22. marts blev et nyt studie fra universitetet i Bern præsenteret. Resultaterne, der kom frem, var noget nær banebrydende i kampen mod den frygtede sygdom Acrodermatitis.
Dødelig Acrodermatitis er en arvelig sygdom hos hunde, der giver smertefulde og betændte sår på poterne og resulterer i, at hunden ikke vokser som den skal. Derudover giver sygdommen problemer med immunforsvaret og som oftest slutter sygdomsforløbet med, at hunden dør, inden den er blevet to år.
Sygdommen rammer hvide bullterriere, idet disse mangler pigment i huden.
Nu har Anina Bauer og en større gruppe forskere identificeret den mutation, der giver Acrodermatitis. Opdagelsen betyder først og fremmest, at dyrlæger fremover vil kunne teste for sygdommen og på den måde forhindre avl på hunde, der bærer på mutationen.
Helt teknisk har forskerne fundet frem til, at mutationen fører til en mangel på muskelin 1, der spiller forskellige roller i cellulær form.
Der er stadig flere ting, forskerne mangler at finde ud af omkring muskelin 1, men indtil videre glæder de sig over at have lokaliseret mutationen.
– Resultaterne af vores forskning vil lette genetisk testning og kunne give mulighed for straks at afslutte den utilsigtede opdræt af yderligere ramte hunde. Jeg er meget nysgerrig efter at se, hvornår vi endelig vil forstå de forskellige funktioner i det gådefulde protein muskelin 1, lyder det fra medforfatter til rapporten, Tosso Leeb.
Acodermatitis kan også ramme mennesker, men i modsætning til hunde, kan lidelsen her behandles.
Vil du vide mere om lidelsen, kan du følge dette link
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
Ny fredag, ny fredagsquiz. Vi advarer om, at der er ret mange spørgsmål, der ikke handler om Danmark
Den nyoprettede specialiserede Dyrevelfærdsenhed i Nordjyllands Politi rykkede på baggrund af en borgerhenvendelse i går, 4. juli 2019, ud til en adresse i Hadsund. Her fandt man flere hunde af racen fransk bulldog, staffordshire bull terrier under forhold, der peger på systematisk avl
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.