Pas på Leishmaniasis, hvis din hund skal ud at rejse

19-07-2018 15:11, af Astrid Holtet

I lande omkring Middelhavet lever parasitten Leishmania, som kan give en livstruede sygdom hos hunde – så skal du rejse mod varmere himmelstrøg denne sommer og hunden skal med, bør du tage dine forholdsregler

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Leishmania-parasitten spredes via sandmyggen og findes i lande som Spanien, Portugal, Frankrig og Grækenland. Bliver hunden smittet kan det have alvorlige konsekvenser for dens helbred, og skal du sydpå med din hund, bør du derfor overveje hvilke forholdsregler du bør tage, inden du rejser afsted.

Symptomer på Leishmaniasis:

Symptomerne kan ofte opstå flere år efter at hunden egentlig blev smittet. Disse symptomer kan være meget varierende, men oftest ses der forandringer i huden - som skæl, hårløshed eller sår. Der kan også ses led- og muskelsmerter, blødning fra næsen og afmagring. Ofte presses immunsystemet så meget, at hunden også udvikler andre sygdomme, som eksempelvis bakterieinfektioner.

 

Hvis hunden bliver syg

Der findes ingen helbredende behandling, men sygdommen kan ofte holdes nede i en kortere eller længere periode med medicinsk behandling, og prognosen afhænger af hvor hårdt den enkelte hund er ramt. Desværre er prognosen på lang sigt ofte dårlig.

 

Forebyg sygdommen

De begrænsede behandlingsmuligheder, gør det vigtigt at forsøge at forebygge sygdommen. Nogle af de ting, der kan beskytte hunden mod smitte, hvis du skal på ferie i lande med sygdommen, er:

  • Brug myggemiddel mod sandmyggen på rejsen
  • Forsøg at undgå steder med meget smitte
  • Vaccinér hunden inden afrejse

Man skal dog være opmærksom på at hverken myggemidler eller vaccination giver en 100% effektiv beskyttelse.

Sygdommen kan smitte til mennesker, og får din hund konstateret Leishmaniasis, bør du altid kontakte egen læge.

 

Læs også

Inka skrev historie som Danmarks første hund med titlen NOVFCH

18-12-2024 14:21, af Cecilie Friis Amstrup

En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.

Nye instruktører startede deres rejse hos DKK

04-10-2024 09:31, af Cecilie Friis Amstrup

Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser. 

Hunde-entusiaster brugte ferien på udenlandske udstillinger

30-09-2024 14:15, af Cecilie Friis Amstrup

For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.

Stigning i Giardia i København

30-01-2021 07:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den frygtede parasit spreder sig netop nu i København. Vær opmærksom

Storbyhunde lever livet farligt

20-04-2015 10:28, af Tine Luther
Har hunden ingen sygeforsikring, kan ejeren ende i et frygteligt dilemma, hvis hunden bliver syg. I København og Nordsjælland er hunde i højere risiko for at blive smittet med den farlige parasit fransk hjerteorm, end i resten af landet. Er hunden først smittet, kan den kureres - men det er en dyr affære, hvis hunden ikke har en sygeforsikring.

Højsæson for fransk hjerteorm

26-09-2012 12:21, af Tine Luther
Den skadelige parasit har bredt sig og findes ikke bare på Sjælland, men også på Fyn og i Jylland. Ny undersøgelse viser, at 62% af små 300 adspurgte dyreklinikker har konstateret fransk hjerteorm inden for det seneste år.

Vi bruger flere penge på kæledyr

11-02-2021 11:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Coronaen har været medvirkende til, at vi bruger flere penge på vores kæledyr. De ekstra udgifter går til forkælelse og forsikringer

10 år med forsikring af danskernes kæledyr

06-11-2013 13:13, af Tine Luther
Der er god grund til at flage hos forsikringsselskabet Dyrekassen Danmark. I år kan det dyreelskende forsikringsselskab nemlig fejre sin 10 års fødselsdag. Samtidig fejrer moderselskabet Himmerland Forsikring deres 125 års jubilæum, så der flages dobbelt.

Zoneterapi får accept af forsikring

06-03-2019 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Snart bliver det muligt at få dækket zoneterapi til sin hund af forsikringen. Vivian Birlie står bag sammenslutningen, som har gjort det muligt

Vind flotte præmier til din hund

01-01-2013 10:20, af Simone Strandet Sørensen
Du kan nu deltage i Agrias konkurrence, som blandt andet kan sikre en heldig hvalp dens første års forsikring.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

En nationalrace der skaber bånd mellem ejere

15-01-2025 12:45, af Cecilie Friis Amstrup

Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Karsten og Thor: Et unikt team i politiets hundetjeneste

14-01-2025 15:03, af Karina Green

Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Border collie overlevede livstruende mavedrejning

17-01-2025 08:04, af Cecilie Friis Amstrup

I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Her er Danmarks mest populære hundenavne i 2024

10-01-2025 11:21, af Cecilie Friis Amstrup

Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.