På dyrlæge Torben Lindbjergs skrivebord står en lille smykkeæske. Med et smil forsikrer han, at han ikke er på vej ud for at fri, men at æsken indeholder noget, der faktisk har med hans arbejde at gøre.
Klokken 11.00 kommer en af forsvarets hunde ind. Det er en malinois, som er kommet til skade med en hjørnetand. Tænderne er hundens vigtigste våben, så de skal selvfølgelig virke.
Det er ikke første gang, hunden skal forbi Torben Lindbjerg i Hobro. Den var også forbi lige da skaden var sket, og dengang tog Torben et aftryk af tanden.
Og så er vi tilbage på kontoret og til æsken på skrivebordet. For den indeholder nemlig noget, som skal hjælpe den uheldige malinois.
Torben Lindbjerg letter på låget, og en skinnende hjørnetand i guld kommer frem fra æskens mørke.
– Det er en guldkrone, som vi skal have sat på tanden, fortæller han.
Da malinoisen ankommer, står den stolt på parkeringspladsen med sin ejer. Halen peger lige op mod den blå himmel, men da hunden hører Torbens stemme, bliver halen pludselig påvirket af tyngdekraften.
Med sit særlige arbejde er hunden vant til kun at stole på sin ejer. Derfor holder ejeren den og snakker med den, mens Torben stikker den og skyder en omgang bedøvelse ind i hunden.
Derefter går de ind fra parkeringspladsen. De kommer ind på klinikken. Torben viser ejeren den guldtand, som snart kommer til at skinne fra malinoisens mund.
– Den skal jeg lige have et billede af, lyder det en smule stolt fra ejeren, som hiver sin mobiltelefon frem.
Imens bliver hunden mere og mere døsig. Ejeren sidder hele tiden og snakker med den og nusser den.
– Man kan altså ikke lade være med at blive glad for sådan en hund, siger han.
Inde i tandlægelokalet bliver malinoisen lagt op på et leje. Den får et sidste skud bedøvelse og snart er den væk i drømmeland.
– Nu bliver det spændende, om tanden passer, siger Torben Lindbjerg, der dog forsikrer om, at det skal den nok gøre.
Tanden renses og guldkronen presses ned over den.
– Den passer perfekt, siger Torben Lindbjerg og tager den af igen, inden han renser kronen og limer den fast på tanden.
En stolt ejer kommer ind og ser tanden. Han er tydeligt imponeret og lettet over, at hans hund igen kan virke i det danske forsvar.
Malinois og ejer sendes ind på en opvågningsstue, hvor de bliver indtil de begge er klar til at tage hjem igen.
På den måde blev en malinois med et snuptag klar til sit arbejde igen.
Dyrlæge Lise Rovsing har på Facebook ytret sig negativt om hundeloven efter et besøg af en hund, der var blevet bidt
Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag
Hos Nordre Dyrehospital i Lystrup har man oplevet flere tilfælde af hunde, der er alvorligt syge med blodig diarre
I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.
Hunden.dk fulgte dyrlæge Sofie Flagstad fra Familiedyrlægerne en dag på job, og her tumlede syv skønne hvalpe ind på klinikken for at få et sundhedstjek og blive basisvaccineret og chipmærket, så de er helt klar til at blive hentet af deres nye ejere. Se video fra konsultationen her:
Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Frynseklinikken er Dyreværnets tilbud til udsatte borgere, der ikke selv har råd til at tage deres dyr til dyrlæge. Den sociale indsats har båret frugt, og mandag åbnede klinik nummer to
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.