— Hvis du planlægger dine udgifter præcist, kan du nemt skabe et trygt hundeliv. Hvis bare du tænker over, hvor du får mest for pengene, når du f.eks. vælger race, hundefoder og forsikring, fortæller Tine Antvorskov.
1. Vælg hunderacen med omhu
Det er meget forskelligt fra race til race, hvor meget pleje hunden har brug for. Nogle hunde har en pels, der kræver regelmæssig trimning. Enten må du investere i udstyret og gøre det selv eller betale dig fra det på en hundesalon. Alle hunde kan blive syge eller komme til skade, men nogle racer er oftere til dyrlægen, fordi de har racespecifikke problemer. Vælger du en hunderace, der normalt har en længere levetid, vil I nyde hinandens selskab i længere tid.
2. Hundekøb
En voksen hund eller hvalp kan koste alt mellem 3.000 kr. og 25.000 kr. alt efter, hvor eftertragtet hunderacen er. De fleste racer koster imidlertid omkring 10-15.000 kr. Vil du have en racehund, kan du nogle gange finde omplaceringshunde, og hos Dyreværnet er der mange fine hunde for små penge, der trænger til nyt hjem.
3. Hundefoder
Vælg et kvalitets hundefoder der er tilpasset hundens alder og aktivitetsniveau. Med det rette foder i den rette mængde er der mange penge at spare. Hundens størrelse har selvfølgelig også en betydning. F.eks. spiser en papillon for cirka 45 kr. om måneden - til sammenligning spiser en golden retriever for cirka 260 kr. om måneden.
4. Tilbehør til hunden
Når en hund kommer til familien, skal der købes en del nye ting. Hundekurv, legetøj, børster og bur til bilen kan nemt købes på Den Blå Avis eller Facebook. Pæne, rengjorte ting kan få et nyt, langt liv hos dig og din hund.
5. Forsikring
Det er altid en god idé med en forsikring, der giver dig erstatning, hvis du havner hos dyrlægen med din hund. Forsikringspræmien kan variere alt efter, hvor ofte en hunderace er til dyrlægen; hunderacer, der sjældent besøger dyrlægen, er som oftest billigst at forsikre. Du kan også sænke forsikringspræmien ved at øge din selvrisiko og sænke erstatningssummen - men husk at prisen på en forsikring ofte afspejler dækningen. Flere selskaber tilbyder desuden månedsbetaling, så du kan dele udgiften lidt op.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Langt de fleste hundeejere, skelner ikke imellem om deres hund er en hvalp eller junior hund, hvilket kan resultere i, at knogler og muskler ikke udvikles korrekt
Rød, gul, grøn – som et trafiklys lyser de op i maden. Rå eller stegte smager de godt – de røde og gule peberfrugter er mine favoritter, da sukkerindholdet er lidt højere end i de grønne peberfrugter. Sukker… Vi elsker det, og mange hunde er også glade for det. Men er peberfrugter nu godt for vores hunde?
Vejret er ikke rigtig noget i Danmark for tiden. Er man til vintervejr, er her ikke sne nok, og er man til varmegrader er her alt for koldt. Derfor kan man sagtens fristes til at tage på en ferie væk fra gråvejr, kulde og slud. Her er ti gode råd til dig, der gerne vil have din hund med på rejsen
Rødbeder stammer fra bede-familien, som ud over rødbeder omfatter sukkerroer, bladbeder og foderbeder. Smagen og farverne er et helt kapitel for sig, så vi nøjes med at kigge på rødbeden, som er en elsket grøntsag, hvad enten den bliver serveret rå, kogt eller syltet
Manglende appetit hos hunde kan skyldes mange forskellige ting, både harmløse og alvorlige – vi ser lidt nærmere på årsagerne
Quinoa er små frø, som kommer fra en planter i familie med spinat og roer. Det er faktisk frøene, man spiser. Planten stammer fra Andesbjergene i Sydamerika, hvor den har været dyrket gennem de sidste 6.000 år, og dermed er den en af verdens ældste afgrøder. Den er utrolig sund for mennesker, men er den også sund for vores hunde?
Teknologisk Institut vil upcycle restprodukter fra landbruget, så planteprotein kan erstatte en del af det klimabelastende animalske protein i kæledyrsfoder
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?