— Hvis du planlægger dine udgifter præcist, kan du nemt skabe et trygt hundeliv. Hvis bare du tænker over, hvor du får mest for pengene, når du f.eks. vælger race, hundefoder og forsikring, fortæller Tine Antvorskov.
1. Vælg hunderacen med omhu
Det er meget forskelligt fra race til race, hvor meget pleje hunden har brug for. Nogle hunde har en pels, der kræver regelmæssig trimning. Enten må du investere i udstyret og gøre det selv eller betale dig fra det på en hundesalon. Alle hunde kan blive syge eller komme til skade, men nogle racer er oftere til dyrlægen, fordi de har racespecifikke problemer. Vælger du en hunderace, der normalt har en længere levetid, vil I nyde hinandens selskab i længere tid.
2. Hundekøb
En voksen hund eller hvalp kan koste alt mellem 3.000 kr. og 25.000 kr. alt efter, hvor eftertragtet hunderacen er. De fleste racer koster imidlertid omkring 10-15.000 kr. Vil du have en racehund, kan du nogle gange finde omplaceringshunde, og hos Dyreværnet er der mange fine hunde for små penge, der trænger til nyt hjem.
3. Hundefoder
Vælg et kvalitets hundefoder der er tilpasset hundens alder og aktivitetsniveau. Med det rette foder i den rette mængde er der mange penge at spare. Hundens størrelse har selvfølgelig også en betydning. F.eks. spiser en papillon for cirka 45 kr. om måneden - til sammenligning spiser en golden retriever for cirka 260 kr. om måneden.
4. Tilbehør til hunden
Når en hund kommer til familien, skal der købes en del nye ting. Hundekurv, legetøj, børster og bur til bilen kan nemt købes på Den Blå Avis eller Facebook. Pæne, rengjorte ting kan få et nyt, langt liv hos dig og din hund.
5. Forsikring
Det er altid en god idé med en forsikring, der giver dig erstatning, hvis du havner hos dyrlægen med din hund. Forsikringspræmien kan variere alt efter, hvor ofte en hunderace er til dyrlægen; hunderacer, der sjældent besøger dyrlægen, er som oftest billigst at forsikre. Du kan også sænke forsikringspræmien ved at øge din selvrisiko og sænke erstatningssummen - men husk at prisen på en forsikring ofte afspejler dækningen. Flere selskaber tilbyder desuden månedsbetaling, så du kan dele udgiften lidt op.
Nytåret kan være en stressende tid for mange hunde, og derfor kan det være en fordel at starte med lydtræning. Så kan du skabe tryghed for både dig og din hund.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
I sidste uge havde vi historien om, at raw food til hunde ikke var godt for dem på grund af diverse bakterier. Engelsk ekspert går nu i rette med den opfattelse. Hendes hunde har spist raw food de sidste ti år
Indtil i morgen klokken 12 kan du nå at deltage i vores store konkurrence, hvor du kan vinde foder fra Essential
Du er ude og gå tur med din hund. Lide længere fremme stopper den op, snuser lidt rundt og begynder derefter at gumle på ét eller andet. Du skynder dig hen til den og opdager til din rædsel, at den tygger på en svamp. Spørgsmålet er så, om du skal gå i panik eller ej.
Teknologisk Institut vil upcycle restprodukter fra landbruget, så planteprotein kan erstatte en del af det klimabelastende animalske protein i kæledyrsfoder
Det nye samarbejde i den danske dyreverden giver fordele for både Dyreværnet og Agria Forsikring
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse