På dyrlæge Torben Lindbjergs skrivebord står en lille smykkeæske. Med et smil forsikrer han, at han ikke er på vej ud for at fri, men at æsken indeholder noget, der faktisk har med hans arbejde at gøre.
Klokken 11.00 kommer en af forsvarets hunde ind. Det er en malinois, som er kommet til skade med en hjørnetand. Tænderne er hundens vigtigste våben, så de skal selvfølgelig virke.
Det er ikke første gang, hunden skal forbi Torben Lindbjerg i Hobro. Den var også forbi lige da skaden var sket, og dengang tog Torben et aftryk af tanden.
Og så er vi tilbage på kontoret og til æsken på skrivebordet. For den indeholder nemlig noget, som skal hjælpe den uheldige malinois.
Torben Lindbjerg letter på låget, og en skinnende hjørnetand i guld kommer frem fra æskens mørke.
– Det er en guldkrone, som vi skal have sat på tanden, fortæller han.
Da malinoisen ankommer, står den stolt på parkeringspladsen med sin ejer. Halen peger lige op mod den blå himmel, men da hunden hører Torbens stemme, bliver halen pludselig påvirket af tyngdekraften.
Med sit særlige arbejde er hunden vant til kun at stole på sin ejer. Derfor holder ejeren den og snakker med den, mens Torben stikker den og skyder en omgang bedøvelse ind i hunden.
Derefter går de ind fra parkeringspladsen. De kommer ind på klinikken. Torben viser ejeren den guldtand, som snart kommer til at skinne fra malinoisens mund.
– Den skal jeg lige have et billede af, lyder det en smule stolt fra ejeren, som hiver sin mobiltelefon frem.
Imens bliver hunden mere og mere døsig. Ejeren sidder hele tiden og snakker med den og nusser den.
– Man kan altså ikke lade være med at blive glad for sådan en hund, siger han.
Inde i tandlægelokalet bliver malinoisen lagt op på et leje. Den får et sidste skud bedøvelse og snart er den væk i drømmeland.
– Nu bliver det spændende, om tanden passer, siger Torben Lindbjerg, der dog forsikrer om, at det skal den nok gøre.
Tanden renses og guldkronen presses ned over den.
– Den passer perfekt, siger Torben Lindbjerg og tager den af igen, inden han renser kronen og limer den fast på tanden.
En stolt ejer kommer ind og ser tanden. Han er tydeligt imponeret og lettet over, at hans hund igen kan virke i det danske forsvar.
Malinois og ejer sendes ind på en opvågningsstue, hvor de bliver indtil de begge er klar til at tage hjem igen.
På den måde blev en malinois med et snuptag klar til sit arbejde igen.
I den søde decembertid er det vigtigt at skelne mellem egne og hundens behov, når det kommer til mad og motion. Dyrlæge giver tre vigtige råd til, hvordan du er god ved din hund under festlighederne
Vækstforstyrrelse, der give en ustabilitet i nakkehvirvlerne, kan skabe store problemer for hunden
Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag
I dag får dyrlæge Mogens Hansen, næstformand i Dyrlæger Uden Grænser, den internationale pris Henry Schein Award, der gives for exceptionel gerning indenfor dyrevelfærd, som uddeles ved den internationale anerkendte verdenskongres (WSAVA) for dyrlæger og veterinærsygeplejersker
Fem gode råd til hvordan du håndterer dyrlægeskræk hos din hund
Nyt studie fra Sverige viser, at hunde og katte har en positiv virkning på nationaløkonomien
I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.