret vores anbefalinger. Vi har fået færre tilfælde til både Mattilsynet og dyrlægeklinikkerne. Vi mener, vi har haft et udbrud som mere eller mindre er ovre, siger Ole-Herman Tronerud, der er dyrelæge og seniorrådgiver i Mattilsynets afdeling for dyresikkerhed til NRK og fortsætter:
– Vi har hele tiden tydeligt sagt, at vi var usikre på, om det var smitsomt. Når vi gik ud og anbefalede, at man mindskede kontakten mellem hunde, var det ud fra et forsigtighedsprincip.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Eller har vi blot oplevet en stigning i sædvanlige sæsonbetonede symptomer? Angsten for det uforklarlige spredte i sensommeren panik, ikke bare i Norge men også blandt danske hundeejere og i store dele af resten af hundeverdenen, da 43 hunde døde, og yderligere 207 blev syge af uforklarlig blodig diarré og opkast. Læs, hvad der er fake news og fakta i historien om den norske hundesygdom
10 millioner norske kroner. Det er prisen for at redde vores nordiske broderklub fra at gå konkurs
I efteråret 2019 døde 42 hunde med samme usædvanlige sygdomsbillede i Norge. Årsagen er stadig ikke fundet, men der arbejdes fortsat på at opklare udbruddet
Den snart 4-årige bichon frisé Sigurd er en af de hunde, der har været ramt af den dødelige sygdom i Norge. Heldigvis endte det godt. Her får du hele historien
En jagt i Norge endte noget anderledes, da jægere og hunde skulle ind i bilerne og finde hjem i varmen
Norske Helge Kvivesen og hans Shyloch Statement tog for anden dag i træk BIS 1 i Vejen
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet