Hundedyr! Sådan holder du udgifterne til hunden på et minimum

02-12-2019 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange danskere har en hund stående øverst på ønskelisten. Men hvis du lever med et stramt budget, kan det være svært at udvide familien. Her får du 5 gode råd til, hvordan du kan holde udgifterne til en ny hund på et minimum

Copyright Ridehesten.com

 

— Hvis du planlægger dine udgifter præcist, kan du nemt skabe et trygt hundeliv. Hvis bare du tænker over, hvor du får mest for pengene, når du f.eks. vælger race, hundefoder og forsikring, fortæller Tine Antvorskov.

 

1. Vælg hunderacen med omhu

Det er meget forskelligt fra race til race, hvor meget pleje hunden har brug for. Nogle hunde har en pels, der kræver regelmæssig trimning. Enten må du investere i udstyret og gøre det selv eller betale dig fra det på en hundesalon. Alle hunde kan blive syge eller komme til skade, men nogle racer er oftere til dyrlægen, fordi de har racespecifikke problemer. Vælger du en hunderace, der normalt har en længere levetid, vil I nyde hinandens selskab i længere tid.

 

2. Hundekøb

En voksen hund eller hvalp kan koste alt mellem 3.000 kr. og 25.000 kr. alt efter, hvor eftertragtet hunderacen er. De fleste racer koster imidlertid omkring 10-15.000 kr. Vil du have en racehund, kan du nogle gange finde omplaceringshunde, og hos Dyreværnet er der mange fine hunde for små penge, der trænger til nyt hjem. 

 

3. Hundefoder

Vælg et kvalitets hundefoder der er tilpasset hundens alder og aktivitetsniveau. Med det rette foder i den rette mængde er der mange penge at spare. Hundens størrelse har selvfølgelig også en betydning. F.eks. spiser en papillon for cirka 45 kr. om måneden - til sammenligning spiser en golden retriever for cirka 260 kr. om måneden.

 

4. Tilbehør til hunden

Når en hund kommer til familien, skal der købes en del nye ting. Hundekurv, legetøj, børster og bur til bilen kan nemt købes på Den Blå Avis eller Facebook. Pæne, rengjorte ting kan få et nyt, langt liv hos dig og din hund.

 

5. Forsikring

Det er altid en god idé med en forsikring, der giver dig erstatning, hvis du havner hos dyrlægen med din hund. Forsikringspræmien kan variere alt efter, hvor ofte en hunderace er til dyrlægen; hunderacer, der sjældent besøger dyrlægen, er som oftest billigst at forsikre. Du kan også sænke forsikringspræmien ved at øge din selvrisiko og sænke erstatningssummen - men husk at prisen på en forsikring ofte afspejler dækningen. Flere selskaber tilbyder desuden månedsbetaling, så du kan dele udgiften lidt op.

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

06-07-2024 14:10, af Anne Cecilie Sohl

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Proteiner i hundefoder – hvorfor er det vigtigt?

28-12-2020 08:24, af Astrid Holtet

Proteiner er kroppens byggesten og er derfor en vigtig del af hundens daglige foder

Sådan tyder du foderdeklarationen

29-11-2017 08:47, af Sandra Lund Brudlykke og Amanda Friedel Jakobsen

Det kan være en jungle at finde rundt i de mange forskellige slags hundefoder, og hvad de indeholder. Når man står og skal vælge foder til sin hund, er det oplagt at starte med at kigge på foderdeklarationen. Men hvad fortæller den os egentlig? 

I Istanbul hjælper de gadehunde

06-07-2016 18:00, af Kasper Larsson
Et firma ved navn Pugedon hjælper gadehunde i Istanbul med at få mad og vand. De har opfundet en genial flaskeautomat, hvor emballage bliver omsat til foder for de hjemløse hunde.

Er din hund en hvalp eller en junior hund?

14-02-2019 15:01, af Marco Ishøj, Anicura

Langt de fleste hundeejere, skelner ikke imellem om deres hund er en hvalp eller junior hund, hvilket kan resultere i, at knogler og muskler ikke udvikles korrekt

Må min hund spise broccoli?

04-08-2017 13:32, af Anne Ekenberg

Hvis man laver en søgning på ”hund + broccoli” får man et hav af svar, for der er næsten lige så mange meninger, som der er søgesresultater. Og svaret er da også lidt blandet. Broccoli indeholder nemlig giftstoffet isothiocyanat. Så kan vores hunde egentlig tåle broccoli?

Nu er den heldige vinder af Henne Petfood konkurrencen fundet

02-06-2014 11:14, af Vibe Madsen
Den heldige vinder af 13,5 kg Kronch Grain Free foder samt 500 ml. Kronch koldpresset lakseolie fra Henne Petfood er nu fundet.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.