Har du altid ønsket at opleve, hvad de gæve mennesker (især kvinder) går og arbejder med hos Dyreværnet, så har du nu chancen for at se det med dine egne øjne.
På søndag er der nemlig åbent hus i Kolding.
Som gæst får man bl.a. mulighed for at komme ”bag kulissen”, se internatet, hilse på en masse kæledyr, høre spændende foredrag samt opleve, hvordan foreningens nye mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, fungerer. Og så er der besøg af Krybdyrsinternatet, der fortæller om, hvordan de redder krybdyr i nød.
- Det er altid en festlig begivenhed, når vi inviterer til åbent hus hos Dyreværnet. De tusindvis af besøgende hygger sig og vi sætter alt ind på at både to- og firbenede, får en dejlig dag, siger direktør for Dyreværnet Rikke Christensen-Lee. – Som noget nyt vil man i år også kunne opleve vores mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, der hjælper socialt udsatte borgeres kæledyr. Og så er der jo altid mange skønne snuder på vores internat, som man også kan hilse på, udtaler direktør Rikke Christensen-Lee til Dyreværnets hjemmeside.
Som besøgende vil der være lejlighed til:
Der er gratis entré og rig lejlighed for at deltage i konkurrencer og få gode råd om kæle- og krybdyr.
Dyreværnet anbefaler, at man undlader at medbringe sine egne dyr.
Er du bosat på Sjælland, skal du bare væbne dig med lidt tålmodighed for søndag den 2. september gentages arrangementet på internatet i Rødovre.
Man kan tilmelde sig arrangementet på Dyreværnets facebookside
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark
Mange hundeejere vil opleve at skulle aflevere en afføringsprøve fra deres hund – men hvorfor bruger man afføringsprøver og hvordan gør man, når prøven skal indleveres?
Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
I Spanielbogen giver dyrlæge Paulette Vivian Topsøe-Jensen 10 gode råd til hundeejere. Læs dem her
Manuskriptforfatter søger hjælp til research
Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 modtog flere henvendelser om dyr i nød i 2018 end nogensinde før
Endokardiose, eller myxomatøs mitral valvulær sygdom, er en tilstand i hundens hjerteklapper. Sygdommen er arvelig, men symptomerne ses først senere i livet, og kan i værste fald ende i hjertesvigt.
Som vi tidligere har skrevet, har vi i næste nummer af HUNDEN et minitema om sorg. Til denne artikel har vi nogle spørgsmål, I meget gerne må svare på
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet