22. marts blev et nyt studie fra universitetet i Bern præsenteret. Resultaterne, der kom frem, var noget nær banebrydende i kampen mod den frygtede sygdom Acrodermatitis.
Dødelig Acrodermatitis er en arvelig sygdom hos hunde, der giver smertefulde og betændte sår på poterne og resulterer i, at hunden ikke vokser som den skal. Derudover giver sygdommen problemer med immunforsvaret og som oftest slutter sygdomsforløbet med, at hunden dør, inden den er blevet to år.
Sygdommen rammer hvide bullterriere, idet disse mangler pigment i huden.
Nu har Anina Bauer og en større gruppe forskere identificeret den mutation, der giver Acrodermatitis. Opdagelsen betyder først og fremmest, at dyrlæger fremover vil kunne teste for sygdommen og på den måde forhindre avl på hunde, der bærer på mutationen.
Helt teknisk har forskerne fundet frem til, at mutationen fører til en mangel på muskelin 1, der spiller forskellige roller i cellulær form.
Der er stadig flere ting, forskerne mangler at finde ud af omkring muskelin 1, men indtil videre glæder de sig over at have lokaliseret mutationen.
– Resultaterne af vores forskning vil lette genetisk testning og kunne give mulighed for straks at afslutte den utilsigtede opdræt af yderligere ramte hunde. Jeg er meget nysgerrig efter at se, hvornår vi endelig vil forstå de forskellige funktioner i det gådefulde protein muskelin 1, lyder det fra medforfatter til rapporten, Tosso Leeb.
Acodermatitis kan også ramme mennesker, men i modsætning til hunde, kan lidelsen her behandles.
Vil du vide mere om lidelsen, kan du følge dette link
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Ny fredag, ny fredagsquiz. Vi advarer om, at der er ret mange spørgsmål, der ikke handler om Danmark
Den nyoprettede specialiserede Dyrevelfærdsenhed i Nordjyllands Politi rykkede på baggrund af en borgerhenvendelse i går, 4. juli 2019, ud til en adresse i Hadsund. Her fandt man flere hunde af racen fransk bulldog, staffordshire bull terrier under forhold, der peger på systematisk avl
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?