Når dyreejeren ikke gør, hvad dyrlægen siger

18-11-2017 16:06, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dyrlæge Boysen - Hudklinik for hund og kat har igangsat et nyt projekt for at undersøge, hvorvidt dyrejerne følger dyrlægens anvisninger, og hvordan dyrlægen kan forbedre kommunikationen mellem ejer og klinik 

Copyright Ridehesten.com
Foto: privat

Hunden skal bades i en bestemt shampoo. Den skal have dryppet øre morgen og aften, og så var der også lige de der piller, som skal gives på et bestemt tidspunkt i X antal dage. Der er mange informationer at holde styr på efter et dyrlægebesøg. Derfor har to dyrlæger fra klinikken Dyrlæge Boysen - Hudklinik for hund og kat i Virum startet et nyt projekt for at lette kommunikationen og undersøge, hvordan de kan få dyrejerne til at følge dyrlægens anbefalinger. Projektet kredser om 'compliance', som handler om, hvorvidt dyreejeren følger dyrlægens anvisninger.

- Det er vigtigt at folk forstår, hvad vi vil have dem til at gøre. Det kan være svært at huske alle dyrlægens informationer om den videre behandling. En god kommunikation resulterer også i bedre og succesfuld behandling til dyrene, siger dyrlæge og medstifter af projektet Tine Madsen om baggrunden for projektet. 

Spørgskema, feedback og informationsbreve er vejen frem
Dyrlæge Anne Johansen og Tine Madsen fra Hudklinikken vil fordybe sig i litteraturen, snakke med klienterne og kigge i journalerne for at finde ud af, hvordan det står til med compliance på klinikken. Der skal lægges en plan for, hvordan compliance kan optimeres.  

Dyrlæge Tine Madsen fortæller, at de har samlet en gruppe dyrlæger, hvor de sammen kan udveksle erfaringer og viden på området. 

- I gruppen vil vi diskutere, hvordan vi kan kommunikere bedre til ejerne og gøre vores anvisninger lettere at forstå. Vi har eksempelvis udarbejdet nogle informationsbreve, som folk får med hjem efter en behandling. Her står der alle de oplysninger og vejledninger, som vi har snakket om inde på klinikken, siger Tine Madsen. 

Derudover har dyrlægerne på klinikken også bedt  dyrejerne om at svare på spørgeskema og kontakte dem for at få feedback på deres kommunikation under behandlingen. 

Projektet skal køre over de næste par år. Dyrlæge Tine Madsen håber, at det endelige resultat udmunder i en række gode råd og anbefalinger til at fremme kommunikationen, som de kan dele med dyrlæger landet over. 

Læs mere her.

Info

Fra humanmedicinen ved vi:
Primær non-compliance
• 10 % af de patienter, der får en recept ved et lægebesøg, indløser den ikke inden for de første 5 uger.
• Mellem 6-44 % af de ordinerede behandlinger inden for astmaområdet ekspederes aldrig.
• 20 % af depressive patienter påbegynder ikke de ordinerede behandlinger.
• Laveste grader af receptindløsning ved cardiovaskulære sygdomme. Her blev 66 % af recepterne indløst, mod 88 % i de øvrige lægemiddelgrupper.

Kilde: Dyrlæge Boysen

Læs også

Hvorfor logrer hunde med halen?

07-02-2024 19:18, af Anne Cecilie Sohl

For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket. 

 

Millioner til forskning i hunde og andre dyr

25-01-2024 11:28, af Anne Cecilie Sohl

Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.

Hundens kolde snude

04-07-2023 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Forskning peger på, hvad hunden bruger den kolde snude til. For den er ikke kun til at genere ejeren med om morgenen

Universitetshospital afslutter projekt om gigthunde

05-10-2019 10:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Universitetshospitalet for Familiedyr har nu resultatet af deres undersøgelse om smertestillende medicin til gigtplagede hunde klar

Fra Magasinet HUNDEN: Vaccination og titertest

30-10-2020 18:00, af Lise Bang Hansen

Vaccinerer vi, som vi bør, eller bare som vi plejer? Få styr på stikkene for din hunds skyld. De seneste år har ny viden fuldstændig vendt op og ned på, hvordan hunde vaccineres.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Hjemløses hunde er sunde og raske

22-02-2011 09:17, af Anne Kristine Tollestrup
Projekt Udenfor er med forskning gennem de sidste år kommet til den konklusion, at hjemløses hunde er sunde og raske.

Seminar med forlaget Tro-fast

14-07-2017 13:59, af Anne Ekenberg

Sommeren er over os, men inden vi skruer helt ned for arbejdsblusset, skal I lige have lidt nyt om Kerstin Malms projekt om empati og relation med hunden.

Mangel på dyrlæger truer dyreklinikker i mindre byer

08-12-2023 09:10, af Anne Cecilie Sohl

Det er efterhånden småt med ansøgningerne, når en dyrlægeklinik søger en ny dyrlæge til deres praksis. Specielt i de mindre byer oplever man at manglen er blevet for stor. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.