Leishmania-parasitten spredes via sandmyggen og findes i lande som Spanien, Portugal, Frankrig og Grækenland. Bliver hunden smittet kan det have alvorlige konsekvenser for dens helbred, og skal du sydpå med din hund, bør du derfor overveje hvilke forholdsregler du bør tage, inden du rejser afsted.
Symptomer på Leishmaniasis:
Symptomerne kan ofte opstå flere år efter at hunden egentlig blev smittet. Disse symptomer kan være meget varierende, men oftest ses der forandringer i huden - som skæl, hårløshed eller sår. Der kan også ses led- og muskelsmerter, blødning fra næsen og afmagring. Ofte presses immunsystemet så meget, at hunden også udvikler andre sygdomme, som eksempelvis bakterieinfektioner.
Hvis hunden bliver syg
Der findes ingen helbredende behandling, men sygdommen kan ofte holdes nede i en kortere eller længere periode med medicinsk behandling, og prognosen afhænger af hvor hårdt den enkelte hund er ramt. Desværre er prognosen på lang sigt ofte dårlig.
Forebyg sygdommen
De begrænsede behandlingsmuligheder, gør det vigtigt at forsøge at forebygge sygdommen. Nogle af de ting, der kan beskytte hunden mod smitte, hvis du skal på ferie i lande med sygdommen, er:
Man skal dog være opmærksom på at hverken myggemidler eller vaccination giver en 100% effektiv beskyttelse.
Sygdommen kan smitte til mennesker, og får din hund konstateret Leishmaniasis, bør du altid kontakte egen læge.
Et af mine største dilemmaer som hundeejer på snart 13. år er at få livet som solo-hundemor til Nemo til at gå op med min passion for at rejse og komme på eventyr. Gennem årene har jeg været heldig både at kunne tage ham med og at have søde og dygtige hundepassere, men efterhånden som Nemo er blevet ældre, mærker jeg også, at han helst vil være hos mig, eller dem han kender bedst, og det gør overvejelserne om at tage af sted endnu større.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Jeg har altid elsket dyr og især hunde. Efter flere år med brugshunde som rottweiler og malinois faldt jeg pladask for den franske bulldog, og det blev starten på et fantastisk eventyr med mange oplevelser og venskaber til følge.
Det nye samarbejde i den danske dyreverden giver fordele for både Dyreværnet og Agria Forsikring
Den frygtede parasit spreder sig netop nu i København. Vær opmærksom
Fransk hjerteorm har været tilstede i Danmark i en årrække, og var i starten primært udbredt på Sjælland. Nu ses den i det meste af landet, og kan i værste fald være dødelig
Skabsmiden graver gange i hundens hud, og giver anledning til alvorlig kløe – vi ser lidt nærmere på den lille parasit
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.