På dyrlæge Torben Lindbjergs skrivebord står en lille smykkeæske. Med et smil forsikrer han, at han ikke er på vej ud for at fri, men at æsken indeholder noget, der faktisk har med hans arbejde at gøre.
Klokken 11.00 kommer en af forsvarets hunde ind. Det er en malinois, som er kommet til skade med en hjørnetand. Tænderne er hundens vigtigste våben, så de skal selvfølgelig virke.
Det er ikke første gang, hunden skal forbi Torben Lindbjerg i Hobro. Den var også forbi lige da skaden var sket, og dengang tog Torben et aftryk af tanden.
Og så er vi tilbage på kontoret og til æsken på skrivebordet. For den indeholder nemlig noget, som skal hjælpe den uheldige malinois.
Torben Lindbjerg letter på låget, og en skinnende hjørnetand i guld kommer frem fra æskens mørke.
– Det er en guldkrone, som vi skal have sat på tanden, fortæller han.
Da malinoisen ankommer, står den stolt på parkeringspladsen med sin ejer. Halen peger lige op mod den blå himmel, men da hunden hører Torbens stemme, bliver halen pludselig påvirket af tyngdekraften.
Med sit særlige arbejde er hunden vant til kun at stole på sin ejer. Derfor holder ejeren den og snakker med den, mens Torben stikker den og skyder en omgang bedøvelse ind i hunden.
Derefter går de ind fra parkeringspladsen. De kommer ind på klinikken. Torben viser ejeren den guldtand, som snart kommer til at skinne fra malinoisens mund.
– Den skal jeg lige have et billede af, lyder det en smule stolt fra ejeren, som hiver sin mobiltelefon frem.
Imens bliver hunden mere og mere døsig. Ejeren sidder hele tiden og snakker med den og nusser den.
– Man kan altså ikke lade være med at blive glad for sådan en hund, siger han.
Inde i tandlægelokalet bliver malinoisen lagt op på et leje. Den får et sidste skud bedøvelse og snart er den væk i drømmeland.
– Nu bliver det spændende, om tanden passer, siger Torben Lindbjerg, der dog forsikrer om, at det skal den nok gøre.
Tanden renses og guldkronen presses ned over den.
– Den passer perfekt, siger Torben Lindbjerg og tager den af igen, inden han renser kronen og limer den fast på tanden.
En stolt ejer kommer ind og ser tanden. Han er tydeligt imponeret og lettet over, at hans hund igen kan virke i det danske forsvar.
Malinois og ejer sendes ind på en opvågningsstue, hvor de bliver indtil de begge er klar til at tage hjem igen.
På den måde blev en malinois med et snuptag klar til sit arbejde igen.
Når jagtsæsonen skydes i gang, er det ikke vådeskud og angreb fra vilde dyr, der er de største farer for din jagthund. Mere normalt er det, at hunden får skader på muskler og led. Jagtskader som disse kan forebygges, understreger dyrlæge
Dyrlæge Mariane Kjær Silset tror kun, vi har set toppen af isbjerget af diarreudbruddene hos hunde i Nordsjælland. Hun opfordrer til, at man får sin hund undersøgt
Sjældent har så mange ønsket at få en hund som nu. Ifølge Dansk Kennel Klub steg antallet af registrerede hunde med 10 procent i 2020, og den øgede efterspørgsel er noget, som selv opdrættere kan mærke. Mange mennesker vælger at time tidspunktet for deres ferie for at hente deres hvalp. I løbet af de første måneder gennemgår hvalpe intensiv vækst og udvikling. Royal Canins dyrlæge rådgiver nye ejere om, hvad der er vigtigt at tænke på for at hvalpen skal få en sund start på livet
Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag
Dyrlægebesøg kan være en stressende oplevelse for mange hunde, men heldigvis kan du gøre en del for at hjælpe din hund
I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.
Nyt studie fra Sverige viser, at hunde og katte har en positiv virkning på nationaløkonomien
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?