Vi kender det jo godt. Vi vil gerne det allerbedste for vores kæledyr, og derfor vil vi også gerne fodre dem med det foder, der er bedst for dem.
En af de fodertrends, der er opstået som et resultat af den gode vilje, er det såkaldte bone and raw food eller Biologically Appropiate Raw Food (BARF). Filosofien bag foderet er, at det er den slags foder vilde hunde og ulve spiser. Derfor, mener BARF-folk, at den slags foder er bedst for hundene, da de gennem millioner af års evolution har udviklet sig til at spise dette.
Nyt hollandsk studie sætter dog et kraftigt spørgsmålstegn ved BARF’s lyksaligheder. Studiet viser nemlig, at diæterne kan være smittet med både bakterier og parasitter, hvilket kan være skadeligt for både hund og ejer.
I studiet blev 35 forskellige produkter analyseret. I otte produkter fandt man e. coli bakterier, i 15 fandt man listerie og i syv produkter blev der fundet salmonella.
— Katte og hunde, der spiser råt kød, har også større chance for at blive inficeret med antibiotikaresistente bakterier end dyr, der f.eks. spiser tørfoder. Det kan udgøre en alvorlig risiko for både dyre- og folkesundhed, siger Paul Overgaauw fra Utrecht Universitet til The Independant.
I Jyllands Posten har professor i Interne Medicin for Familiedyr på Københavns Universitet, Charlotte Reinhard Bjørnvad tidligere kritiseret det rå foder.
— Jeg vil ikke engang anbefale, at man varmebehandler foderet, og så lader dyret spise det. For det løser ikke problemet med, at det ernæringsmæssigt er ubalanceret, sagde hun dengang til avisen.
I sidste uge havde vi historien om, at raw food til hunde ikke var godt for dem på grund af diverse bakterier. Engelsk ekspert går nu i rette med den opfattelse. Hendes hunde har spist raw food de sidste ti år
Proteiner er kroppens byggesten og er derfor en vigtig del af hundens daglige foder
Overvægt blandt hunde er et stigende problem, og opstår oftest som et resultat af et for højt energiindtag i forhold til aktivitetsniveau
Grønne bønner kogt med en klat smør og hvidløg er en delikatesse – især når bønnerne er helt friske. Ja, selv en lidt tvær teenager, som ellers normalt forsager alt, hvad der minder om grøntsager, kan man få til at spise bønner. Men er de sunde for vores hunde?
Hunde skal bruge deres tænder for at fjerne plak og undgå tandsten, men hvor meget betyder det hvilken slags foder vi lægger i madskålen? Det var emnet, da den engelske dyrlæge og specialist i ernæring, Marjorie L. Chandler, gæstede Bella Centeret i København, i forbindelse med den internationale kongres for smådyrsdyrlæger
Varm te med en citronskive og sødet med honning er vidunderligt, når vi har ondt i halsen. Men også på et sår, så det heler hurtigt. Endelig er en lun pandekage med honning også vidunderligt. Honning har helsegivende egenskaber og smager godt, men er det også godt for vores hunde?
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.