Hundefoder er blevet lidt af en varm kartoffel og netop varmen er et af de store stridspunkter. For hvad er egentlig bedst for vore firbenede venner, råt eller forarbejdet foder?
I sidste uge bragte vi nyheden om, at ny forskning viste, at raw food kunne indeholde e. colibakterier, listeria og salmonella. Derfor anbefalede forskningen, at man ikke indfører raw food til sin hund.
Der er dog ikke enighed om, hvorvidt raw food er godt eller skidt for hunden. Det kunne vi også konstatere ved at kigge ned gennem de mange kommentarer til vores historie sidste mandag.
Nu får de mange kritiske røster opbakning fra en engelsk ekspert. Vicky Marshall har skrevet bogen, The Lucky Dog Weight Loss Plan, og hun begyndte at give sine hunde raw food for ti år siden.
– Forskning har vist, at hunden vil føle sig mere mæt og være mindre tilbøjelig til at kigge på dig med bedende øjne i håb om mere mad, hvis den bliver fodret med sin naturlige kost, udtaler hun til Daily Mirror og fortsætter:
– For det første elsker hundene teksturen i den rå kost, men jeg tror også kosten kan hjælpe på problemer som for eksempel hudsygdomme, allergier og fordøjelsesproblemer.
God hygiejne
Vicky Marshall er ikke i tvivl om gevinsterne ved råt foder. Hendes egne hunde har tabt sig og opnået en sund vægt efter overgangen til den nye typer foder. Noget som mange hunde kunne trænge til, mener hun, idet hun påstår, at omkring halvdelen af de britiske hunde er overvægtige.
Kosten, som hun giver sine hunde, består af både råt kød, frugt og grøntsager. Hun mener, at størstedelen af kosten skal bestå af kød.
Hunde er nemlig, ifølge Vicky Marshall, så nært beslægtede med ulve, at deres foder først og fremmest skal består af bytte, hvilket i naturen betyder mus, kaniner, får og rådyr. Så radikalt går hun dog ikke selv til værks, idet hun fodrer hundene med oksekød, kylling, lam eller rå ben udover frugt og grøntsager.
Hun opfordrer til, at alle hundeejere, der overvejer at fodre med råt foder, holder en god hygiejne, og konsulterer en dyrlæge, hvis hunden for nyligt har gennemgået en operation eller har haft andre sundhedsmæssige problemer.
Kløe, hudproblemer og mavegener kan skyldes allergi. Hunde kan udvikle både inhalationsallergi og foderintolerance, og nogle har endda begge dele. Det kræver en grundig udredning at finde den rette behandling.
Overvægt er ikke kun et menneskeligt problem. Mange hunde i Danmark kæmper med for mange kilo, og det kan gå ud over både livskvalitet og levetid. Heldigvis er der meget, du kan gøre for at hjælpe din hund tilbage i trivsel.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Opdaterede regler for brug af medicin og doping samt krav til dispensation skal beskytte hundenes sundhed og sikre fair konkurrence i DKK aktiviteter
Nyt studie peger på, at neutralisering inden for det første leveår kan have en sammenhæng med udvikling af cancer og gigt og ledsmerter hos nogle racer
Et studie fra Ungarn peger på, at grise er lige så intelligente som hunde og endda mere selvstændige
Er du ejer af en cavalier king charles spaniel, så kan det være dig, KU-SUND lige nu står og mangler
Hundens øre er opbygget til præcist at kunne lokalisere byttedyr, og det kan høre lyde fra mus og rotter, som menneskeøret ikke kan registrere
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?