Når dyreejeren ikke gør, hvad dyrlægen siger

18-11-2017 16:06, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dyrlæge Boysen - Hudklinik for hund og kat har igangsat et nyt projekt for at undersøge, hvorvidt dyrejerne følger dyrlægens anvisninger, og hvordan dyrlægen kan forbedre kommunikationen mellem ejer og klinik 

Copyright Ridehesten.com
Foto: privat

Hunden skal bades i en bestemt shampoo. Den skal have dryppet øre morgen og aften, og så var der også lige de der piller, som skal gives på et bestemt tidspunkt i X antal dage. Der er mange informationer at holde styr på efter et dyrlægebesøg. Derfor har to dyrlæger fra klinikken Dyrlæge Boysen - Hudklinik for hund og kat i Virum startet et nyt projekt for at lette kommunikationen og undersøge, hvordan de kan få dyrejerne til at følge dyrlægens anbefalinger. Projektet kredser om 'compliance', som handler om, hvorvidt dyreejeren følger dyrlægens anvisninger.

- Det er vigtigt at folk forstår, hvad vi vil have dem til at gøre. Det kan være svært at huske alle dyrlægens informationer om den videre behandling. En god kommunikation resulterer også i bedre og succesfuld behandling til dyrene, siger dyrlæge og medstifter af projektet Tine Madsen om baggrunden for projektet. 

Spørgskema, feedback og informationsbreve er vejen frem
Dyrlæge Anne Johansen og Tine Madsen fra Hudklinikken vil fordybe sig i litteraturen, snakke med klienterne og kigge i journalerne for at finde ud af, hvordan det står til med compliance på klinikken. Der skal lægges en plan for, hvordan compliance kan optimeres.  

Dyrlæge Tine Madsen fortæller, at de har samlet en gruppe dyrlæger, hvor de sammen kan udveksle erfaringer og viden på området. 

- I gruppen vil vi diskutere, hvordan vi kan kommunikere bedre til ejerne og gøre vores anvisninger lettere at forstå. Vi har eksempelvis udarbejdet nogle informationsbreve, som folk får med hjem efter en behandling. Her står der alle de oplysninger og vejledninger, som vi har snakket om inde på klinikken, siger Tine Madsen. 

Derudover har dyrlægerne på klinikken også bedt  dyrejerne om at svare på spørgeskema og kontakte dem for at få feedback på deres kommunikation under behandlingen. 

Projektet skal køre over de næste par år. Dyrlæge Tine Madsen håber, at det endelige resultat udmunder i en række gode råd og anbefalinger til at fremme kommunikationen, som de kan dele med dyrlæger landet over. 

Læs mere her.

Info

Fra humanmedicinen ved vi:
Primær non-compliance
• 10 % af de patienter, der får en recept ved et lægebesøg, indløser den ikke inden for de første 5 uger.
• Mellem 6-44 % af de ordinerede behandlinger inden for astmaområdet ekspederes aldrig.
• 20 % af depressive patienter påbegynder ikke de ordinerede behandlinger.
• Laveste grader af receptindløsning ved cardiovaskulære sygdomme. Her blev 66 % af recepterne indløst, mod 88 % i de øvrige lægemiddelgrupper.

Kilde: Dyrlæge Boysen

Læs også

Ny forskning: 59 procent af aktive hunde udsættes for skader

04-04-2025 08:06, af Cecilie Friis Amstrup

Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.

Bliv klogere på din hunds tarme i næste nummer af HUNDEN

15-03-2025 08:34, af Cecilie Friis Amstrup

Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.

Radioaktive hunde i Tjernobyl afslører naturens overlevelsesevne

26-01-2025 08:21, af Cecilie Friis Amstrup

Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.

Droner skal hjælpe med at finde forsvundne hunde

25-01-2024 11:54, af Anne Cecilie Sohl

Et nyt projekt vil bruge droner med termisk kamera til eftersøgning af forsvundne eller bortløbne hunde. 

Kontakt altid dyrlægen, hvis hunden har spist chokolade

27-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Randers Dyrehospital har i løbet af weekenden fået tre hunde ind, der havde spist chokolade. Hundene er alle raske igen, og dyrlæge Lone Plum opfordrer hundeejere til at kontakte dyrlægen, hvis der er mistanke om, at ens hund har spist chokolade

Sådan undgår din hund dårlig mave

10-12-2019 08:30, af Anne Orholt

– Det kan ske, at hunde har været i berøring med bakterier og virus og derfor kaster op og/eller får diarre. Der er i sig selv ikke noget farligt i, at hunden kaster op eller har diarre, det er blot kroppens måde at beskytte sig på, forklarer dyrlæge 

Derfor skifter hundeejere dyrlæge

23-03-2018 13:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Boehringer Ingelheim har undersøgt, hvad der skal til, før hundeejere vælger en ny dyrlæge. Det handler hverken om pris eller åbningstider. Den moderne hundeejer vil først og fremmest have tryghed

Symptom – vægttab

23-05-2022 09:45, af Astrid Holtet

Har din hund svært ved at holde en fornuftig kropsvægt, kan det være udtryk for at den forbrænder mere energi end den indtager, men det kan også være tegn på en lang række forskellige sygdomme

Dronninglund Dyreklinik reddet efter at have krydset målstregen

08-12-2022 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et sandt drama har den sidste uge udspillet sig på Dronninglund Dyrekliniks facebookside. Heldigvis er det et af den slags dramaer med en lykkelig slutning

Pas på Fido i december - julemad er ikke hundeæde

11-12-2017 09:46, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Showhunden Sainz stråler i spotlyset

07-05-2025 07:14, af Cecilie Friis Amstrup

Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Roskilde: Cairn terrier triumferede på første dag i Store ring

09-05-2025 20:11, af Cecilie Friis Amstrup

Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.

Roskilde: Simone vandt juniorhandlerfinalen med ro og overblik

10-05-2025 20:09, af Cecilie Friis Amstrup

Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.

Når isbilen ringer så logrer halerne

06-05-2025 07:13, af Cecilie Friis Amstrup

Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Snuder, snore og store titler: Tre dage med tophunde i Roskilde

02-05-2025 14:26, af Line Pedersen, Kommunikationsmedarbejder ved Dansk Kennel Klub

Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse