Vi kender det jo godt. Vi vil gerne det allerbedste for vores kæledyr, og derfor vil vi også gerne fodre dem med det foder, der er bedst for dem.
En af de fodertrends, der er opstået som et resultat af den gode vilje, er det såkaldte bone and raw food eller Biologically Appropiate Raw Food (BARF). Filosofien bag foderet er, at det er den slags foder vilde hunde og ulve spiser. Derfor, mener BARF-folk, at den slags foder er bedst for hundene, da de gennem millioner af års evolution har udviklet sig til at spise dette.
Nyt hollandsk studie sætter dog et kraftigt spørgsmålstegn ved BARF’s lyksaligheder. Studiet viser nemlig, at diæterne kan være smittet med både bakterier og parasitter, hvilket kan være skadeligt for både hund og ejer.
I studiet blev 35 forskellige produkter analyseret. I otte produkter fandt man e. coli bakterier, i 15 fandt man listerie og i syv produkter blev der fundet salmonella.
— Katte og hunde, der spiser råt kød, har også større chance for at blive inficeret med antibiotikaresistente bakterier end dyr, der f.eks. spiser tørfoder. Det kan udgøre en alvorlig risiko for både dyre- og folkesundhed, siger Paul Overgaauw fra Utrecht Universitet til The Independant.
I Jyllands Posten har professor i Interne Medicin for Familiedyr på Københavns Universitet, Charlotte Reinhard Bjørnvad tidligere kritiseret det rå foder.
— Jeg vil ikke engang anbefale, at man varmebehandler foderet, og så lader dyret spise det. For det løser ikke problemet med, at det ernæringsmæssigt er ubalanceret, sagde hun dengang til avisen.
I sidste uge havde vi historien om, at raw food til hunde ikke var godt for dem på grund af diverse bakterier. Engelsk ekspert går nu i rette med den opfattelse. Hendes hunde har spist raw food de sidste ti år
Æbler hænger endnu på træerne, men det varer ikke længe, før de er lige til at plukke fra træerne til stor glæde for både mennesker og mange dyr. Hundene er også glade for dem, men er æbler hundemad?
Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?
De almindelige kartofler – dem, som vi selv grave op i disse dage, og som smager himmelsk med smør til – kan vi give dem til vores hunde?
Æbler og pærer. Udtrykket får mange til at tænke på matematikstykkerne i skolen, hvor man i hovedet skulle regne ud, hvor mange penge man skulle have tilbage for ¾ kilo æbler og pærer, hvis man betalte 20 kr, og et halvt kilo kostede 8 kr. Ren nostalgi i en tid, hvor lommeregneren og andre dingenoter på mobilen klare den slags regnestykker.
Nogle elsker stikkelsbær, mens andre er knapt så glade for de små fortrinsvis grønne bær med de lange stikkende hår. Stikkelsbærgrød plejer vi at lave af dem, mens marmelade hører til sjældenhederne. De findes i mange have og langs naturstierne og er derfor oplagte mål for vores nysgerrige hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.
Så er billederne fra forårsudstillingen i Roskilde kommet på hjemmesiden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Efter to dage med cairn terrier på toppen blev søndagens Best in Show en norsk-ejet petit basset griffon vendéen ved navn Pat.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Dorthe Madsen og hendes tollere, Diva og Ronja, tager ud og finder folks briller, høreapparater, nøgler og andre vigtige ejendele. Det frivillige arbejde i DcH’s Eftersøgningstjeneste handler både om næser med superkræfter og om glæden ved at hjælpe andre.